U Bent Hier: Home > Mobiele airconditioner verhuur
 • Mobiele Airco units
 • Huren of Kopen
 • Hoe het werkt
 • Downloads

Andrews Sykes verhuurt en verkoopt een groot assortiment mobiele airconditioners. Deze kunnen worden ingedeeld in drie productgroepen: luchtgekoelde airconditioners, welke de warmte afvoert via een luchtslang; lucht-/watergekoelde airconditioners, die vaak worden ingezet waar grotere koelcapaciteiten benodigd zijn, zoals serverruimtes en grote kantoren; en verdamper koelers, die comfortkoeling leveren op plaatsen waar geen normale airconditioners gebruikt kunnen worden. Daarnaast verhuren wij ventilatoren, die ingezet kunnen worden om een comfortabelere omgeving te creëren voor grote ruimtes zoals opslagplaatsen en werkplaatsen.

Over Andrews Airconditioning Verhuur

Waarom Andrews kiezen?

Wanneer u in zee gaat met Andrews Sykes, doet u dit met dé Nederlandse mobiele airco huur specialist. Wij verzorgen al meer dan veertig jaar mobiele airco apparatuur aan tal van bedrijven en beschikken heden ten dage over het grootste verkoop en huur assortiment van Europa. Daarnaast bieden wij 24/7 service vanuit al onze vestigingen. Klik hier om de voor u meest dichtbij zijnde vestiging te vinden.

Onze huur vloot bestaat uit duizenden units, welke allen uitvoerig gereinigd en getest worden alvorens ze bij u worden geleverd. Onze ervaren monteurs zullen u helpen met de installatie en hierna eenvoudige instructies geven over hoe u de machines het beste kunt gebruiken. Klik hier om meer te weten te komen over onze huur vloot.

Voor klanten die liever een mobiele airco unit kopen, bieden wij de meest stijlvolle en effectieve units in de markt. Deze units zijn stil gebruik en uiterst effectief. U kunt deze machines aanschaffen door te bellen naar 0800 5 200 200, of door ze hier online te kopen.

 • Dé Nederlandse airco verhuur specialist met meer dan veertig jaar ervaring in het leveren van airco huur oplossingen.
 • Groot aantal machines die u onmiddellijk kunt huren. Honderden machines op voorraad.
 • Al onze mobiele airconditioners zijn eenvoudig in gebruik: stekker in het stopcontact en klaar.
 • Wij leveren u milieuvriendelijke en energie zuinige mobiele airco units, zodat u minder uitstoot en hoge stroomkosten u bespaard blijven.
 • Slechts één telefoontje naar 0800 5 200 200 is genoeg voor een gratis advies.
 • Huur units worden overal in Nederland nog dezelfde dag geleverd.
 • Wij beschikken over aantrekkelijke verhuur pakketten voor zowel de lange als korte termijn.
 • Extra korting wanneer u besluit voor een langere periode een airco bij ons te huren.
 • U kunt dag en nacht online onze producten kopen. Deze worden dezelfde of de volgende dag bij u geleverd.
 • 24/7 back up service
 • Andrews Sykes is VCA-gecertificeerd.

Veel van onze klanten twijfelen of ze airco’s moeten huren of kopen. Bij Andrews Sykes kun je voor allebei terecht, maar wat is de beste keuze voor u?

Indien u er voor kiest om te kopen, is de machine voortaan uw eigendom, wat op de lange termijn vaak de voordeligste oplossing is. Maar eigenaar zijn van machines brengt vele verborgen kosten met zich mee, waaronder opslagkosten, onderhoudskosten, testen op veiligheid, reparaties en vervanging in het geval van schade en verwijderingskosten aan het einde van de gebruiksduur. De machines kunnen ook ouderwets worden zodra er nieuwe modellen worden ontwikkeld.

Wanneer je kiest voor huren, betekent dit dat wij zorg dragen voor de machines, wij ze opslaan, repareren en testen en altijd de laatste modellen in huis hebben. Daarnaast zorgen wij onmiddellijk voor reparatie of vervanging van de apparatuur, mocht deze onverhoopt uitvallen.

De voordelen van huren zijn onder meer:

Gratis advies op locatie. Wij verzorgen voor u een vrijblijvend advies op locatie, uitgevoerd door één van onze ervaren buitendienst adviseurs. Hierna sturen wij u een gedetailleerde offerte, waarin staat beschreven wat de beste apparatuur voor uw toepassing is.

