Ventilatie voor kunststofbedrijf

Een bedrijf dat met plastics en kunststoffen maatwerk maakt voor allerlei toepassingen in de bouw, de creatieve industrie en het transport, nam onlangs contact op met Andrews Ventilatie. Het bedrijf verwerkt verschillende materialen samen tot één nieuw, solide stuk materiaal in om het even welke vorm. Door de juiste selectie van materialen om samen te voegen, is het resulterende object hard en sterk, maar ook licht.

Om tot zulk een resultaat te komen, moeten echter plastics, kunststoffen en versterkte vezels worden verwerkt, waarbij schadelijke geuren en stof kunnen vrijkomen. Ook bij de afwerking en het opschuren van het product kan luchtvervuiling plaatsvinden. Om de luchtkwaliteit op peil te houden en een gezonde werkomgeving voor hun werknemers te garanderen, riep het bedrijf onze hulp in bij het zoeken naar ventilatie.

Onze adviseur kwam ter plaatse de mogelijkheden van de site opnemen, en besloot dat één grote FV1800 ventilator afdoende zou zijn om de schadelijke luchten af te voeren. De FV1800 is onze grootste en krachtigste centrifugaalventilator, en wordt regelmatig ingezet voor grote industriële projecten zoals tunnelbouw. De ventilator kan zowel slechte lucht afzuigen als verse lucht aanvoeren via grote luchtslangen.

De ventilator bleek een prima oplossing voor deze toepassing en zorgde ervoor dat de werkzaamheden in het bedrijf onverstoord konden verdergaan.