Het gebruik van tijdelijke ventilatoren als toepassing voor het verzekeren van biologische luchtbehandeling bij Delfluent Services

Goede afzuiging/ventilatie is van essentieel belang op een rioolwaterzuivering. In de tanks en bij de verschillende processen in diverse gebouwen van de zuivering komt er het giftige waterstofsulfide vrij wat ook nog een sterke geur heeft.

Deze afgezogen lucht wordt behandeld in een biologisch geurfilter waar de lucht wordt ontdaan van de H2S en geurcomponenten voordat het via een schoorsteen wordt uitgeblazen in de buitenlucht.

Een gedeelte van de leidingen voor het transport van lucht was in slechte staat en moest vervangen worden. Om de luchtleidingen te kunnen vervangen moest de lucht omgeleid worden en afgezogen worden uit de geurfilters.

Dit gebeurde met behulp van de slangen en ventilatoren van Andrews Sykes Klimaatverhuur. De vier stuks FV900S2 ventilatoren zogen in totaal 44.000 m3 lucht per uur uit de gebouwen via de filters, waardoor de gebouwen nog steeds veilig konden worden betreden en er geen geur vrij kwam uit de tanks en de gebouwen. Dit kan namelijk voor overlast zorgen in de omgeving.

Maar wat doet Delfluent Services eigenlijk?

In het kader van de Publiek Private Samenwerking tussen het Hoogheemraadschap van Delfland en Delfluent, is Delfluent Services verantwoordelijk voor de operationele activiteiten in het noordelijk gedeelte van de regio van het Hoogheemraadschap. Voor een periode van 30 jaar draagt zij zorg voor het beheer en onderhoud van de afvalwaterzuiveringsinstallaties (AWZI) Houtrust in Den Haag en Harnaschpolder in Den Hoorn, gemeente Midden-Delfland en het bijbehorende transportsysteem met 19 pompstations.

Op AWZI Harnaschpolder wordt de vuile lucht die wordt afgezogen uit de gebouwen en tanks gereinigd, voordat dit wordt afgeblazen naar de omgeving. Dit gebeurt met behulp van een biologisch geurfilter. Dit filter is gevuld met dragermateriaal (lavastenen) waarop bacteriën leven die stoffen afbreken. Hierdoor wordt de vuile lucht op een natuurlijke en effectieve manier gefilterd.

Wij sloegen de handen ineen met een gezamenlijk doel: Het waarborgen van het veilig kunnen betreden van de gebouwen op de zuivering en voorkomen van geurhinder voor de omgeving.

Meer leren over onze ventilatie oplossingen voor verschillende bedrijven? Ontdek meer succesverhalen via deze link