Home > Blog > Boilers > Verwarming verhuur in Nederland – Dit moet u weten

Verwarming verhuur in Nederland – Dit moet u weten

U kan om verschillende redenen een tijdelijke verwarmingsoplossing nodig hebben.
In bijna iedere werkomgeving zorgt het ontbreken van een functioneel verwarmingssysteem voor problemen, maar in sommige situaties kan het een bedrijf zelfs volledig stilleggen.

Verwarming huren is meestal de beste oplossing wanneer de applicatie voor korte termijn hulpverwarming benodigd. Dit kan voorkomen wanneer het bestaande systeem in een gebouw defect raakt of bij extreme weersomstandigheden. Andere kortetermijnoplossingen bestaan binnen de evenementensector waar tijdens de wintermaanden heaters worden geleverd voor bedrijfsfeesten, publieke evenementen of sportwedstrijden.

Kantoren en scholen kampen regelmatig met problemen door het uitvallen van de bestaande centrale verwarming. In dergelijke gevallen kunnen kleine en mobiele elektrische heaters worden gehuurd die op het reguliere elektriciteitsnet kunnen worden aangesloten om meteen veilige verwarming te bieden. In het geval dat de aanwezige elektriciteitsvoorziening niet volstaat kunnen indirect gestookte heaters worden gebruikt als alternatief. In winkels, de gezondheidszorg en de ouderenzorg bestaan er gelijkaardige toepassingen. Voor situaties waar een oplossing op lange termijn nodig is kan men ook tijdelijke boilers huren die kunnen worden aangesloten op de reeds aanwezige radiatoren.


 

Binnen de bouwsector worden krachtige toestellen gehuurd om droogtijden te versnellen en om gebouwen te beschermen tegen schade door vorst. Koud weer kan projecten wekenlang vertragen en kan dure, delicate materialen beschadigen. In dergelijke gevallen kunnen indirect gestookte dieselheaters of krachtige elektrische kachels worden gehuurd om warme, droge lucht op de werf te voorzien. Deze worden vaak samen met bouwdrogers gebruikt om warme, droge lucht in zelfs de meest onstuimige omstandigheden te garanderen.

Eigenlijk bestaan er zeer weinig omgevingen waar een warmtebron volledig onnodig is. Zelfs bij typische buitenapplicaties zoals boerderijen en agrarische bedrijven worden verwarmingstoestellen gebruikt voor het drogen van gewassen en bescherming tegen vorst tijdens de koudere wintermaanden.

 

Wat zijn de voordelen van verwarming huren in plaats van het aankopen?

Geen kapitaaluitgaven – Bij het huren van heaters hoeft u enkel een wekelijks bedrag te betalen, wat betekent dat u enkel betaalt voor wat u gebruikt. Op deze manier passen professionele  toestellen makkelijk binnen een budget.

Onmiddelijke beschikbaarheid – Mobiele heaters worden meestal binnen enkele uren na de bestelling geleverd, zodoende kan er snel verwarming worden voorzien op uw locatie en kunnen de gewenste temperaturen dezelfde dag nog worden hersteld.

Veiligheid – De verwarming verhuur specialist zorgt ervoor dat alle kachels goed onderhouden zijn en voldoen aan de laatste nieuwe veiligheidsnormen. De verhuurder voert veiligheidscontroles uit voor iedere levering en dient de veiligheid te certificeren. Dit certificaat kan steeds worden opgevraagd.

Deskundig advies Ervaren gespecialiseerde heater verhuurbedrijven kunnen vakkundig advies leveren om ervoor te zorgen dat de geleverde toestellen veilig en gepast zijn voor de applicatie.
Het is belangrijk het meest geschikte toestel te kiezen; zo kan u sterk bezuinigen op brandstofkosten.

Uitbreiding Verwarmingsbenodigdheden kunnen van moment op moment variëren en daarom is een heater huren zeer voordelig. Het is steeds mogelijk om het aantal gehuurde verwarmingstoestellen te vergroten of te verkleinen naargelang de behoeften.

Brandstofbeheer Indien olie- of gasgestookte kachels worden gebruikt is het ook van vitaal belang dat er tijdig nieuwe brandstof wordt geleverd. Gespecialiseerde verhuurbedrijven kunnen helpen met het beheer van de brandstoflevering zodat de verwarmingstoestellen onverstoord blijven doorwerken. Daarnaast zijn er ook veilige en dubbelwandige IBC brandstoftanks beschikbaar.

Kwaliteitscontrole – Wanneer u heaters huurt bent u verzekerd van de meest milieuvriendelijke technologie op de markt, welk toestel u ook kiest. Hierdoor is de kans op een brandstoflek of andere risico’s zeer klein.

 

Welke types heaters zijn er te huur?

Met een breed spectrum aan mogelijke applicaties die rekenen op de beschikbaarheid van tijdelijke verwarmingssystemen is het niet verwonderlijk dat er zulk een variëteit aan kachels bestaat.

Elektrische heaters kunnen bijvoorbeeld klanten onmiddellijk van een warmtebron voorzien. De gemakkelijke ‘plug-and-play’-installatie maakt deze toestellen zeer geschikt voor kantoren, ziekenhuizen, scholen, winkels en gelijkaardige toepassingen. Het scala aan elektrische modellen is zo gevarieerd dat het kan worden opgedeeld in vier verschillende groepen: kachels met ventilatorondersteuning, olie gevulde kachels, infraroodheaters en convector kachels. Hoge capaciteit elektrische heaters zijn beschikbaar in 110V, 230V en 415V met verwarmingscapaciteiten tot 43 kW per unit.

