Pompoen teler huurt ventilatoren om de oogst te beschermen

In de laatste weken voor Halloween wilde een grote pompoen teler graag de oogst zo vers mogelijk houden voor de verkoop. Bestaande opslagfaciliteiten hebben vaak te weinig ventilatie doordat er onvoldoende luchtcirculatie aanwezig is. Om schade aan deze oogst van zes miljoen pompoenen te vermijden was een oplossing nodig. Natuurlijk werd hiervoor contact opgenomen met Andrews Ventilatie.

Net als alle levende organismen blijven pompoenen ademen zelfs nadat ze zijn geplukt. Het zijn zeer gevoelige vruchtgroenten. Door het grote aantal pompoenen in de opslag is er een beperkte doorstroming van de lucht waardoor er kans op schimmelvorming en insecten is.

 

Andrews Klimaatverhuur heeft al vaker met deze klant op vergelijkbare projecten gewerkt dus zijn we goed bekend met hun specifieke eisen. Nog dezelfde dag ging een adviseur van Andrews Sykes langs op locatie om de mogelijkheden te bekijken. Hij concludeerde dat er voor voldoende circulatie van koele frisse lucht twintig ASF50 ventilatoren nodig zouden zijn. Deze zijn direct door onze monteurs geïnstalleerd.

Het werkte perfect. De enorme hoeveelheid pompoenen zijn vers gebleven voor de verkoop. Wilt u ook een mobiele ventilator huren? Bel dan direct met Andrews Sykes op 0800 5 200 200.