Andrews Airconditioning helpt bij de première van de nieuwe James Bond film “Spectre”

De nieuwe James Bond film die nu in de bioscopen in het Verenigd Koninkrijk draait zal naar verwachting bijna $ 1 miljard opleveren voor het eind van 2015. De première van “Spectre” vond plaats in de Royal Albert Hall in Londen waarbij allerlei beroemde gasten aanwezig waren, waaronder Prins William en zijn vrouw Kate, de hertog en hertogin van Cambridge.

Doordat er zoveel belangrijke gasten aanwezig waren wilden de organisatoren alle risico op verstoring van de première uitsluiten. Alle mogelijke verstoringen werden vooraf onderzocht, inclusief de koeling van de projector kamer. Als vitale elektronica of de server ruimtes te warm zouden worden kon dit betekenen dat de film niet afgespeeld zou kunnen worden.

 

Het was dan ook absoluut van belang dat alle apparatuur waaronder de projector koel werd gehouden. Er werd besloten om tijdelijk extra airconditioning bij Andrews Sykes in te huren.

Een ervaren Andrews specialist heeft ter plekke onderzocht wat de beste oplossing zou zijn om voldoende koeling te garanderen. Omdat de projector kamer uit twee verschillende delen bestaat is er gekozen om twee PAC22 units en één Polar Wind te installeren. Met deze combinatie is een totaal koelvermogen beschikbaar gesteld van bijna 20 kW.

De installatie vond plaats buiten de normale werkuren en getest om er zeker van te zijn dat de tijdelijke installatie vlekkeloos zou functioneren. Het bleek inderdaad perfect te werken, de apparatuur en essentiële elektronica werden voldoende gekoeld. De populariteit van deze film heeft inmiddels een nieuwe record recette in Engeland gerealiseerd.