Indirect gestookte heaters voorzien klanten van de perfecte oplossing voor vele toepassingen en leveren op een veilige manier grote volumes warme, dampenvrije en droge lucht. Deze toestellen die op zowel diesel en olie of gas werken, bieden een opmerkelijke flexibiliteit in hoe ze kunnen worden gebruikt. Het is mogelijk deze kachels buiten te plaatsen, waarna de warmte via luchtkanalen tot binnen wordt geleid, zowel als ze binnen in de ruimte te plaatsen, waarna de dampen en gassen via uitlaatkanalen tot buiten worden geleid.
Het zijn deze karakteristieken die indirect gestookte kachels zeer ideaal maken voor tenten, expohallen, workshops en vele andere omgevingen.

Direct gestookte heaters zijn in sommige situaties een goede oplossing, hoewel deze bijna steeds industriële toepassingen met veel ventilatie zijn. Deze kachels kunnen ook op gas of diesel werken en bieden verwarmingscapaciteiten tot 82kW. De toestellen binnen deze reeks voorzien klanten van een snelle en efficiënte oplossing bij koude binnentemperaturen. Direct gestookte heaters dienen niet te worden gebruikt in slecht geventileerde plaatsen waar mensen werken of in nabijheid van gevaarlijke of ontvlambare producten.

Hoge capaciteitsheaters worden vaak gebruikt bij projecten waar kachels grote hoeveelheden warme lucht voor langdurige perioden moeten leveren. Deze robuuste heavy duty heaters zijn in staat om autonoom te werken en genereren nominale verwarmingscapaciteiten tot 383kW.

 

Waar moet ik rekening mee houden voor ik een verhuurbedrijf kies?

Hoewel het kiezen van het juiste product voor uw project belangrijk is, is de keuze van het toestel zelf maar één onderdeel van het verhuurproces. Wanneer u kiest voor een betrouwbare leverancier kan u er zeker van zijn dat u zonder zorgen uw project kan voortzetten.

Ervaring en specialisatie – Vele materiaalverhuurbedrijven kunnen heaters te huur aanbieden, maar wanneer u kiest voor een gespecialiseerd verwarming verhuur bedrijf kan u rekenen op de goed onderbouwde kennis en ervaring die nodig zijn om u het gratis advies te bieden dat u nodig heeft bij het kiezen van de meest efficiënte, zuinigste en veiligste verwarmingsinstallatie.

Leveringsmogelijkheden en dekking – Gespecialiseerde verhuurbedrijven voor verwarming bieden een landelijke dekking om ervoor te zorgen dat leveringen dezelfde dag nog kunnen plaatsvinden. Zo kunnen zij ook 24/7 nazorg en dienstverlening garanderen. Op deze manier bent u altijd verzekerd van snelle leveringstijden en technische ondersteuning om ervoor te zorgen dat alle toestellen steeds optimaal blijven functioneren.

Reputatie – Het is van essentieel belang dat de gekozen leverancier een goede reputatie binnen de sector heeft in combinatie met jarenlange ervaring in het aanbieden van veilige en betrouwbare diensten. Dit betekent ook dat zulk een leverancier zowel alle relevante veiligheids- en kwaliteitsvoorschriften als klimaatafspraken moet nakomen.

U kan kiezen uit verschillende toestellen – Verhuurbedrijven voor mobiele verwarming zouden ook steeds een brede waaier aan efficiënte, betrouwbare, moderne en zuinige toestellen moeten aanbieden. Het is ook voor vele toepassingen belangrijk dat de toestellen er goed uitzien. Zuinig brandstofverbruik kan voor duidelijk merkbare besparingen zorgen. Daarom kan u best een kachel huren die de meest economische oplossing voor uw toepassing biedt.

 

Bij Andrews Sykes Verwarming Verhuur beschikken wij over uitstekende ervaring in het aanbieden, leveren en installeren van tijdelijke verwarming aan een breed spectrum van sectoren. Deze expertise werd vergaard tijdens de meer dan 45 jaar dat Andrews Sykes in de Benelux actief is en stelt ons in staat om de verwachtingen van de klant te overstijgen. Geen enkel ander bedrijf kan beweren even veel ervaring als Andrews Sykes te bezitten dankzij onze geschiedenis en reputatie die in binnen- en buitenland zeer goed gekend is doorheen de hele verwarmingssector.

Onze enorme voorraad aan mobiele verwarming verhuur toestellen betekent dat wij keer op keer de beste kachels kunnen voorzien. Onze toestellen beginnen bij de kleinste 2kW olie gevulde radiatoren en lopen op tot grote containertoestellen die aan elkaar kunnen worden verbonden om multi-megawatt groepen te vormen.
Wij ontwerpen en produceren kwalitatieve innovaties en zorgen ervoor dat onze producten over het hele land steeds mee gaan met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van verwarmingstechnologie. Onze ervaren klimaatspecialisten zijn makkelijk bereikbaar per telefoon of online en garanderen een uitzonderlijke dienstverlening. Onze depots liggen verspreid over Nederland zodat u steeds een snelle levering kan verwachten – zelfs onze openingsuren – om uw bedrijf en haar bezigheden steeds te beschermen.

 

This article was posted in Boilers, Verwarming and tagged , , . Both comments and trackbacks are closed.