Home > Blog > Airconditioning > Andrews helpt met delicate koeling van serverruimte

Andrews helpt met delicate koeling van serverruimte

Serverruimtes zijn zeer gevoelige ruimtes die steeds goed gekoeld moeten worden, aangezien de computers erin constant warmte uitblazen. Bij defect van het bestaande koelingssysteem kunnen de toestellen snel oververhitten en uitvallen. Zo’n rampscenario overkwam tijdens het voorbije hete weekend ook een datacenter nabij Rotterdam. Gelukkig was Andrews Sykes snel ter plaatse en kon uitval vermeden worden.

Het koelen van zulke serverruimtes is een precieze zaak, want indien de koeling niet op de juiste plaats verdeeld wordt, kan de efficiëntie ervan sterk dalen. Omdat computers warmte uitblazen langs de achterzijde, is het niet nuttig koeling te leveren aan de achterkant, want dan vermengen zich de koude en warme luchtstromen.

Daarom staan computers in serverruimtes gewoonlijk opgesteld in rijen die afwisselend naar voor en naar achter gericht zijn. De ruimtes met aan beide zijden voorkanten worden gekoeld, terwijl vanuit de ruimtes met aan weerszijden achterkanten de warmte wordt afgezogen. Beide kanten moeten goed van elkaar gescheiden zijn met behulp van isolatiestrips en dekplaten. De kant waar koeling geleverd wordt, noemt men een koudestraat.

Andrews Sykes leverde daarom vier PAC 60 S3 airco’s met een totale capaciteit van 68 kW, met flexibele leidingen om de lucht naar precies de juiste plaats te leiden. Dankzij deze snelle ingreep was de ruimte tijdig weer koel. De airco’s konden permanent blijven draaien tot het eigen systeem gerepareerd was.

This article was posted in Airconditioning and tagged , , , . Both comments and trackbacks are closed.