24/7/365 Ondersteuning. Wanneer u noodkoeling nodig heeft, zorgen wij er voor dat er binnen vier uur vervangende apparatuur bij u geleverd en geïnstalleerd is, ongeacht het tijdstip en de dag. Dit is met name van belang bij serverruimtes en andere IT toepassingen.

Service & Onderhoud inclusief. Onze huur kosten zijn inclusief service en onderhoud gedurende de gehele huur periode. De verantwoordelijkheid voor het testen blijft bij ons liggen, waardoor u tijd en onnodige problemen bespaart.

Moderne Energiezuinige apparatuur. Andrews Sykes biedt de modernste en meest milieuvriendelijke airconditioners op de markt. Op die manier spaart u het milieu en bespaart u uzelf bovendien energiekosten. Wij zijn constant bezig met het vernieuwen van onze huur vloot om er zo voor te zorgen dat onze klanten altijd de meest moderne apparatuur huren.

Geen investeringen. Wanneer u besluit om te huren, hoeft u geen grote investeringen te doen. Dit zorgt er voor dat u dit geld kan investeren in uw bedrijf.

Belasting technische voordelen. Huurkosten zijn fiscaal aftrekbaar en dit bespaart u onnodig veel geld. Daarnaast bespaart het u discussies met uw accountant hoe deze apparatuur op de jaarrekening en op de balans moet worden opgenomen.

Verzekering. Voor een klein bedrag bent u gedurende de gehele huur periode verzekerd tegen schade die u of één van uw collega’s per ongeluk aan de machine veroorzaakt.

Opslag. Wanneer u een machine koopt, moet u de airconditioner gedurende de wintermaanden ook ergens op zien te slaan. En wanneer de machine niet meer te gebruiken is, dient u deze af te voeren op de door de wet voorgeschreven manier. Indien u huurt, zorgen wij er voor dat alles op de juiste manier wordt gerecycled.

Kosten beheersing. Wanneer de temperatuur verandert en u besluit de airconditioners niet meer nodig te hebben, kunt u ze met één telefoontje eenvoudig uit huur melden, waarna onze monteurs hem op komen halen en u geen extra kosten meer hoeft te betalen.

Wanneer de temperatuur stijgt, vermindert dit de werkprestaties. Tevens kunnen er storingen in apparatuur optreden. Om deze problemen te voorkomen biedt Andrews Sykes een breed scala aan mobiele airconditioning aan. Dit zijn onder meer luchtgekoelde en lucht-/watergekoelde airco’s en een breed scala aan verdamper koelers.

De basis principes van een airconditioner. Een airco is een gesloten koelsysteem, bestaande uit een verdamper, een compressor, een condensor en een expansie-orgaan (expansieventiel of capillair), welke allen middels leidingen met elkaar verbonden zijn. In het systeem circuleert een koelmiddel, waarvan de richting in onderstaande tekening is aangegeven.

In het apparaat (binnen-unit) dat in de te koelen ruimte wordt geplaatst, bevindt zich een verdamper waar de koelvloeistof wordt verdampt. Deze verdamping kan plaatsvinden omdat koudemiddel een zeer laag kookpunt heeft bij atmosferische druk. Voor de verdamping is warmte nodig. Deze warmte wordt onttrokken aan de ruimte waarin de verdamper zich bevindt. Het gevolg is dat de temperatuur van deze ruimte zal dalen. De compressor zuigt het dampvormige koudemiddel aan en verlaagt daardoor de druk in de verdamper. Door de druk verlaging verdampt het koudemiddel.

De damp die de compressor aanzuigt wordt gecomprimeerd, wat tot gevolg heeft dat de damp sterk in druk en temperatuur wordt verhoogd. Deze damp wordt vervolgens naar de condensor geperst waarin de dan warme damp wordt gekoeld tot de condensatietemperatuur van het koudemiddel. Vervolgens gaat de damp weer over in vloeistof. In de condensor vindt dus het omgekeerde plaats als in de verdamper. De condensor moet altijd gekoeld worden, anders zou de temperatuur te hoog oplopen. Hiervoor kan zowel water- als luchtkoeling worden toegepast. De damp die weer vloeistof is geworden, wordt nu via het expansieventiel of capillair opnieuw naar de verdamper geperst. Door de vernauwing in de leiding neemt de druk hierna af, waardoor het koudemiddel weer gaat verdampen. En voor dit verdampen is weer warmte nodig. Zo is het kringloopsysteem weer gesloten.

