Grootste mobiele splitairco te huur in Nederland

Speciaal voor serverruimtes en telefooncentrales ontwierp Andrews Sykes Klimaatverhuur de PAC60 S3, de krachtigste verplaatsbare airco in zijn soort. Met een koelvermogen van 17kW bewaakt hij de temperatuur in kritische technische ruimtes.

De PAC60 S3 is een split aircosysteem, dat bestaat uit een binnen- en buitendeel. Beide eenheden zijn compact en voorzien van stevige zwenkbare wielen, waardoor ze snel naar de bestemming kunnen worden verplaatst. De binnenunit wordt op de buitenunit aangesloten met slijtvaste flexibele 1 ¼“ leidingen, die leverbaar zijn in lengtes van 10 meter en uitgerust zijn met snel afsluitbare koppelingen. Hierdoor zijn de leidingen eenvoudig en zonder gevaar voor lekkages met elkaar te verbinden en kan zelfs een maximale leidinglengte worden bereikt van 40 meter, wat een ideale mogelijkheid biedt als de condensorwarmte veraf van de binnenunit moet worden afgevoerd.

De enkele electravoeding wordt aangesloten op de binnenunit en vandaaruit doorverbonden met de buitenunit. Het bij het koelproces vrijkomende condenswater wordt middels een pomp naar buiten of naar het riool afgevoerd en kan daarbij ook 10 meter omhoog worden gepompt.

De binnenunit is voorzien van een instelbare ruimtethermostaat voor een automatische temperatuurregeling en de ventilatiesnelheid is regelbaar tot maximaal 3.500m3/u. Dankzij de automatische heetgas ontdooi-inrichting kan de PAC60 S3 de ruimtetemperatuur terug koelen naar 10 °C, wat bij bepaalde processen of bij de opslag van voedingsmiddelen gewenst is. Dankzij het glycol-water mengsel functioneert de buiten opgestelde warmtewisselaar ook nog bij lage temperaturen onder 0 °C en worden lagedruk storingen voorkomen door de ingebouwde winterregeling.

De PAC60 S3 kan ook worden opgesteld met een aansluiting voor 2 luchtkanalen, zodat de koele lucht over een afstand kan worden verplaatst naar de te koelen servers.

De buitenunit is stil en heeft compacte afmetingen. Deze warmtewisselaar en condensorventilator zijn zo gedimensioneerd, dat ook bij zeer hoge buitentemperaturen van 40 °C de koeling gewaarborgd is en er geen hogedruk storingen kunnen optreden.

Toepassingen voor de PAC60S3 zijn met name ruimtes met een hoge warmtelast of een grote inhoud, waar normaliter 2 of 3 kleinere airconditioners van 5 of 6kW worden ingezet. Nu kan dat met één grote split airco. Zo is er slechts één stroomvoeding nodig, één doorvoer voor de leidingen en blijven de kosten beperkt.

IT-ruimtes, schakelstations, TV-studio’s, telefooncentrales, meet- en regelkamers, traforuimtes, meldkamers en andere technische ruimtes zijn van groot belang voor de economie en maatschappij.Uitval van deze essentiële installaties als gevolg van extreem hoge temperaturen kunnen worden voorkomen dankzij de tijdelijke inzet van de PAC60 S3 en alle andere klimaatinstallaties die 24/7 te huur zijn bij Andrews Sykes Klimaatverhuur.