Noodkoeling in vorm van proceschiller bewaart ontbijtgraanproducent van stillegging

Andrews Sykes onderhoud al een lange tijd een nauwe samenwerking met de voedingsmiddel- en drankenindustrie en levert met regelmaat apparatuur aan enkele van de grootste namen in deze industrie. Met name productieprocessen gaan vaak gepaard met zeer specifieke eisen op het gebied van koelen en vriezen.

Onlangs werd een beroep gedaan op onze expertise door een erkende koelspecialist, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van apparatuur bij een van de grootste ontbijtgraanproducenten van het land.

De industriële voedselverwerking-koelers van de klant vervullen een kritieke rol door warmte aan productiemachines te onttrekken en ervoor te zorgen dat het graan volgens zeer nauwkeurige specificaties op de juiste manier wordt gekoeld.

Deze watergekoelde chillers gebruiken water van een plaatselijke koeltoren en hebben naast hun energiebesparende eigenschappen, over het algemeen, een lange levensduur. Toen een van deze hoge-capaciteit koelers defect raakte, zorgde dit voor een volledig onverwachte vermindering van de koelcapaciteit en vormde dit een noodsituatie waar onmiddellijke actie vereist was.

De klant was zich bewust van onze servicecapaciteit en onze reputatie om snel te kunnen schakelen in noodgevallen, en benaderde ons op zoek naar een vervangende unit die dezelfde capaciteit kan leveren als de defecte koelmachine. De aanvraag kwam vrijdagnacht binnen en in de vroege uren van zaterdagochtend hebben wij een 250 kW chiller bij de fabriek geleverd en geïnstalleerd.

Ondanks de verwachting van de klant, dat de productie zou moeten worden stilgelegd — of op zijn minst sterk zou moeten worden gereduceerd — konden deze zorgen gelukkig snel worden weg genomen en kon de fabriek bewaard worden van een stillegging.