Wat is de ideale temperatuur voor een Kinderdagverblijf?

Als volwassene kunt u zichzelf tegen de hitte te beschermen door bijvoorbeeld kleding uit te trekken, een koude douche te nemen of een ventilator aan te zetten. Jonge kinderen en baby’s kunnen dit niet en hierdoor last van oververhitting hebben.

De rijksoverheid zegt: “kinderopvang moet goed en veilig zijn”. Kinderen moeten zich veilig voelen en de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Ouders dienen hun kind met een gerust hart achter te kunnen laten bij een kindercentrum, gastouder of buitenschoolse opvang (BSO).

Op extreem warme dagen is het soms heel moeilijk om de ideale temperatuur te bereiken. Er kan zelfs gevaar zijn voor de ontwikkeling en gezondheid van een baby als de omstandigheden niet goed zijn. Er is veel discussie over het gebruik van airconditioning in de buurt van kinderen, maar airco’s zijn niet altijd de juiste oplossing.

De eerste maanden kan een baby gemakkelijk beschermd worden tegen kou, maar niet zo simpel tegen warmte. Volgens mijnkinderarts.nl is een ideale temperatuur voor de slaapkamer van uw baby tussen de 16 en 18 graden. Voor speelruimten geldt een gewenste temperatuur van 20 graden.

Meerdere factoren zijn van invloed op een verhoging in temperatuur, zoals een hoge luchtvochtigheid of slechte ventilatie. Deze factoren worden niet altijd opgelost met een airco unit. Soms zijn er andere maatregelen nodig om gunstige omstandigheden te creëren.

Bij Andrews Sykes bieden we een groot assortiment aan luchtbevochtigers, ontvochtigers, ventilatoren, chillers en airco’s die we in voorraad hebben voor onmiddellijk gebruik. We luisteren naar wat onze klanten willen en we weten hoe belangrijk het is voor kinderen om in de juiste omgeving te spelen en te slapen. Het is dus heel belangrijk om temperatuurstijging te voorkomen. Wacht niet tot het laatste moment om de kinderen bij uw kinderopvang te beschermen, wees voorbereid. Bel Andrews Sykes op 0800 5200 200 voor meer informatie.