Klimaatbeheersing voor tijdelijk vaccinatiecentrum — Koeling, Verwarming én Ventilatie

Andrews Sykes werd recentelijk gevraagd om te assisteren met het koelen, verwarmen en ventileren van een vaccinatiecentrum. De gewenste mix van zowel en verwarming en koeling komt vooral door het afwisselende weer deze maand.

April was een zeer moeilijke maand vanuit klimatologisch oogpunt: de extreem wisselende temperaturen maakten het gebruik van verwarming en airconditioning noodzakelijk, soms op dezelfde dag. Dit overviel sommige vaccinatiecentra die vaak in tent- of andere tijdelijke constructies opgesteld staan.

Een van deze vaccinatiecentra nam eerder deze maand contact met ons op voor een tijdelijke ​​huuroplossing voor een periode van minimaal 24 weken, waarbij de mogelijkheid opengelaten werd om deze te verlengen tot het einde van het jaar.

Gezien de bovengenoemde klimaatfactoren, hebben we de installatie van een hoge-capaciteit HPAC45 airconditioning aangeraden. Deze units bieden niet alleen aanzienlijke koelcapaciteiten; dankzij een geïntegreerde warmtepomp kunnen ze namelijk ook verwarmen als de temperaturen dalen.

Naast het feit dat deze units meerdere functies mogelijk maken in één, hebben onze HPAC-airconditioners een hoog prestatiecoëfficiënt (COP) en zijn daardoor zowel zeer energie-, als ook kostenefficiënt. Tijdens de lente en herfst is het mogelijk snel om te schakelen van koeling naar verwarming zonder dat meerdere apparaten vereist zijn.

HPAC 45 en FV100 die via luchtslangen koeling of verwarming en ventilatie naar binnen lijdt

Als onderdeel van dit project hebben we ook de installatie van een aantal FV300-ventilatoren aanbevolen, om een goede ventilatie en luchtverversing te waarborgen, die essentieel zijn om risico’s op potentiële infecties met het coronavirus zo klein mogelijk te houden.

Nadat we deze gezondheidsinstelling deze winter al mochten assisteren met een cv-ketel om te verwarmen, zijn wij verheugd ook bij deze gelegenheid weer van dienst te mogen zijn geweest, en wederom een bijdrage konden leveren aan de medische staf in hun strijd tegen het virus!