Home > Blog > Boilers > Uitdaging: Andrews Sykes voorziet penitentiaire inrichting van tijdelijke verwarming

Uitdaging: Andrews Sykes voorziet penitentiaire inrichting van tijdelijke verwarming

Eens in de zoveel tijd krijgt Andrews Sykes een opdracht, die een specifieke en uitgebreidere aanpak vergt. Zo ook bij een recent project bij een penitentiaire inrichting in het Westen van het land. De inrichting is in een transitieperiode. Het bestaande lucht en verwarmingssysteem moet overgezet worden naar stadsverwarming — een behoorlijke klus die veel uitdagingen met zich mee brengt. De bestaande installatie moest aangepast worden omdat er een nieuwe technische ruimte ingericht moest worden.

Edwin de Jel, een van onze meest ervaren buitendienst adviseurs had de leiding over dit project. “Ten eerste is de doelstelling natuurlijk een tijdelijke vervanging van het oude systeem te realiseren. Het bepalen van een passende tijdelijke oplossing was maar een van de aspecten die overwogen moesten worden”, benadrukt Edwin. Na een uitgebreide calculatie is een KH1500 ketelhuis geselecteerd met een Low Nox brander voor lage CO2-emissies, die vanwege de snelle reactietijd voorzien zou worden van dieselolie als brandstof. Deze CV-ketel levert een vermogen van 1.500kW en is samengebouwd in een 20FT-container.

De grote van het gevangeniscomplex en de hoge maatstaven die, mede door de wet geëist worden, vergen een grondige en doortastende aanpak. Veiligheid, regelgeving en protocollen staan natuurlijk voorop bij elke gevangenisinrichting. Andrews Sykes diende aan de zeer strenge eisen te voldoen, die worden gesteld aan de logistiek en het personeel.

De verwarmingscontainer mocht enkel op een veilige plaats worden opgesteld met leidingwerk, wat geen dienst kon doen voor een ongewenste ontsnappingspoging. De zware 4” waterleidingen dienden vanuit de ketel naar het dak geleid te worden om daar te worden aangesloten op de vaste aansluitingen van de inrichting.  Er moest een afstand van meer dan 60 meter met het leidingwerk overbrugd worden, waar theoretisch langs naar beneden geklommen kan worden. Zodoende werd gekozen voor een route die via de gevangenismuur naar het dak leidt. Een volgende vereiste was dat ook het ketelhuis zelf ontoegankelijk en beveiligd moest zijn, voorzien van hetzelfde prikkeldraad dat ook de gevangenismuren bekleedt.

Uiteindelijk konden alle verwachtingen waargemaakt worden. Alweer een interessant project voor Andrews Sykes, dat zelfs na 50 jaar ervaring nog steeds verrast kan worden door uitzonderlijke cliënten en nieuwe situaties.

 

This article was posted in Boilers and tagged , , . Both comments and trackbacks are closed.