Home > Blog > Chiller > Andrews helpt datacenter uit de nood

Andrews helpt datacenter uit de nood

Datacenters en serverruimtes zijn zeer hittegevoelig. Omdat de machines in deze ruimtes zo veel warmte afgeven, moet de temperatuur er constant onder controle gehouden worden met goed werkende chillers of airco’s. Bij uitval kan de temperatuur razendsnel oplopen tot een kritiek punt.

Dat gebeurde ook recent bij een datacenter in Alkmaar. Twee 50 kW chillers weigerden dienst, wat de temperatuur algauw deed oplopen. Omdat dit noodgeval plaatsvond in het weekend, werd uiteraard het enige bedrijf met 24/7 service gebeld: Andrews Sykes.

Onze technici reageerden met spoed. In minder dan vier uur tijd werden de twee defecte chillers gedemonteerd en twee vervangtoestellen op hun plaats gehesen met een kraanwagen. Bovendien konden de chillers zeer snel operationeel gemaakt worden dankzij de voorgevulde leidingen en het plaatsen van tijdelijke flensaansluitingen.

Dankzij onze snelle actie bleven de servers van het datacenter onverstoord draaien, en zo werd aanzienlijke bedrijfsschade voorkomen voor de bedrijven wiens IT-systemen op het datacenter aangesloten zijn. De klant was uiteraard zeer tevreden.

This article was posted in Chiller. Both comments and trackbacks are closed.