Basisschool in Nood: Sluiting school dreigt na defecte cv-ketel

De basisscholen mogen sinds iets meer dan een week eindelijk hun deuren weer openen. Toch dreigde een school in Vleuten, in de provincie Utrecht, zijn deuren afgelopen dinsdag na twee dagen alweer te moeten sluiten. De boosdoener: een defecte cv-ketel. Pogingen de storing te verhelpen mochten niet baten en de verwarmingsinstallatie zou pas ruim een week later, tijdens de voorjaarsvakantie, vervangen kunnen worden.

Dus werd er gekeken naar een noodoplossing zodat de school tot de vakantie open zou kunnen blijven. Want na zo een lange sluiting van de scholen vanwege de lockdown, is het laatste wat een schooldirectie wil, hun scholieren weer naar huis te sturen. Toch had de schoolleiding geen andere keuze totdat er een oplossing voor de verwarming en het warm water zou zijn. Ouders werden verzocht hun kinderen dinsdag middag weer op te halen. Een domper voor de vele kinderen, ouders en leraren.

Diezelfde ochtend werd Andrews Sykes gevraagd of wij eventueel met spoed een oplossing zouden kunnen bieden. Onze buitendienstadviseur, Patrick Tuinstra, is diezelfde ochtend meteen op locatie gekomen om de situatie te beoordelen. Na de situatie te hebben beoordeeld heeft Patrick aangeraden een tijdelijk ketelhuis te plaatsen.

Ketelhuizen zijn ideaal voor dit soort projecten. Ze zijn flexibel inzetbaar en kunnen aan de bestaande verwarmingssystemen worden aangesloten. Ze zijn compact samengebouwd in stalen anti-vandalisme containers. Kinderen, maar ook volwassenen zoals leraren of ouders kunnen er dus niet bij, waardoor het zeer veilig is.

Diezelfde avond heeft de directie van de school ons het groene licht gegeven om het project te realiseren. Met als doelstelling de volgende dag, woensdag 17 Februari, de nodige aanpassingen te maken in de technische ruimte zodat wij onze installatie aan konden sluiten.

Gebaseerd op de grote van de school hebben wij een KH 270 Kilowatt ketelhuis geplaatst, plus een externe brandstoftank om ervoor te zorgen dat er gegarandeerd voldoende brandstof aanwezig zou zijn. Woensdag is de hele installatie geplaatst, getest en opgestart zodat de kinderen de volgende dag gewoon weer naar school konden gaan.

Het was prachtig om de oplossing voor deze situatie te mogen verzorgen en daar halen wij als bedrijf veel voldoening uit. Zeker in deze tijden. In noodsituaties staan wij voor u klaar. Benieuwd naar onze ervaring en expertise in noodoplossingen voor verwarming? Click hier voor meer info over onze noodservice en een aantal casestudies. Of bel ons gratis op 0800 5200 200 als u vragen heeft. Wij horen graag van u.