Home > Blog > Chiller > Distributiecentrum medicijnen op temperatuur gehouden door Andrews Sykes

Distributiecentrum medicijnen op temperatuur gehouden door Andrews Sykes

Medicijnen zijn uitermate temperatuurgevoelige producten. Tijdens productie, transport en opslag moet steeds gezorgd worden dat een zo constant mogelijke omgevingstemperatuur behouden blijft. Veel medicijnen worden immers minder effectief of helemaal onbruikbaar bij opslag boven 25 graden.

Dat is voor producenten, opslagfaciliteiten en apotheken een grote uitdaging tijdens de warme zomermaanden. In dat verband werd Andrews Sykes gecontacteerd door een installateur in Den Bosch, die de taak had een distributiecentrum voor apotheken in de wijde omgeving op temperatuur te houden.

Na een sitebezoek werd gekozen voor een 100 kW chiller, flexibele leidingen, en twee fan coil kasten waarlangs koele lucht kan uitgeblazen worden. De chiller werd buiten het gebouw geïnstalleerd zodat hij geen obstructie vormt. Deze oplossing zorgt er bovendien voor dat de temperatuur nauwkeurig kan opgevolgd worden en automatisch stabiel wordt gehouden.

De installateur was erg tevreden met onze snelle en gepaste interventie, waarmee verspilling van kostbare medicijnen vermeden werd.

This article was posted in Chiller. Both comments and trackbacks are closed.