Andrews Sykes helpt dementerende ouderen uit de nood met airco

Tijdens het ongewoon hete Hemelvaartsweekend kwam Andrews Sykes een zorginstelling voor dementerende ouderen te hulp, toen het tijdelijke onderkomen waarin de ouderen verbleven oververhit raakte.

De 31 patiënten van de zorginstelling verhuisden kort geleden naar een tijdelijke accommodatie in kunststof portacabins, terwijl het oorspronkelijke gebouw grondige renovaties ondergaat. In dat tijdelijke onderkomen was echter geen koeling voorzien. De uitbater van de zorginstelling had bezorgde familieleden verzekerd dat dat niet nodig zou zijn: volgens de organisatie zouden de portacabins zo gemaakt zijn dat het dak lekker koel blijft.

De verrassende zomerse temperaturen rond Hemelvaart bewezen echter het tegendeel, en familieleden van patiënten rapporteerden al om tien uur ’s ochtends temperaturen rond de 30 graden. Na algemeen protest contacteerde de uitbater dan toch Andrews Sykes, en met spoed leverden wij acht PAC22 S3 mobiele airco’s, die in een vingerknip de temperatuur weer naar een leefbaar peil brachten.

De familieleden van de patiënten reageerden opgelucht, maar voor sommigen kwam de actie van de organisatie te laat: zij opteerden ervoor hun dementerende ouders en grootouders elders onder te brengen, uit bezorgdheid over de nalatigheid van de uitbater van de instelling. De overige patiënten kunnen nu gelukkig in alle rust en koelte verblijven tot hun eigen gebouw weer in orde is.