Home > Blog > Verwarming > Andrews Sykes verhuurt verwarming voor nieuwe fabriek

Andrews Sykes verhuurt verwarming voor nieuwe fabriek

In oktober kreeg Andrews Sykes de opdracht van een landelijk bekend bouwbedrijf om de nieuwbouw van een groot fabriekscomplex te verwarmen.

Het bedrijf kreeg te maken met een paar flinke uitdagingen bij de bouw van twee nieuwe fabriekshallen elk met een inhoud hebben van 100.000m³. Ten eerste diende de betonvloer van een vloeistofdichte kunststof vloercoating te worden voorzien bij een minimale ruimtetemperatuur van 10°C. De onderliggen betonvloer diende ook nog verder te worden gedroogd, alvorens deze werd afgewerkt. Het vochtgehalte van deze vloer mocht niet hoger zijn dan 4%.

Ten tweede had de aannemer een aantal eisen met betrekking tot de bouw en verdere inrichting van de nieuwe fabriek. Bij een te verwachten buitentemperatuur van -5°C wenste de aannemer dat de binnen temperatuur in de fabriek minimaal een temperatuur van 10°C zou behouden tijdens de gehele bouwperiode.

Om het probleem op te lossen waren twee grote indirect gestookte ID1200 luchtverwarmers van 383kW in elke hal geïnstalleerd. Dit soort luchtverwarmers zijn speciaal ontworpen om in dit soort situaties voor grootschalige hallen en magazijnen te worden ingezet.

Gezien de spoed van het project heeft een adviseur van Andrews Sykes op de locatie dezelfde dag een berekening gemaakt en een offerte uitgebracht. Na opdracht bewees Andrews Sykes wederom zijn reputatie als de snelste leverancier door de verwarmingsapparatuur reeds de volgende ochtend op de bouwplaats af te leveren en te installeren.

De fabriekshallen dienden binnen volledig vrij te blijven van apparatuur en Andrews Sykes adviseerde de klant de luchtverwarmers en brandstoftanken buiten langs de gevel van het gebouw op te stellen. Voor een optimaal rendement werden recirculatieslangen aangesloten, die functioneerden als warmte-terugwinning.

Door deze oplossing waren de warmteverliezen minimaal en kon er aanzienlijk op het energieverbruik worden bespaard.

Als gevolg van Andrews Sykes’ snelle en doeltreffende service kon het werk van de aannemer doorgaan en is er geen stagnatie opgetreden. Dankzij de geïnstalleerde luchtverwarmers was een snelle droging van de epoxy vloeren mogelijk en konden de distributieruimtes sneller worden ingericht met de magazijnstellingen. In het geheel verzekerde Andrews Sykes een snellere oplevering en hogere productie.

De klant was zeer tevreden met het resultaat en de service van Andrews Sykes en gaf aan ook een volgende keer weer graag met Andrews Sykes te zullen samenwerken.


Andrews Sykes levert een volledige service op maat van A tot Z. Is uw bedrijf ook op zoek naar een oplossing voor een verwarmingsprobleem? Bel dan gerust op 0800 5200 200 en bespreek uw project met een specialist van Andrews Sykes. Hij maakt voor u een vrijblijvende offerte op maat van uw budget. Voor meer informatie, bezoek www.andrewssykes.nl

This article was posted in Verwarming and tagged , . Both comments and trackbacks are closed.