Home > Blog > Brief > Andrews Sykes verwarmt nieuwbouw appartementsgebouw.

Andrews Sykes verwarmt nieuwbouw appartementsgebouw.

In Nederland werden in 2017 zo’n 53.000 woningen opgeleverd. Dit aantal stijgt jaarlijks en daarvan komt het grootste aandeel van bouwers voor de markt, zij worden opgevolgd door woningcorporaties.
Ieder nieuwbouwproject heeft een eigen aanpak nodig omdat de omstandigheden steeds kunnen variëren.

Zo werden er twee nieuwe appartementsgebouwen geplaatst van vijf en negen verdiepen.
Deze waren samen goed voor maar liefst 56 appartementen die allemaal betegeld moesten worden.
Een van onze techniekers kwam ter plaatse om de benodigdheden te berekenen en de best mogelijke oplossing voor te stellen.
Wij plaatsten op het dak van het eerste gebouw een ID450 dieselheater met een hogedrukventilator die 22 appartementen over vijf verdiepen verwarmde.
Voor het tweede gebouw werd hetzelfde type heater gebruikt, al moesten daar maar liefst 34 appartementen over negen verdiepingen worden verwarmd.

Omdat deze krachtige heaters van brandstof moeten worden voorzien plaatsten wij twee IBC-tanken op het maaiveld naast de gebouwen. De brandstof werd via gewapende leidingen door middel van speciale opvoerpompen naar de kachels op het dak gestuwd.

Door de kachels aan te sluiten op het ventilatiesysteem werden alle vertrekken naar 12°C gebracht, wat de eis van de bouwkundige aannemer was. Hierdoor konden de tegelzetters ongestoord doorwerken aan de keukens en de badkamers in de woningen.
Ook de spack-spuiters konden zo een mooie, droge witte woning opleveren.

Dit is was een bedrijfszekere oplossing met minimale verbruikskosten en kan zeer makkelijk worden toegepast bij dergelijke projecten. Indien u ook toestellen nodig hebt bij uw project of een andere vraag hebt, kan u steeds terecht op ons gratis nummer 0800 5200200.
Een van onze specialisten zal u direct te woord staan.

This article was posted in Brief, Verwarming and tagged , , , , . Both comments and trackbacks are closed.