Home > Blog > Airconditioning > Ziekenhuizen huren chiller bij Andrews Sykes

Ziekenhuizen huren chiller bij Andrews Sykes

Onze verhuurafdeling werd enige tijd geleden gebeld door een groot regionaal ziekenhuis. De aanwezige koeling had reeds de maximale capaciteit bereikt en daardoor had het ziekenhuis dringend een tijdelijke oplossing nodig om de warme periode te overbruggen.

De temperatuur van de ruimtes waar zich de laboratorium vriezers bevonden liep te hoog op.  Deze vrieskasten dienen o.a. voor de opslag van bloedplasma’s, laboratorium preparaten en onderzoeksmateriaal en zijn in staat deze producten te bewaren tot een vriestemperatuur van -45°C.

De omgevingstemperatuur waarin de vriezers stonden liep door het aanhoudend warme weer snel op en bereikte de kritische grens van 30°C.  De klant nam snel contact op met één van de specialisten van Andrews Sykes met de vraag hoe ze zo snel mogelijk voor het ziekenhuis koeling huren konden.


Nog dezelfde dag werd een 200 kW chiller geplaatst en aangesloten op vier fancoilunits van elk 50kW, welke dankzij de driewegkleppen volledig regelbaar waren. Vanuit de fancoils werd het bij het koelproces vrijkomende condenswater middels pompen naar de riolering afgevoerd. De

De goede werking van de laboratorium vriezers was hiermee gewaarborgd voor het ziekenhuis, dat zeer lovend was over de snelle aanpak van dit probleem.

Andrews Sykes is gespecialiseerd in verscheidene sectoren en beschikt over de nodige kennis om op maat gemaakte oplossingen te ontwerpen voor iedere toepassing. Dankzij onze 24/7 service en strategisch gelegen depots zijn wij in staat om vrijwel meteen een oplossing te leveren voor de meest dringende noodsituaties.

This article was posted in Airconditioning, Brief and tagged , , , , . Both comments and trackbacks are closed.