Home > Blog

Verwarming huren: de meest voorkomende toepassingen tijdens de wintermaanden

Verwarming huren is vaak de beste oplossing als er slechts tijdelijk warmte nodig is. Dat kan zowel voor korte of lange termijn zijn. Andrews Sykes verhuurt diverse verwarmingssystemen, die een belangrijk rol spelen bij de vraag naar extra verwarming in extreme winterse weersomstandigheden of bij storingen van bestaande verwarmingsinstallaties.

Bij uitval van centrale verwarmingssystemen komen de gebruikers van kantoren, scholen, winkels en gezondheidsfaciliteiten al snel in de problemen: in deze situaties kunnen kleine elektrische kachels worden gehuurd om voor directe en veilige warmte te zorgen. Een stopcontact is vaak al genoeg om deze heaters te laten werken. Wanneer de behoefte van een grotere omvang is en verwarming op lange termijn benodigd is, kunnen er ook CV-ketels en ketelhuizen tijdelijk gehuurd worden. Door de slimme mobiele uitvoering en handige aansluitmogelijkheden kunnen deze ketels zeer snel op bestaande centrale verwarmingssystemen worden aangesloten.

In de bouw- en constructiesector worden grotere en krachtiger heaters verhuurd, vaak niet alleen om te verwarmen maar ook om de droogtijd te verminderen. Deze toestellen voorkomen dat gebouwen door vorst worden beschadigd en het doorwerken in de winter wordt bevorderd.

De kou kan projecten gemakkelijk vertragen en kan vaak delicate en dure materialen beschadigen. In deze gevallen kunnen indirecte gestookte olieheaters of zwaardere elektrische kachels worden gehuurd om op deze locaties warme, schone en droge lucht te leveren. Andrews Sykes biedt ook een grote range ontvochtigers of bouwdrogers die kunnen gebruikt worden om onder vochtige omstandigheden de relatieve luchtvochtigheid te verlagen waarmee wordt voorkomen dat  bouwmaterialen worden aangetast en de afbouwwerkzaamheden stagneren.

In de evenementensector is het huren van kachels zeer gebruikelijk. Je wilt je gasten immers onthalen op een warm welkom en dan is een koude zaal of feesttent natuurlijk niet gewenst.  Voor al deze toepassingen zijn luchtverwarmers te huur, die voor een schone en warme omgeving zorgen zonder stank. Deze toestellen zijn ideaal voor zowel openbare als privé evenementen die tijdens de wintermaanden en in het voor- en najaar plaatsvinden, zowel in tenten als in tijdelijke gebouwen.

Verwarmingstoestellen hebben inderdaad een positieve invloed in allerlei toepassingen. Zowel mensen, dieren, producten als machines functioneren optimaal bij de ideale temperatuur. Zo ook in veestallen en landbouwschuren is de verwarming noodzakelijk om landbouwproducten te beschermen tegen kou en bevriezing.

In dit artikel bekijken we twee situaties waar Andrews Sykes zijn expertise en huurapparatuur heeft ingezet om problemen met de verwarming op te lossen.

Grote grossier in detailhandel huurt verwarming bij Andrews Sykes

Temperatuur is een zeer belangrijke factor in de koopervaring van klanten, wat een directe invloed heeft op de tijd die in een winkel wordt doorgebracht. Hierdoor spelen verwarmingssytemen een hele belangrijke rol in winkels tijdens de winter maanden. Zonder een goed werkend systeem zouden verkooppunten voor onbepaalde tijd moeten sluiten totdat een oplossing kan worden gevonden.

Zo heeft een zeer grote handelsmaatschappij in sportartikelen deze winter een groot probleem met de temperatuur in één van zijn grootste winkels. De winkel kreeg door een storing in de bestaande installatie te maken met ongewenst lage temperaturen en hierdoor werd het onmogelijk om klanten in de winkel te ontvangen. Het personeel was inmiddels ook gaan klagen, want de kou kreeg ook op hen vat.

De klant moest dringend op zoek een oplossing en nam dus contact met Andrews Sykes op om te zien of er voor de winkel heater huren een optie was. Een Andrews Sykes adviseur kwam nog op dezelfde dag langs voor een projectopname en heeft direct een offerte voor de klant uitgebracht.

