Lockdown & Versoepeling: Wat is de invloed op veilig huren van apparatuur?

Het grootste aantal maatregelen van de overheid met betrekking tot Covid-19 blijven tot en met 19 Mei in ons land van kracht. Toch zijn er de laatste weken een aantal lichtpuntjes. Minder infecties, minder IC-opnames en lagere aantallen sterfgevallen — tekenend dat de inspanningen die wij allemaal moeten verduren effect hebben. Deze vooruitgang leidt tot een aantal versoepelingen van de actuele corona maatregelen, en is hopelijk het begin van het einde.

Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang mogen op 11 Mei weer hun deuren openen. Kinderen kunnen naar de buitenschoolse opvang (BSO) op de dagen dat zij naar school gaan.

Ten tweede mogen kinderen en jongeren weer in groepsverband met elkaar sport uitoefenen, zij het met uitzondering van officiële wedstrijden. Wel moet bij kinderen tussen 13 en 18 jaar acht worden genomen op de 1.5 meter regel.

Ook het bezoek aan alleenstaande ouderen van boven de 70 jaar wordt aangepast. Zelfstandig wonende ouderen van 70 jaar en ouder kunnen door 1 of 2 vaste personen met enige regelmaat worden bezocht.

Ook werd recentelijk bericht dat het kabinet in discussie is over het heropenen van delen van de horeca en terrassen. Naar verwachting zullen ook meer en meer bedrijven en andere ondernemingen hun commerciële activiteiten weer oppakken. Maar hoe ziet dat dan met de veiligheid eruit?

Mogelijke spelregels

Het is waarschijnlijk dat in de nabije toekomst de versoepeling en heropening van meer en meer handelsbedrijven, gepaard zullen gaan met strengere hygiëne voorschriften. Bijvoorbeeld, vele van de regels die we al kennen, zoals de 1.5 m afstand houden, geen fysiek contact en het doorgaans desinfecteren. Mogelijk komen hierdoor uiteindelijk ook mondkapjes of andere gezichtsbedekkende bescherming bij kijken.

Bij grotere bedrijven zal over de stroom van personeel, klanten en andere belanghebbenden goed moeten worden nagedacht. Bijvoorbeeld door te werken in kleinere groepen, mensen gespreid te houden en vaak schoon te maken. Deze regels zullen streng zijn, maar noodzakelijk om een tweede golf van infecties te voorkomen.

Hygiëne van ruimtes en machines

Bij het heropenen zal zonder twijfel veel gebaseerd zijn op sanitaire voorschriften en het ontsmetten van zowel ruimtes, als ook de producten die met klanten in aanraking kunnen komen.

Dit is ook relevant voor ons bij Andrews Sykes. We mochten onze diensten grotendeels voortzetten en hebben intern een uitgebreid plan opgesteld om de veiligheid van ons personeel en onze cliënten te garanderen. Onze publieke ruimtes worden tweemaal daags grondig schoongemaakt en onze apparatuur wordt voor en na levering grondig gereinigd.

Andrews Sykes heeft 6 vestigingen in de Benelux en beschikt over eigen wagenpark

De zomer en stijgende temperaturen

In de zomer zijn Airco systemen ook in het bedrijfsleven onmisbaar geworden — zij het voor het koel houden van personeel of de productielinies. Maar wat doen bedrijven zonder airconditioning systeem? Of als bestellingen vertraagd of uitgesteld zijn?

De pandemie en de lockdown hebben alle productieniveaus beïnvloed, van de levering van grondstoffen tot aan de producenten van eindprodukten. Helaas kunnen zelfs degenen die apparatuur ruim van tevoren hebben besteld de mogelijkheid van vertragingen bij de levering niet uitsluiten.

Onze verhuuroplossingen kunnen in deze situatie alle bedrijven en ondernemingen te hulp schieten. Of het nu voor een week of voor het hele seizoen is, we kunnen aan uw behoeften voldoen dankzij onze grote voorraad aan draagbare en krachtige airconditioners (HPAC), chillers en luchtbehandelingsunits.

Grote aantallen airco’s staan klaar voor de komende zomer

Onze toeleveringsketen is door de coronacrisis niet geraakt omdat wij al vroeg in het jaar onze voorraden opgeschroefd hebben. Of het nu gaat om comfortkoeling voor personeel, airconditioning met grote capaciteiten voor grote ruimtes en productielijnen, of gekoelde watervoorziening voor industriële processen … we zijn er zeker van dat we kunnen helpen.

Onze huurvloot

Al ruim 50 jaar is Andrews Sykes toonaangevend als specialist in de verhuur van koelmachines en airconditioners. Ons aanbod omvat duizenden units en modellen die zijn aangepast aan elke behoefte: van draagbare airconditioners tot hoge-capaciteitsapparatuur (HPAC), met koeloplossingen van enkele kilowatts tot meerdere megawatts.

Dankzij jarenlange ervaring in verschillende projecten van elke omvang, hebben wij de expertise opgebouwd, om aan de diverse eisen van uiteenlopende sectoren te kunnen voldoen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0800 5200 200 of stuur ons een online offerteaanvraag. Onze experts adviseren u graag vakkundig en snel de beste oplossing op maat voor uw project te vinden.

Kraanwagens bezorgen ook grote koelmachines door de gehele Benelux