Andrews levert ventilator voor fotografisch effect

Uiteraard is klimaatbeheersing de hoofdmoot van onze handel bij Andrews Sykes, maar af en toe komen we ook een bijzonder project tegen, waarbij onze hulp wordt ingeroepen om onverwachte redenen. Zo werden we onlangs gecontacteerd door een fotograaf in Amsterdam-West. Zijn studio bevatte reeds een prima koelsysteem, maar hij contacteerde ons niettemin met de vraag naar twee ventilatoren.

Die wilde hij immers gebruiken om een windeffect te creëren voor zijn volgende fotoshoot. Het ging om een reclametafereel met twee dames met mooie lange haren die moesten wapperen in de wind. Omwille van de onvoorspelbaarheid van het weer, en de betere lichtcontrole in de studio, moest de shoot echter binnen plaatsvinden en de wind ook artificieel gecreëerd worden.

De aanvraag kwam binnen via onze website, maar één van onze adviseurs belde toch op om enkele details te bespreken met de klant. Al snel werd een overeenkomst opgesteld voor levering van een ASF 21 ventilator. Dit type toestel wordt vaak ingezet om werkomgevingen te koelen, maar bleek ook ideaal als windmachine voor de fotograaf dankzij de instelbare snelheden.

We leverden het toestel de volgende dag en haalden het na de huurperiode weer op. De klant was zeer tevreden en liet weten dat de foto’s goed gelukt waren.