De klant waardeerde het snelle handelen en nog diezelfde dag werd er een noodverwarming geleverd en aangelegd. Andrews Sykes maakte in dit geval gebruik van twee indirect gestookte olieheaters van het model ID1200TA, die elk werd aangesloten op een dubbelwandige IBC Olietank met een opslagcapaciteit van 3.000 liter dieselolie. De toestellen en hun brandstoftanken werden aan de zijkant van de winkel geplaatst. Om de warme lucht naar binnen te blazen en goed te verdelen werden flexibele luchtslangen gebruikt, die werden aangesloten op de bestaande luchtverdeelkasten van de winkel. Zo kon nog steeds gebruik worden gemaakt van het uitgebreide luchtverdeelsysteem in de winkel. Met een verwarmingscapaciteit van 383 kW en een luchtopbrengst van maar liefst 24.000 m³/u was de Andrews Sykes ID1200 luchtverwarmer veruit de beste oplossing voor dit probleem.

Door deze snelle en doeltreffend oplossing was het mogelijk om de winkel in zeer korte tijd te verwarmen en zodoende werd de winkel weer geopend en de klanten konden zoals gewoonlijk in een comfortabele temperatuur winkelen.  Het bedrijf leed hierdoor geen bedrijfsschade en de binding met de klant werd gewaarborgd.

Landelijk gerenommeerd bouwbedrijf vindt verwarmingsoplossing bij Andrews Sykes

Lage temperaturen aan het einde van een bouwproject kunnen heel problematisch zijn voor een bouwbedrijf, wat een tijdige oplevering in gevaar kan brengen.  Als de temperatuur daalt en de luchtvochtigheid toeneemt zullen afbouwwerkzaamheden stagneren.

Een bouwbedrijf nam contact met Andrews Sykes op nadat zij te maken kreeg met enkele uitdagingen tijdens de bouw van een appartementencomplex. Het bedrijf kreeg vooral een dringende behoefte om de muren en plafonds te drogen na de stucwerkzaamheden, zodat deze konden worden geschilderd.

Gezien de spoed van het project is een adviseur van Andrews Sykes nog dezelfde dag op het werk komen kijken en werd een berekening en een offerte gemaakt voor de klant.

Andrews Sykes adviseerde om 5 appartementen in het gebouw tezelfdertijd te verwarmen met een buitenopgestelde luchtverwarmer. Voor een efficiënte verdeling van de warme lucht werd dus gekozen om luchtslangen te gebruiken om op alle 5 bouwlagen warme lucht naar binnen te blazen.

Net buiten het gebouw was een ID700W Kachel en een olietank geinstalleerd. Dit toestel kan warme droge lucht op moelijk bereikbare locaties brengen en vormt dus een ideale oplossing voor dit soort problemen. De luchtslangen werden aan de kachel gekoppeld en hiermee kon Andrews Sykes een snelle droging van het gebouw bereiken.

Het bouwbedrijf was erg blij met Andrews Sykes’ doelmatige service en heel tevreden met de resultaten. Dankzij de opgestelde verwarming was het gebouw op tijd klaar voor de bewoners.

Hoe kunt het juiste verwarmingssysteem kiezen?

Als u niet zeker bent van uw keuze, zijn onze experts altijd beschikbaar om u te begeleiden. Een van onze specialisten kan dezelfde dag op het werk komen kijken en een kosteloze offerte maken om de meest geschikte huur van verwarmings- of ketelruimtes aan te bieden.

Voor veiligheidsredenen is het essentieel dat u het juiste soort verwarmingssysteem kiest en gebruikt voor uw gebouwen en apparatuur. We adviseren u graag over de veiligste en meest geschikte apparatuur om te gebruiken.

Indien nodig bieden we ook een service voor brandstofbeheer. Deze service zorgt ervoor dat u nooit zonder brandstof komt te zitten.

