Home > Blog > Chiller > Andrews Sykes koelt kunstig chocolade-evenement

Andrews Sykes koelt kunstig chocolade-evenement

Dat de Belgen de lekkerste chocolade produceren, weet natuurlijk iedereen. Maar het oog wil ook wat, dus wordt elk jaar een wereldwijde competitie georganiseerd waarin chefs de bontste creaties met chocolade tentoonstellen. Deze prachtige stukken zien er vaak te mooi uit om op te eten.

Nu is chocolade natuurlijk erg temperatuurgevoelig. De Nederlandse voorrondes van het evenement, waarin een Nederlandse chef wordt gekozen om af te vaardigen naar de finale, vond net plaats op één van de heetste dagen in juni. Dat dreigde spaken in de wielen van de organisatie te steken, en bovendien de mooie creaties te doen smelten.

Gelukkig was Andrews Sykes snel ter plaatse om de beste koelingsoplossing te bedenken. Omdat de te koelen ruimte een grote oppervlakte had, besloten onze experts een 200 kW chiller te plaatsen met zes fan coils erop aangesloten. De fan coils werden rondom de ruimte geplaatst en zorgden geruisloos voor een evenredige verdeling van de koele lucht, zonder warme en koude delen in de ruimte.

De dag werd een succes en alle chefs konden dankzij onze oplossing zonder problemen hun chocola temperen, vormgeven en versieren. Een waardige winnaar werd gekozen om de eer van Nederland te vertegenwoordigen in de finale!

This article was posted in Chiller and tagged , , , . Both comments and trackbacks are closed.