Andrews Sykes ondersteunt Paleis het Loo Apeldoorn met renovatie & nieuwbouw

Paleis Het Loo in Apeldoorn. Ruim 300 jaar was dit koninklijk paleis een van de onderkomens van de Oranjes. Sinds 1984 is het paleis een nationaal museum en na ruim 30 jaar open te zijn, is het tijd voor onderhoudswerkzaamheden en wordt het museum uitgebreid. Er komt een ondergrondse nieuwbouw om meer plek te creëren voor het groeiend aantal bezoekers en om te kunnen voldoen aan de eisen en wensen van de tijd. Deze ondergrondse uitbreiding zal bestaan uit ontvangstruimtes, een royaal entreegebied met publieksfaciliteiten, en ruimte voor tentoonstellingen.

Om de snelheid en de efficiëntie van het bouw- en afbouwproces te bevorderen werd Andrew Sykes gevraagd te assisteren. Om de situatie adequaat te schetsen is een van onze adviseurs, Patrick Tuinstra, meteen ter plaatse gegaan om een goed beeld te krijgen van de situatie, en de benodigdheden. De ondergrondse uitbreiding is aanzienlijk. Zowel in omvang als in hoe de structuur van de nieuwe ruimtes is gesitueerd. Grote, royale, open ruimtes en foyers met hoge plafonds en moderne architectonische ontwerpen, kenmerken de ambitie van de uitbreiding. Uiteraard blijft het paleis authentiek.

Het binnenhof van het Paleis

De opdracht aan ons was om de droging van bouwmaterialen en het gestorte beton te versnellen. Het werd al snel duidelijk, dat de beduidende omvang van de bouw een flinke capaciteit zou vereisen. Na een uitgebreide inspectie van de bouwplaats hebben we geconcludeerd, dat een luchtopbrengst van ca. 48000 m3 warme lucht per uur voor een optimaal resultaat zou zorgen. Om dat niveau te behalen hebben wij onze krachtigste machines ingezet — twee ID 1200 G hoge-capaciteit Gas Heaters. Om de warme lucht optimaal te verdelen en maximaal rendement te behalen, is onze apparatuur strategisch op een centrale locatie geplaatst — buiten op de Bassecour waaronder de uitbreiding zich bevindt. Dit zorgt ervoor dat de luchttransportslangen, die de warme lucht uitblazen, maximaal bereik hebben. Dit is op de foto’s goed te zien.

Onze luchttransportslangen & de ondergrondse nieuwbouw

© Paleis het Loo

Het resultaat was zoals bedoeld en we konden met de inzet van onze industriële verwarmingsapparatuur het afbouwproces aanzienlijk versnellen.

Met trots en betrokkenheid blikt Andrews Sykes Klimaatverhuur terug op dit project. Mee te werken aan de renovatie van een nationaal museum en voormalig koninklijk paleis was een eer en privilege. Ook kijken we er naar uit het resultaat te mogen bewonderen wanneer de werkzaamheden afgesloten zijn. Voor meer informatie over de voortgang van de renovatie van Paleis Het Loo Apeldoorn kunt u hier clicken. Benieuwd naar onze ervaring met onderhoud voor overheidsgebouwen, historische gebouwen of musea? Hier leest u er alles over.