Home > Blog > Chiller > Andrews Sykes houdt serverruimte luchtvaartautoriteiten koel

Andrews Sykes houdt serverruimte luchtvaartautoriteiten koel

Als er één industrie is waarin het van belang is dat de computers te allen tijde blijven draaien, dan is het de luchtvaart wel. Zelfs een korte uitval kan dramatische gevolgen hebben. Daarom is het ook erg belangrijk de serverruimtes goed koel te houden, zodat nooit oververhitting kan optreden.

Andrews Sykes België werd net daarvoor gecontacteerd door de lokale luchtvaartautoriteiten. De maatschappij is bezig met het uitbreiden van haar serverruimtes, wat natuurlijk ook een uitbreiding in koelcapaciteit vereist. Aangezien het echter hoogseizoen is, heeft het bedrijf momenteel geen mogelijkheid om aan de eigen installatie te werken.

Daarom plaatste Andrews Sykes twee FC 175 chillers van 50 kW elk aan de buitenzijde van het gebouw. Het koude proceswater wordt naar binnen geleid met flexibele darmen, die we onder de vloer legden zodat ze geen obstakel vormen. De koele lucht wordt dan door de serverruimtes geblazen via vier FCU 30 fan coils, die voor een goede verspreiding zorgen.

De klant vroeg ook specifiek om een opstelling waarbij nog steeds noodkoeling aanwezig zou zijn mocht één van de chillers uitvallen. Daarom lopen er van elke chiller leidingen naar beide serverruimtes. In het onwaarschijnlijke geval dat één chiller uitvalt, verdeelt de andere nog steeds het koude proceswater naar beide ruimtes. De klant was erg tevreden en zal deze opstelling in gebruik houden tot na het zomerseizoen.

This article was posted in Chiller, Fan Coils. Both comments and trackbacks are closed.