Ketelhuizen helpen bij herstellen van milieuschade na olielekkage in havengebied

Nederland kreeg te maken met een olielekkage waarbij wel 200 ton stookolie in het Rotterdamse havenwater terecht kwam. Vele nooddiensten snelden meteen te hulp om zoveel mogelijk van de gelekte olie uit het water te filteren. In dergelijke situaties is het belangrijk dat er meteen wordt ingegrepen om de schade in te perken, maar omdat er aan stookolie vaak chemicaliën zijn toegevoegd die slecht afbreekbaar zijn, is het vrijwel onmogelijk om alle onzuiverheden uit het water te verwijderen.

Door de lekkage zijn  honderden zwanen en andere dieren besmeurd geraakt met olie. Indien de olie niet uit het gevederte wordt verwijderd kan het voor vele dieren dodelijk zijn en dat betekent een ramp voor de Nederlandse fauna.

Andrews Sykes werd gevraagd om warm tapwater te leveren met een constante temperatuur van 41°C zodat hulporganisaties ruim 500 besmeurde zwanen konden reinigen.

Er werd een tijdelijk hulpcentrum opgezet in Hoek van Holland met tien tafels en tijdelijke verblijven waar de geredde dieren in werden ondergebracht tot zij opnieuw konden worden uitgezet.

Onze specialisten berekenden dat een KH270 en een tapwaterinstallatie van 0-500 kW zouden moeten voldoen aan de benodigdheden om het hulpcentrum te ondersteunen. Als back-up werd er eveneens een KH100 S2 ketelhuis geleverd.

Zo kon een groot deel dierenleed worden vermeden en konden honderden witte zwanen weer in de Nederlandse natuurgebieden worden vrijgelaten. De hulporganisatie was uiterst tevreden met onze oplossing en liet weten dat de operatie een succes was.

Wil u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons nu op 0800 5200200 en spreek direct met een van onze specialisten of vraag hier een gratis offerte aan.

 

Bekijk de hele case study hier