Home > Blog > Chiller > Andrews Sykes koelt drukke luchthaven

Andrews Sykes koelt drukke luchthaven

Eén van de belangrijkste factoren voor de warmtelast in een ruimte is het aantal aanwezige personen. Daarom is het zo moeilijk voor theaters, conferentiezalen en andere plaatsen waar grote aantallen mensen samenkomen om een stabiele temperatuur te bewaren: de grote hoeveelheid personen die tegelijk binnenstromen, drijven de temperatuur sterk omhoog op korte tijd.

Dat ervaarde een kleinere luchthaven in Nederland ook tijdens de drukke zomerperiode. Omdat honderden mensen tegelijk aanschuiven in de vertrekhal, stijgt de warmtelast gemakkelijk met 70 kW. Dat kon de eigen koelinstallatie niet compenseren, waardoor het oncomfortabel warm werd in de hal. Dat was op zijn beurt niet goed voor het humeur van de vele wachtende reizigers.

Daarom leverde Andrews Sykes twee 50 kW chillers met twee bijbehorende fan coils om gekoelde lucht uit te blazen. Deze toestellen hoefden natuurlijk niet constant te draaien, maar enkel tijdens de drukste piektijden. Daarom schakelden we de chillers op een ruimtethermostaat, ingesteld op 24 graden. Zodra de temperatuur in de hal hoger dan dat oploopt, springen de toestellen in actie en is de ruimte snel weer op een aangename temperatuur.

Deze oplossing is dus erg milieuvriendelijk, energiebesparend en kostenbesparend. Bovendien staan onze chillers buiten het gebouw opgesteld, zodat ze niet storend zijn voor het oog of in de weg staan. De luchthaven was erg tevreden met deze oplossing, die hen heel wat klachten van reizigers bespaarde.

This article was posted in Chiller. Both comments and trackbacks are closed.