Tijdelijke koeling houdt datacenter online tijdens systeemupgrade

Datacenters en serverruimten behoren tot sommigen van de meest temperatuurgevoelige toepassingen die er zijn. Zodoende, is een goed werkend klimaatregelingssysteem van uitermate hoog belang in de ICT.

Dit betekent dat er regelmatig onderhoud moet worden uitgevoerd, waaronder het regelmatig vervangen van filters en het spoelen en reinigen van afvoeren en andere componenten. Veel van dit soort koelsystemen bestaan ook uit eenheden van het ‘type DX’ (directe expansie), die werken door de binnenruimte te koelen met behulp van gecondenseerde koelvloeistof. Maar ook deze moeten van tijd tot tijd worden vervangen, om de levensduur en prestaties van het vast geïnstalleerde airconditioningsysteem te handhaven. Zo ook in het geval van dit recent project.

Eerder deze maand nam een wereldwijd gevestigde technologiedienstverlener contact met ons op voor levering en installatie van een tijdelijke koelinstallatie, terwijl hun DX-eenheden buiten bedrijf werden gesteld. Dit zo snel mogelijk te verzorgen, was de hoogste prioriteit voor de klant omdat bezorgdheid bestond over de mogelijke kwetsbaarheid van hun UPS (Uninterruptible Power Supply)  voorziening tijdens het onderhoud van de DX-eenheden.

De klant schatte dat deze tijdelijke airconditioningoplossing een totaal van 12 weken nodig zou zijn; de geschatte tijdsduur die naar verwachting nodig zou zijn om de nieuwe ‘DX-eenheden’ te verkrijgen en te installeren.

Onze technici waren zich bewust van de waarschijnlijke gevolgen van een mogelijke storing of defect door een schift in de binnentemperaturen, en reageerden onmiddellijk door zes van onze PAC 60 split-type airco units op de locatie van de klant nabije Rotterdam te leveren.

Ondanks de tijdgevoelige aard, en de specifieke voorwaarden die dit project stelde, voldeed de voorgestelde installatie aan de verwachtingen. Zodanig zo, dat er al plannen zijn om een soortgelijke oplossing te verzorgen voor een ander datacenter op dezelfde locatie.