Gigant in de medische wetenschap benodigd replicatie proceskoeling tijdens onderhoud

Proceskoeling is bij veel toepassingen in de medische sector een onontbeerlijke vereiste. Recentelijk contacteerde ons een van de grootste organisaties binnen de medische wetenschap. Het gerenommeerde bedrijf is zowel een servicedienstverlener als ook een producent van hoogwaardig medisch apparatuur voor tal van verschillende sub-sectoren. Daaronder vallen ook omgevingsgevoelige producten zoals eiwitten, infusen en bijvoorbeeld bouwstoffen voor vaccins.

Voor de productie van dit soort bio-organisch materiaal, maar ook chemische farmaceutische productie, zijn zeer specifieke omgevingseisen met betrekking tot temperatuur en luchtvochtigheid van kracht. Hooggespecialiseerde koeling is daarom een absolute must.

De bestaande koelingsmachines van het bedrijf moesten een rigoureus onderhoudsproces doorlopen. Om tegelijkertijd de machines te onderhouden, én het productieproces niet stil te moeten zetten, werd Andrews Sykes gevraagd een adequate tijdelijke proceskoeling oplossing voor te stellen. Proceskoeling voor de medische sector is een industrietak, waar wij over meerdere decennia het privilege hebben gehad om veel ervaring in op te kunnen doen.

We hebben een van onze grootste proceskoeling chillers van 550 kW in combinatie met een warmtewisselaar, via flexibele leidingen aan het bestaande systeem van het gebouw van de organisatie kunnen aansluiten, en de exact benodigde omgevingsomstandigheden kunnen repliceren.

De koudwatermachine zal uiteindelijk een aantal maanden op locatie blijven koelen, totdat het onderhoud van de gebouweigen apparatuur voltooid is. Heeft u vragen over dit project of wilt u meer weten over onze expertise in de farmaceutische sector? Bel ons onder 0800 5200 200 of click hier voor meer informatie.