Waterzuiveringsinstallatie aan de gang gehouden door Andrews Chillers

Toen bij één van de grootste waterzuiveringsstations van het land een mechanische storing optrad, was een snelle interventie van vitaal belang om een milieuramp en gezondheidsgevaar af te wenden. Circulatiepompen, die het rioolwater door het zuiveringsstation stuwen, begonnen te falen vanwege het bloedhete zomerweer.

Zonder adequate behandeling van het rioolwater zou een overstroming naar een aanpalende rivier optreden, met mogelijks verregaande vervuiling tot gevolg. Er was snel een oplossing nodig.


De betreffende circulatiepompen hadden een eigen radiatorkoelingssysteem, maar omdat de omgevingslucht te warm was geworden, was ook de koelingsolie in de radiator tot boven de toegestane temperatuur opgewarmd, met oververhitting van de pomp tot gevolg. Aangezien de site verder geen adequate koelsystemen bezat, stelde Andrews het gebruik van een 200kW koudwater-chiller voor. Deze unit werd geïnstalleerd en aangesloten op vier 50kW air handlers. Deze opstelling zorgde er voor dat de temperatuur van de pompen weer op normaal niveau kwam en de pompen weer probleemloos werkten.

Door onze snelle interventie waren we dus in staat de installatie operationeel te houden. De cliënt was zeer opgelucht. Als het was mis gegaan waren de gevolgen niet te overzien geweest.

Bij Andrews zijn we gespecialiseerd in het aanbieden van tijdelijke koeling en airco voor elke sector. Voor meer info over hoe wij u kunnen helpen, of om gratis advies te krijgen voor uw project, bel ons op 0800 5200 200.