Onze experts zijn eenvoudig te contacteren, per telefoon of op onze website. Onze technici bieden een uitzonderlijk service geschikt voor uw verwarmingsprobleem. We leveren snel al het apparatuur – zelfs buiten werkdagen – om uw bedrijven en activiteiten bij elk weer te beschermen

Andrews Sykes levert een volledige service op maat van A tot Z. Is uw bedrijf ook op zoek naar een oplossing voor een verwarmingsprobleem? Bel dan gerust op 0800 5200200 en bespreek uw project met een specialist van Andrews Sykes. Hij maakt voor u een vrijblijvende offerte op maat van uw budget. Voor meer informatie, bezoek www.andrewssykes.nl

 

 

Geplaatst in tagged,,,,,,

Andrews Sykes verhuurt verwarming voor nieuwe fabriek

In oktober kreeg Andrews Sykes de opdracht van een landelijk bekend bouwbedrijf om de nieuwbouw van een groot fabriekscomplex te verwarmen.

Het bedrijf kreeg te maken met een paar flinke uitdagingen bij de bouw van twee nieuwe fabriekshallen elk met een inhoud hebben van 100.000m³. Ten eerste diende de betonvloer van een vloeistofdichte kunststof vloercoating te worden voorzien bij een minimale ruimtetemperatuur van 10°C. De onderliggen betonvloer diende ook nog verder te worden gedroogd, alvorens deze werd afgewerkt. Het vochtgehalte van deze vloer mocht niet hoger zijn dan 4%.

Ten tweede had de aannemer een aantal eisen met betrekking tot de bouw en verdere inrichting van de nieuwe fabriek. Bij een te verwachten buitentemperatuur van -5°C wenste de aannemer dat de binnen temperatuur in de fabriek minimaal een temperatuur van 10°C zou behouden tijdens de gehele bouwperiode.

Om het probleem op te lossen waren twee grote indirect gestookte ID1200 luchtverwarmers van 383kW in elke hal geïnstalleerd. Dit soort luchtverwarmers zijn speciaal ontworpen om in dit soort situaties voor grootschalige hallen en magazijnen te worden ingezet.

Gezien de spoed van het project heeft een adviseur van Andrews Sykes op de locatie dezelfde dag een berekening gemaakt en een offerte uitgebracht. Na opdracht bewees Andrews Sykes wederom zijn reputatie als de snelste leverancier door de verwarmingsapparatuur reeds de volgende ochtend op de bouwplaats af te leveren en te installeren.

De fabriekshallen dienden binnen volledig vrij te blijven van apparatuur en Andrews Sykes adviseerde de klant de luchtverwarmers en brandstoftanken buiten langs de gevel van het gebouw op te stellen. Voor een optimaal rendement werden recirculatieslangen aangesloten, die functioneerden als warmte-terugwinning.

Door deze oplossing waren de warmteverliezen minimaal en kon er aanzienlijk op het energieverbruik worden bespaard.

Als gevolg van Andrews Sykes’ snelle en doeltreffende service kon het werk van de aannemer doorgaan en is er geen stagnatie opgetreden. Dankzij de geïnstalleerde luchtverwarmers was een snelle droging van de epoxy vloeren mogelijk en konden de distributieruimtes sneller worden ingericht met de magazijnstellingen. In het geheel verzekerde Andrews Sykes een snellere oplevering en hogere productie.

De klant was zeer tevreden met het resultaat en de service van Andrews Sykes en gaf aan ook een volgende keer weer graag met Andrews Sykes te zullen samenwerken.


Andrews Sykes levert een volledige service op maat van A tot Z. Is uw bedrijf ook op zoek naar een oplossing voor een verwarmingsprobleem? Bel dan gerust op 0800 5200 200 en bespreek uw project met een specialist van Andrews Sykes. Hij maakt voor u een vrijblijvende offerte op maat van uw budget. Voor meer informatie, bezoek www.andrewssykes.nl

Geplaatst in tagged,

Verwarming op kantoor? Alles wat u deze winter moet weten!

Te warm of te koud? De ideale temperatuur op kantoor

De productiviteit op kantoor wordt sterk beïnvloed door de temperatuur. Een te koude ruimte tijdens de winter of extreme warmte tijdens de zomer kunnen concentratieproblemen in de hand werken. Daarom werd de ideale temperatuur voor de werkvloer opgenomen in de arbowet.

Wat zegt de arbowet over de temperatuur op kantoor?

