Oogst blauwe bessen beschermd tijdens hittegolf

Tijdens de recente hittegolf, toen de temperaturen verbazend laat in de zomer nog boven de 30°C uitrezen, zocht een blauwe-bessenkweker naar een oplossing om zijn oogst koel te houden. Gezien de snelheid waarmee vers fruit slecht kan worden bij te hoge temperaturen, was snelle actie nodig. Gelukkig was de kweker reeds een bestaande klant bij Andrews, en wist hij dat we binnen enkele uren de juiste toestellen konden leveren.

De te koelen ruimte was een tijdelijke opslagplaats waarin de vers geplukte blauwe besjes bewaard werden. Omdat de koelcel van de klant nog in aanbouwfase was, werkte het eigen koelingssysteem nog niet.

We berekenden dat een capaciteit van ongeveer 6kW aan koeling nodig was, en raadden het gebruik van een PAC22 lucht-watergekoelde airconditioner aan. De overeenkomst kon telefonisch worden afgesloten en we leverden het toestel minder dan vier uur na de oorspronkelijke oproep aan de kweker.

Dankzij ons toestel kon in de opslagruimte een permanente temperatuur van 12°C behouden worden. Zo bleef het fruit in prima conditie en kon het probleemloos verdeeld worden aan winkels doorheen het hele land.