Home > Blog > Brief > Hoe uw gebouw te drogen na waterschade

Hoe uw gebouw te drogen na waterschade

Een ziekenhuis nam contact met ons op nadat een gesprongen waterleiding voor zware waterschade had gezorgd. Dit probleem moest dringend aangepakt worden zodat de getroffen ruimtes weer konden worden hersteld. In de kelder was een van de hoofdleidingen lek geraakt en hierdoor overstroomde een deel van de kelderverdieping. Nadat het lek gedicht was en het water was weggepompt, bleven er echter vele vochtplekken achter.

In dit soort scenario’s is het belangrijk dat er snel wordt opgetreden zodat verdere schade kan worden voorkomen. Een van onze specialisten bezocht de locatie direct om de schade te evalueren. Er werd beslist om in iedere getroffen ruimte een condensatiedroger met een water opvangbak te installeren. Daarnaast werden krachtige ventilatoren ingezet, waarmee het droogproces nog verder kon worden versneld.  Zo kon worden voorkomen, dat er nadien roest, schimmels en rot zouden optreden. De beredderingskosten konden tot een minimum worden beperkt.


Binnen 2 uur waren onze FD40 luchtdrogers  en ASF50 ventilatoren geïnstalleerd zodat het droogproces meteen kon worden versneld en de waterschade effectief kon worden ingeperkt.

Onze klant was aangenaam verrast met onze snelle respons en met de resultaten die onze toestellen behaalden. Dit was een grote opluchting voor de directie van het ziekenhuis die plannen konden maken voor het herstel van de kelder.

This article was posted in Brief, Ontvochtiging and tagged , , . Both comments and trackbacks are closed.