Zolang door 90% van de aanwezigen het klimaat als behaaglijk wordt ervaren is dit vanuit de wetgeving acceptabel, maar er bestaan richtlijnen voor een algemeen aanvaarde temperatuur.

In de winter ligt de luchttemperatuur best tussen 20°C en 24°C en in de zomer tussen 23°C en 26°C. Het verschil in luchttemperatuur op hoofdhoogte en op voethoogte moet kleiner zijn dan 3°C, dus wanneer de temperatuur op een hoogte van 1,10m 23°C bedraagt mag de temperatuur op voethoogte niet kouder zijn dan 20°C en niet warmer zijn dan 26°C.

Luchtvochtigheid en de aanwezigheid van ramen en deuren kunnen hier een belangrijke rol in spelen en daarom is goede klimaatcontrole op kantoor van groot belang.


Lees het volledige artikel

Geplaatst in tagged,,,

Andrews Sykes Klimaatverhuur opent nieuw hoofdkantoor in Bleiswijk

Andrews Sykes Klimaatverhuur is op 1 november verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor in Bleiswijk.  Vanuit deze moderne locatie aan de Marconistraat 32 is het bedrijf beter in staat om aan de stijgende vraag naar tijdelijke klimaatoplossingen te blijven voldoen.

Met meer dan 4.000m² overdekte opslag en ruim 3.000m² buitenopslag is er meer ruimte voor verdere groei. Bovendien kan er sneller en veel efficiënter worden gewerkt, zodat de klanten in de toekomst nog beter bediend kunnen worden. Met 1.000m² kantoorruimte en 3 ruime moderne werkplaatsen wordt het personeel een sterk verbeterde werkomgeving geboden met meer aandacht voor gezondheid, veiligheid en vooral werkplezier.
Door slimme logistieke verbeteringen wordt veel tijdwinst geboekt bij het laden en lossen, wat de snelheid van onze leveringen verder verbetert. Het tillen van apparatuur is zelfs tot een minimum beperkt.

Dankzij de strategische centrale ligging in Bleiswijk heeft het bedrijf een uitstekende uitvalsbasis naar de belangrijkste steden in het Westen, maar zijn ook de route naar het Zuiden en Noorden snel te nemen.
Vanuit het hoofdkantoor worden de Nederlandse vestigingen Amsterdam, Oirschot en Hoogeveen en tevens de vestigingen in België en Luxemburg ondersteund op het gebied van financiën, IT, marketing, techniek en logistiek.

René Kol, directeur Benelux is zeer begaan met deze nieuwe stap voorwaarts en maakt het bedrijf zo klaar voor de verdere toekomst.  Alle nieuwe milieumaatregelen, zowel in de verwarmings- als koeltechniek stelt ook de verhuurbranche voor nieuwe en lastige uitdagingen, die we vanuit dit moderne hoofdkantoor  beter kunnen aangaan.

De vestiging is nu volledig operationeel en een team gemotiveerde medewerkers staat voor u klaar .
Voor meer informatie over hoe Andrews Sykes uw bedrijf kan helpen, bel ons vandaag nog op 0800 5200 200.

Geplaatst in tagged,,,

Hoe uw gebouw te drogen na waterschade

Een ziekenhuis nam contact met ons op nadat een gesprongen waterleiding voor zware waterschade had gezorgd. Dit probleem moest dringend aangepakt worden zodat de getroffen ruimtes weer konden worden hersteld. In de kelder was een van de hoofdleidingen lek geraakt en hierdoor overstroomde een deel van de kelderverdieping. Nadat het lek gedicht was en het water was weggepompt, bleven er echter vele vochtplekken achter.

In dit soort scenario’s is het belangrijk dat er snel wordt opgetreden zodat verdere schade kan worden voorkomen. Een van onze specialisten bezocht de locatie direct om de schade te evalueren. Er werd beslist om in iedere getroffen ruimte een condensatiedroger met een water opvangbak te installeren. Daarnaast werden krachtige ventilatoren ingezet, waarmee het droogproces nog verder kon worden versneld.  Zo kon worden voorkomen, dat er nadien roest, schimmels en rot zouden optreden. De beredderingskosten konden tot een minimum worden beperkt.