De werking van mobiele airco’s

Wij bieden twee types mobiele airconditioners aan

Luchtgekoelde airconditioners: Bij deze units zijn de verdamper en de condenser in één unit geplaatst. Lucht wordt langs de verdamper geleid en gekoeld terug gebracht. Een kleiner deel van de lucht wordt langs de condensor geleid, om de koelgassen te koelen. Deze lucht moet hierna uit de kamer worden verwijderd, omdat hij warm wordt. Een uitblaasslang wordt gebruikt om deze warme lucht de ruimte uit te blazen, meestal via een raam. In sommige gevallen wordt dit gedaan via het plafond.

Lucht-/watergekoelde units: Dit assortiment bevat de PAC15, PAC22 en PAC60. Deze machines worden in 2 delen geleverd, te weten een binnen unit en een warmtewisselaar. De condensor is gesitueerd in de binnen unit en wordt gekoeld door water. Dit water wordt vervolgens naar de buiten unit (warmtewisselaar) geleid via leidingsets en keert gekoeld terug naar de binnen unit. Dit circuit is volledig gesloten en behoeft geen vers water zodra de airco geïnstalleerd is. Het grootste voordeel van dit systeem is dat de leidingsets snel en probleemloos kunnen worden doorgekoppeld en tot wel 30 meter kunnen overbruggen tussen de twee units.

Tweedelige apparaten (water): Dit assortiment omvat de PAC15, Zephyr (PAC), PAC22 en PAC60. Deze apparaten worden ook geleverd in 2 delen, een kamer-unit en een warmtewisselaar. Het principe van werking is vergelijkbaar met die van de condensatie apparaten. Het belangrijkste verschil is dat de condensor binnen de kamer geplaatst wordt en gekoeld wordt door water. Het water wordt vervolgens naar de externe unit (warmtewisselaar) gecirculeerd via flexibele leidingen alvorens terug te keren naar de kamer-unit. Het systeem is volledig afgesloten en vereist geen water meer eens dat het toestel in werking is. Het belangrijkste voordeel van dit systeem is dat de aansluitleidingen kunnen worden uitgebreid, waardoor de warmtewisselaar op een afstand van 30 meter van de kamer-unit geplaatst kan worden.

Toepassingen voor tijdelijke airco apparatuur • Kantoren • Evenementen & Tentoonstellingen • Portocabins • Winkels en restaurants • Opslag van ontvlambare producten • Computer en server ruimtes • Spot Koeling • Scholen • Telecommunicatie ruimtes • Laboratoria • Ziekenhuizen • Productie Faciliteiten • Controle kamers • Hotels en conferentie centra • Drukkerijen • of elke andere toepassing waar een vaste airco installatie is uitgevallen of is afgesloten voor onderhoud

Het berekenen van de benodigde koelcapaciteit en het kiezen van een type airconditioner

Om te weten te komen welk type airconditioner u nodig heeft, dient u rekening te houden met de capaciteit van de airco en de mogelijkheden om de warme lucht af te voeren. Het volgende kan worden gebruikt voor het inschatten van de hoeveelheid benodigde koeling die u nodig zult hebben.

De adviseurs van Andrews Sykes komen graag vrijblijvend bij u langs op een tijdstip dat het u uit komt. Hierbij zullen onze adviseurs u voorzien van een nauwkeurige berekening van de benodigde koelcapaciteit en u adviseren welke apparatuur u hierbij het beste kan helpen. Als alternatief kunt u ook onze online calculator gebruiken om te berekenen hoeveel koelvermogen u nodig heeft. Klik hier om deze te openen.

Het kiezen en de installatie van uw mobiele airconditioner

Om te weten te komen welk type airconditioner u nodig heeft, dient u rekening te houden met de capaciteit van de airco en de mogelijkheden om de warme lucht af te voeren. Het volgende kan worden gebruikt voor het inschatten van de hoeveelheid benodigde koeling die u nodig zult hebben.

Kantoor: 46 W per m3

Porto cabines: 57 W per m3

Tenten/feesttenten: 95 W per m3

Naast het type en de afmetingen van de ruimte die gekoeld moet worden, dient ook rekening te worden gehouden met alle elektrische apparatuur die warmte genereert. Een aantal van deze apparaten zijn hieronder vernoemd, alsmede de warmte die ze genereren.

