Defecte warmtepomp bij net weer geopend kinderdagverblijf

We werden tijdens de sneeuw bedekte dagen gevraagd te assisteren bij een groot kinderdagverblijf die te kampen hadden met een niet meer optimaal werkende warmtepomp. Er was reeds een ander bedrijf door de eindgebruiker ingehuurd om tijdelijke verwarming te plaatsen. Het verhuurbedrijf in kwestie koos ervoor in elke separate ruimte een electroheater te plaatsen, dit in combinatie met een aggregaat welke buiten werd opgesteld.

Al snel bleek deze tijdelijke oplossing met electroheaters een minder juiste oplossing te zijn. Omdat er bewust bij de bouw van deze installatie voor vloerverwarming werd gekozen. Dit zorgt i.s.m. het warmtepomp-systeem voor een behaaglijke binnentemperatuur én een aangenaam warme vloer. Dit is vooral goed voor de veelal kruipende baby’s, en de op de vloer spelende kinderen. Dit is vooral een zeer veilige, alsmede een zeer prettige verwarmingsmethode. De electroheaters, waarvan wij ook een zeer uitgebreid assortiment op voorraad hebben, zijn in het algemeen zeer veelzijdige apparaten. Ze zijn voor veel verschillende toepassingen geschikt maar kunnen niet het effect van een vloerverwarming nabootsen.

Wij zijn ingeschakeld door de installateur welke het onderhoudscontract beheert. Eenmaal op locatie hebben wij gezamenlijk voorgesteld de vloerverwarming weer werkend te krijgen. Bij defecte warmtepompen zijn onze ketelhuizen in combinatie met een warmtewisselaar hiervoor uitermate geschikt. Deze zijn namelijk op laagwater temperaturen in te stellen en kunnen op alle bestaande warmwater systemen worden aangesloten. Tenslotte kan het noodketelhuis, naast het verwarmen met laag-/hoogwatertemperaturen, ook voor heet tapwater zorgen. Feitelijk biedt onze oplossing een identieke alsmede een unieke werking van verwarming, voor met laag of hoog uitgelegde temperatuurtrajecten. Tevens is er in onze noodketelhuizen bijna altijd een module ingebouwd voor heet tapwater, wat voorgaat op CV vraag, dus exact zoals de meeste bestaande systemen dit normaal zouden doen.

Het ketelhuis werd binnen het terrein opgesteld. Met een brandstoftank zodat de unit gegarandeerd probleemloos blijft functioneren. Buiten het feit dat het bestaande systeem weer in gebruik genomen kon worden, zijn de brandstofkosten ook nog eens aanzienlijk lager in vergelijking met een aggregaat, die zorgde voor de E-voedingen van de electroheaters in iedere ruimte.

Het grote voordeel is vooral dat ons kostbaarste bezit weer zorgeloos met elkaar kunnen kruipen en spelen. Vooral gezien het feit, dat dit kinderdagverblijf eindelijk weer open mocht in deze bijzondere tijden. Wij zijn er dan als Andrews Sykes bijzonder trots op, om ook hier weer een tevreden bijdrage te hebben mogen leveren. En was het fijn dat we het gevoel van normaliteit bij deze crèche enigszins weer konden herstellen.

De winter is er nog even en wij staan paraat u te komen assisteren, mocht u problemen ondervinden. We komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie te beoordelen. Ons doel is u te ontzorgen en de best mogelijke en kost-efficiëntste oplossing te bieden. Aarzel niet ons te bellen op 0800 5200 200 voor meer informatie. Wij horen graag van u.