Binnen 2 uur waren onze FD40 luchtdrogers  en ASF50 ventilatoren geïnstalleerd zodat het droogproces meteen kon worden versneld en de waterschade effectief kon worden ingeperkt.

Onze klant was aangenaam verrast met onze snelle respons en met de resultaten die onze toestellen behaalden. Dit was een grote opluchting voor de directie van het ziekenhuis die plannen konden maken voor het herstel van de kelder.

Geplaatst in tagged,,

Andrews Sykes zorgt voor aangepaste koeling in koffiebranderij

Onlangs werd Andrews Sykes gecontacteerd door een veelgeprezen koffiebranderij die dringend naar een koelingsoplossing zocht voor hun magazijn.

Zelfs bij koude buitentemperaturen moet een koffiebranderij goed worden gekoeld omdat de koffiebrander zelf veel warmte afstoot. Tijdens deze zomerse hittegolf werd het de bestaande airconditioning te veel en deze kon de ruimtes niet meer naar behoren koelen waardoor het aanwezige personeel het benauwd kreeg.

De magazijnmanager zocht naar een gepaste oplossing om de temperatuur op de werkplek deze zomer te verbeteren en contacteerde ons met de vraag of wij hun probleem konden oplossen.

Nadat wij een specialist ter plaatse hadden gestuurd voor een locatie inspectie, raadden wij aan om verschillende HRC 3500 spotkoelers te plaatsen. Deze toestellen werden direct in het gebouw opgesteld zodat de luchtslangen op de belangrijkste werkplekken konden worden gericht en direct gekoelde lucht konden inblazen waar dit het meest nodig was. Door deze manier van koelen kon de omgeving direct rondom de grootste warmtebronnen efficiënt worden gekoeld.

Onze klant was zeer tevreden met de huuroplossing die onze specialisten hadden voorgesteld en hierdoor konden de dagelijkse werkzaamheden onverstoord worden verdergezet. Het personeel kon weer optimaal werken in de buurt van de warme machines, waardoor de productie van koffiebonen geen verdere vertraging meer opliep.

Wenst u graag meer informatie, bel dan naar 0800 5200 200 of klik hier.

Geplaatst in tagged,,,

Chiller verhuur koelt filmfestival

Andrews Sykes werd benaderd door een bekend filmfestival omdat het bestaande koelsysteem in een van de bioscopen defect geraakte tijdens deze warme zomerdagen. Om dit probleem op te lossen werd er gezocht naar een tijdelijk vervangsysteem dat ter plaatse kon blijven tot de bestaande koeling kon worden hersteld.

Omdat onder de aanwezigen vele professionals van over de hele wereld waren, was het zeer belangrijk dat een goede indruk van het festival werd nagelaten.

Na een grondige evaluatie van de zalen en van de nodige koelcapaciteit koos onze specialist voor een tijdelijk systeem dat kan worden geïntegreerd in de bestaande luchtbehandeling. Er werd een 100 kW chiller met luchtbehandelingskast geleverd en geïnstalleerd aan de achterkant van het gebouw. Via luchtslangen kon de chiller worden verbonden met het luchtbehandelingssysteem.

Het volledige systeem werd op de dag van de installatie nog in bedrijf gesteld en zorgde meteen voor efficiënte koeling.

Andrews Sykes klimaatverhuur kan u professioneel ondersteunen en biedt effectieve oplossingen voor elke airco behoefte. Wij garanderen u een snelle responstijd en competitieve prijzen.
Indien u meer informatie wil over het huren van een chiller, neem dan contact met ons op via 0800 5200 200, wij helpen u graag verder.

Geplaatst in tagged,,,,

Ketelhuizen helpen bij herstellen van milieuschade na olielekkage in havengebied

Nederland kreeg te maken met een olielekkage waarbij wel 200 ton stookolie in het Rotterdamse havenwater terecht kwam. Vele nooddiensten snelden meteen te hulp om zoveel mogelijk van de gelekte olie uit het water te filteren. In dergelijke situaties is het belangrijk dat er meteen wordt ingegrepen om de schade in te perken, maar omdat er aan stookolie vaak chemicaliën zijn toegevoegd die slecht afbreekbaar zijn, is het vrijwel onmogelijk om alle onzuiverheden uit het water te verwijderen.