Computer 100 Watt

Printer 300 Watt

Kopieerapparaat stand-by 200 Watt

Kopieerapparaat in gebruik 800 Watt

Televisie 300 Watt

Koffiezetapparaat 800 Watt

Voordat u een Andrews Sykes mobiele airconditioner uitzoekt raden wij aan de volgende feiten in acht te nemen.

 • Zorg ervoor dat de elektrische voeding van de unit voldoende is zodat er geen problemen ontstaan aan de apparatuur die op dezelfde groep is aangesloten.
 • Zorg ervoor dat de binnen unit op een dergelijke manier wordt geplaatst dat koele lucht vrij uitstroomt en dat hinder door tocht wordt voorkomen. Dit voorkomt een ongelijke verdeling van de koele lucht. Zorg er ook voor dat de binnen unit waterpas staat en dat eventuele condens veilig en eenvoudig kan worden verwijderd.
 • Als u een lucht-/watergekoelde airconditioner wilt gebruiken, moet de warmtewisselaar (condensor) naar buiten worden gebracht of in een zeer goed geventileerde ruimte worden aangesloten. Condens wordt vervoerd van de binnen unit naar de warmtewisselaar, alwaar de condens kan worden afgevoerd. Wanneer de warmtewisselaar binnen het gebouw is geplaatst dient de condens handmatig te worden afgevoerd.
 • Wanneer u een PAC airconditioner wilt gebruiken is het altijd verstandig om de warmtewisselaar uit de buurt te houden van direct zonlicht. Vermijd ook andere plaatsen waarin een mogelijke storing op kan treden. De warmtewisselaar kan alleen worden geplaatst binnen de mogelijkheden van de leidingsets. Probeer altijd het aantal meters aan leidingsets te minimaliseren.

Draagbare verdamperkoeler huren

Er zijn bepaalde toepassingen waarin het onmogelijk of onpraktisch is om mobiele airconditioners te gebruiken. In dat geval kunt u als alternatief een draagbare verdamperkoeler huren. Deze units worden vaak gebruikt wanneer er onvoldoende elektrisch vermogen aanwezig is. De Andrews Sykes verdamper koelers kunnen u helpen om het toch comfortabel te maken in uw werkomgeving.

Het concept van de verdamperkoeler is dat warme lucht uit de ruimte over een nat filter wordt geleid, wat de lucht door warmte-onttrekking een verkoelend effect geeft. Als de lucht het natte filter passeert zal het vocht verdampen en leiden tot een gevoelsmatige temperatuurdaling.

Toepassingen voor verdamperkoelers

Kantoren • Winkels • Restaurants • Scholen • Keukens • Sporthallen en gymzalen • Grote productiegebieden • evenementen in de buitenlucht en feesttenten • Verkooppunten • Nachtclubs

Draagbare airconditioners

Polar Breeze spec sheet 360 degree
Polar Wind spec sheet 360 degree
Polar Breeze plus spec sheet product video
Polar Wind plus spec sheet product video
PAC15 spec sheet  
PAC 22 spec sheet 360 degree
PAC 22 s3 spec sheet 360 degree
PAC 60 s3 spec sheet 360 degree

Draagbare adiabatische koelers

Little Cool spec sheet  
Double Cool spec sheet 360 degree
Cyclone spec sheet 360 degree
 • Landelijke Dekking

  Landelijke Dekking

  Vanuit meerdere vestigingen in Nederland en België levert Andrews Sykes razendsnel waar u maar wilt.

 • National Accounts

  National Accounts

  Informeer naar de voordelen van een Preferred Supplier overeenkomst.

 • Levering

  Levering

  Snelle levering in Nederland en Belgie door eigen montagedienst.

 • 24 uurs levering

  24 uurs levering

  Andrews Sykes garandeert u een breed aanbod van uitstekende apparatuur, geleverd door en geinstalleerd door onze eigen montagedienst, indien nodig 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 • Advies

  Advies

  Deskundig gratis advies over benodigde capaciteit en apparatuur, zowel telefonisch als ter plaatse.

 • Scherpe Prijzen

  Scherpe Prijzen

  Onze prijzen zijn concurrerend. Bij langere perioden gelden zeer aantrekkelijke kortingen.

Our Locations
Airco te koop
Airco Brochure
Capaciteitsberekening
Klanttevredenheid
Verkoop Programma
Onze bedrijfsvideo