2,7 MW Capaciteit: Gemeentehuis benodigd spoedlevering noodverwarming

Een uitgebreid recent project bij een statig gemeentehuis in het zuidoosten van Nederland. Het complete verwarmingssysteem van dit historische gebouw was defect. De vraag aan ons of wij met spoed een tijdelijke tussenoplossing konden voorstellen.

De uitdaging: het gehele bouw de volgende dag weer verwarmd te krijgen. Een uitdagend, maar voor ons bekend proces, volgde.

In totaal waren er zeven indirect gestookt heaters nodig met een capaciteit van 383 kW per stuk om het gehele overheidsgebouw behaaglijk te verwarmen. Daarnaast hebben we ook meerdere omvangrijke brandstoftanks, en de brandstoflevering verzorgd.

Gezien de aanvraag pas laat in de middag binnen kwam, heeft het team tot laat die avond alle toestellen en toebehoren, gereinigd, getest en beschikbaar gesteld. De levering van de brandstoftanks vereiste aanvullend vervoer en er werden ook nog extra trafo’s besteld bij een externe leverancier.

De volgende dag is alles geleverd en correct geïnstalleerd. Aan het eind van de dag hebben wij ook nog extra brandstof geleverd om ervoor te zorgen dat het systeem langdurig door kon draaien.

Andrews Sykes helpt overheidsinstellingen al decennia met het onderhouden van verscheidene gebouwen, variërend van gemeentehuizen tot bibliotheken en musea. Wij begrijpen dat de vaste verwarmingsinstallaties in deze gebouwen soms uitvallen of dat onderhoud gepleegd moet worden Ongeacht de situatie, staan wij paraat om u te helpen.

Benieuwd naar meer van onze projecten? Volg ons op LinkedIn voor wekelijkse content over onze meest interessante & recente projecten. Of bel ons op 0800 5200 200, wij horen graag van u!