Door de lekkage zijn  honderden zwanen en andere dieren besmeurd geraakt met olie. Indien de olie niet uit het gevederte wordt verwijderd kan het voor vele dieren dodelijk zijn en dat betekent een ramp voor de Nederlandse fauna.

Andrews Sykes werd gevraagd om warm tapwater te leveren met een constante temperatuur van 41°C zodat hulporganisaties ruim 500 besmeurde zwanen konden reinigen.

Er werd een tijdelijk hulpcentrum opgezet in Hoek van Holland met tien tafels en tijdelijke verblijven waar de geredde dieren in werden ondergebracht tot zij opnieuw konden worden uitgezet.

Onze specialisten berekenden dat een KH270 en een tapwaterinstallatie van 0-500 kW zouden moeten voldoen aan de benodigdheden om het hulpcentrum te ondersteunen. Als back-up werd er eveneens een KH100 S2 ketelhuis geleverd.

Zo kon een groot deel dierenleed worden vermeden en konden honderden witte zwanen weer in de Nederlandse natuurgebieden worden vrijgelaten. De hulporganisatie was uiterst tevreden met onze oplossing en liet weten dat de operatie een succes was.

Wil u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons nu op 0800 5200200 en spreek direct met een van onze specialisten of vraag hier een gratis offerte aan.

 

Bekijk de hele case study hier

Geplaatst in tagged,,,,,,

Hotels huren mobiele airco’s voor hotelkamers

Een behaaglijke temperatuur is hedendaags een fundamentele voorziening voor hotels. Luxe etablissementen hebben slechts één kans om een goede eerste indruk te maken en wanneer het gebouw te warm of te koud is, heeft dit rechtstreeks invloed op de relatie met bezoekers.
Een prestigieus hotel huurde voor korte termijn mobiele airconditioners bij Andrews Sykes nadat hun interne systeem defect geraakte.

Een van onze adviseurs bezocht het hotel zodat een gedetailleerde inventarisatie van de benodigde toestellen kon worden gemaakt. Na het bezoek werden 35 van onze Polar Breeze airconditioners geleverd. Dit specifieke model is ideaal geschikt voor deze omgeving en beschikt over een ingebouwde thermostaat, waardoor de temperatuur makkelijk kan worden ingesteld.
Dankzij de compacte behuizing en de moderne vormgeving kan deze  mobiele airco bijna overal discreet worden opgesteld.

Binnen enkele uren nadat onze adviseur het hotel had bezocht, leverden wij de verrijdbare airconditioners om alle kamers van comfortabele koeling te voorzien. De hoteleigenaar was zeer tevreden met onze oplossing die ervoor zorgde dat het defect aan het bestaande systeem onopgemerkt bleef en de reputatie van het hotel geen schade leed.

Geplaatst in tagged,,,,

Chiller huren redt aardappeloogst

Een groot agrarisch bedrijf wilde tijdelijk een chiller huren om het bestaande koelsysteem voor de aardappelopslag te vervangen nadat dit defect raakte en vervangingsonderdelen moesten worden besteld.
Andrews Sykes zorgde meteen voor een noodoplossing op maat die het systeem van de klant direct kon vervangen.

De aardappelleverancier levert frites aan diverse snelfood ketens die de hoogste kwaliteitseisen stellen aan de frites. Hiervoor is een goed werkend koelsysteem van groot belang. Langdurige onderbreking van de koeling zou tot grote verliezen leiden, zowel van de voorraad als de continuïteit van de te bakken frites.

Eén van onze specialisten kwam ter plaatse om de benodigde capaciteit te berekenen en een gepaste oplossing te ontwerpen voor de gekoelde loodsen van de opslagplaats . Meteen na het bezoek werden drie FC90 Fast Chillers in hetzelfde aantal koelruimtes geplaatst.
Deze chillers boden de perfecte oplossing omdat zij de vereiste temperatuur van 5°C tot 10°C moeiteloos konden behouden.

Dankzij onze snelle interventie en tijdelijke verhuuroplossing was onze klant ervan verzekerd dat er geen schade aan de producten werd geleden.

Geplaatst in tagged,,,,,,