Noodkoeling huren voor hoogwaardige medische apparatuur

Andrews Sykes kreeg recentelijk een opdracht om te assisteren in een bijzondere noodsituatie. Er was dringend en rap een aanzienlijke hoeveelheid koeling nodig voor een opslagplaats voor kostbare medische apparatuur. De bestaande 240 kW koelmachine was niet meer toereikend en er moest zo snel mogelijk meer capaciteit op locatie komen.

De koeling was bestemd voor een opslagplaats voor MRI-machines — krachtige medische scanapparatuur. Een MRI is een machine die het mogelijk maakt het complete menselijke lichaam te scannen, om zo een beeld te krijgen van o.a. intern weefsel, organen en/of spieren. Het zijn complexe machines — uitgerust met geïntegreerde cryo-koeling die de juiste omgang en onderhoud vereisen.

Ook wanneer MRI-scanners opgeslagen, en dus niet in gebruik zijn, vereist elke individuele machine een koelvermogen van ± 7 kW. De machines moeten ook buiten gebruik gekoeld worden, omdat een van de belangrijkste componenten, vloeibaar helium, zonder voldoende koeling niet meer gecondenseerd wordt en dus weer een gasvorm aanneemt. Dit heliumgas wordt dan via een ventiel afgeblazen om overdruk tegen te gaan. Vloeibaar helium is een extreem duur element. De verdamping van kostbaar helium van ± 50 MRI machines zou catastrofaal zijn.

Het was een project dat veel verantwoordelijkheid vereiste en waar snel geschakeld moest kunnen worden. Andrews Sykes heeft het voordeel dat het al decennia ervaring heeft met projecten in de medische sector. De expertise die wij in de laatste 50 jaar hebben opgebouwd, maakt het ons mogelijk dit soort complexe en uitdagende projecten aan te kunnen gaan.

In totaal hebben we voor 375 kW vermogen aan koeling geïnstalleerd. Met een planning op maat en via een speciaal leidingnetwerk, kon de noodzakelijke 7kW koeling per MRI-machine worden gerealiseerd. Door onze 24/7 service zijn wij ook buiten kantoortijd bereikbaar voor storingen, een geruststellend feit.

Benieuwd wat wij allemaal kunnen betekenen voor de medische sector? Click hier of bel gratis met een van onze specialisten via 0800 5200 200.