Uitgelicht: De veelzijdige PAC 60 Series 3 Split-Airco

Speciaal voor serverruimtes, telefooncentrales, en andere ruimtes met temperatuurgevoelige ICT-apparatuur ontwierp Andrews Sykes Klimaatverhuur de PAC60 S3 — de krachtigste verplaatsbare airco in zijn soort. Met een koelvermogen van 17kW bewaakt hij de temperatuur in kritische technische ruimtes.

De PAC60 S3 is een split aircosysteem, dat bestaat uit een binnen- en buitendeel. Beide delen zijn compact in formaat en voorzien van stevige zwenkbare wielen. De binnenunit wordt op de buitenunit aangesloten met slijtvaste, flexibele 1 ¼ “ leidingen, die leverbaar zijn in lengtes van 10 meter en uitgerust zijn met snel afsluitbare koppelingen. Hierdoor zijn de leidingen eenvoudig en zonder gevaar voor lekkages met elkaar te verbinden en kan een maximale leidinglengte van wel 40 meter worden bereikt. Een ideale mogelijkheid als de condensorwarmte veraf van de binnenunit moet worden afgevoerd.

De enkele electravoeding wordt aangesloten op de binnenunit en vandaaruit doorverbonden met de buitenunit. Het bij het koelproces vrijkomende condenswater wordt middels een pomp naar buiten, of naar het riool afgevoerd, en kan daarbij ook 10 meter omhoog worden gepompt.

De binnenunit is voorzien van een instelbare ruimtethermostaat voor een automatische temperatuurregeling met een regelbare ventilatiesnelheid tot maximaal 3.500m3/u. Dankzij de automatische heetgas ontdooi-inrichting kan de PAC60 S3 de ruimtetemperatuur terug koelen naar 10 °C, wat bij bepaalde processen of bijv. bij de opslag van voedingsmiddelen gewenst is.

Dankzij het glycol-water mengsel functioneert de buiten opgestelde warmtewisselaar ook nog bij lage temperaturen onder 0 °C en worden lagedruk storingen voorkomen door de ingebouwde winterregeling.

De buitenunit is stil en heeft compacte afmetingen. De warmtewisselaar en condensorventilator zijn zo gedimensioneerd, dat ook bij zeer hoge buitentemperaturen van 40 °C de koeling gewaarborgd is en er geen hogedruk storingen kunnen optreden.

Toepassingen voor de PAC60 Series 3 zijn met name ruimtes met een hoge warmtelast of een grote inhoud, zoals IT-ruimtes, telefooncentrales, meet- en regelkamers, schakelstations, Tv-studio’s, traforuimtes, meldkamers en andere technische ruimtes. Uitval van deze essentiële installaties als gevolg van hoge temperaturen kan worden voorkomen dankzij de inzet van de PAC60 S3, die specifiek is ontworpen voor deze toepassingen.

Voor meer vragen over koeling in deze sectoren, en alle andere klimaatinstallaties die 24/7 te huur zijn bij Andrews Sykes Klimaatverhuur, staan wij u graag te woord. Bel 0800 5 200 200 om direct met een van onze experts te spreken of vraag vrijblijvend een offerte aan.