Home > Blog

Andrews Sykes zoekt hogere sferen op met chillers

Chillers zijn niet bepaald lichte toestellen. Zelfs de kleinste modellen wegen gemakkelijk honderden kilo’s, en nemen redelijk wat plaats in. Daarom is het vaak het makkelijkst om deze toestellen ofwel naast een gebouw, ofwel op het dak te plaatsen, en de koelte doorheen het gebouw te voeren met leidingen en eventueel fan coils.

Wanneer men chillers wil aansluiten op het bestaande verluchtingscircuit van een gebouw, is installatie op het dak meestal de ideale oplossing. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan wanneer het betreffende gebouw 70 meter hoog is. Met die situatie kregen onze techniekers recent te maken: een overheidsdienst had voor enkele weken nood aan bijna 1000 kW aan koeling in hun kantoorflat, terwijl hun eigen systemen nagekeken en vervangen werden.

De bestaande chillers stonden op het dak van het gebouw. Onze eigen chillers daarnaast installeren, was uiteraard een hele operatie. Er kwam een stevige kraan aan te pas om de toestellen, één van 200 kW en twee van 375 kW, de lucht in te hijsen. Een mooi uitzicht kregen onze installateurs er wel gratis bij tijdens het aankoppelen van de leidingen.

De toestellen zullen enkele weken in huur blijven als stand-by, zodat de werknemers van de overheidsdienst niet te maken krijgen met overmatige hitte tijdens de warme zomermaanden.

Geplaatst in

Andrews Sykes helpt met koeling tijdens tests in ruimtesonde

Met meer dan veertig jaar ervaring in deze branche, komen onze specialisten geregeld unieke, uitdagende en gekke projecten tegen, maar onlangs kregen we een wel heel speciale aanvraag binnen. Een bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe ruimtesonde kreeg immers te maken met hoge temperaturen, wat het uitvoeren van testen binnenin de sonde erg lastig maakte. Ons werd gevraagd een oplossing te bedenken.

Nou staan ruimtesondes niet meteen bekend om hun ruime interieur, en deze capsule in ontwikkeling was daarop geen uitzondering. De onderzoekers hadden zelf nauwelijks plaats voor het uitvoeren van de nodige tests; een airco, hoe compact ook, in de sonde plaatsen was duidelijk geen optie.

Daarom opteerden we voor de installatie van een HRC 3500 spotkoeler buiten de sonde. Via nauwe openingen in de romp van de sonde konden we de koude lucht naar binnen leiden met dunne uitblaasbuizen. De warme lucht werd gelijktijdig naar buiten afgevoerd met een luchtkanaal, zodat de bedrijfshal zelf niet warmer werd. Deze oplossing nam geen kostbare ruimte in beslag in de sonde, maar hield de onderzoekers toch koel.

Zo ziet u maar dat wij zelfs voor de meest unieke projecten steeds een gepaste oplossing weten te bedenken. In de ruimte zijn we met al onze kennis nog niet geraakt, maar de nummer 1 voor aircoverhuur in Nederland zijn, vinden we ook al prima.

Geplaatst in

Andrews Sykes koelt drukke luchthaven

Eén van de belangrijkste factoren voor de warmtelast in een ruimte is het aantal aanwezige personen. Daarom is het zo moeilijk voor theaters, conferentiezalen en andere plaatsen waar grote aantallen mensen samenkomen om een stabiele temperatuur te bewaren: de grote hoeveelheid personen die tegelijk binnenstromen, drijven de temperatuur sterk omhoog op korte tijd.

Dat ervaarde een kleinere luchthaven in Nederland ook tijdens de drukke zomerperiode. Omdat honderden mensen tegelijk aanschuiven in de vertrekhal, stijgt de warmtelast gemakkelijk met 70 kW. Dat kon de eigen koelinstallatie niet compenseren, waardoor het oncomfortabel warm werd in de hal. Dat was op zijn beurt niet goed voor het humeur van de vele wachtende reizigers.

Daarom leverde Andrews Sykes twee 50 kW chillers met twee bijbehorende fan coils om gekoelde lucht uit te blazen. Deze toestellen hoefden natuurlijk niet constant te draaien, maar enkel tijdens de drukste piektijden. Daarom schakelden we de chillers op een ruimtethermostaat, ingesteld op 24 graden. Zodra de temperatuur in de hal hoger dan dat oploopt, springen de toestellen in actie en is de ruimte snel weer op een aangename temperatuur.

Deze oplossing is dus erg milieuvriendelijk, energiebesparend en kostenbesparend. Bovendien staan onze chillers buiten het gebouw opgesteld, zodat ze niet storend zijn voor het oog of in de weg staan. De luchthaven was erg tevreden met deze oplossing, die hen heel wat klachten van reizigers bespaarde.

Geplaatst in

Andrews Sykes houdt VIP-lounge racecircuit koel

Technische problemen kunnen natuurlijk iedereen overkomen, en vaak op de meest onhandige momenten ook. Wanneer zoiets gebeurt op een racecircuit, wordt het natuurlijk wel zorgwekkend. Gelukkig was het dit voorbije weekend slechts de koelinstallatie voor de VIP-ruimtes die uitviel op een bekend circuit in Nederland.

Beter de koeling dan de motor van één van de wagens, natuurlijk, maar nog steeds onhandig voor de organisator van een evenement in de betreffende ruimtes. De gasten van het evenement hadden immers een aardige cent betaald om in alle rust bij een lekker glaasje bubbels naar de race te kunnen kijken. Daarbij hadden ze ongetwijfeld niet in gedachten dat dit zou plaatsvinden in een ruimte waar de temperatuur tegen de dertig graden opliep.

Daarom contacteerde de organisator Andrews Sykes voor een snelle oplossing. Onze lokale accountmanager Rogier ging meteen ter plaatse kijken, en nam van de gelegenheid gebruik om zelf meer te leren over autoracen. Bovendien zorgde hij ervoor dat de ruimte snel weer op temperatuur kwam, dankzij de levering van vier PAC 22 S3 airco’s die samen alle delen van de ruimte van koelte voorzagen.

De organisator was zeer tevreden met deze snelle en efficiënte oplossing. Een medaille kreeg Rogier er helaas niet voor, maar wel een mooie fotosouvenir.

Geplaatst in

Distributiecentrum medicijnen op temperatuur gehouden door Andrews Sykes

Medicijnen zijn uitermate temperatuurgevoelige producten. Tijdens productie, transport en opslag moet steeds gezorgd worden dat een zo constant mogelijke omgevingstemperatuur behouden blijft. Veel medicijnen worden immers minder effectief of helemaal onbruikbaar bij opslag boven 25 graden.

Dat is voor producenten, opslagfaciliteiten en apotheken een grote uitdaging tijdens de warme zomermaanden. In dat verband werd Andrews Sykes gecontacteerd door een installateur in Den Bosch, die de taak had een distributiecentrum voor apotheken in de wijde omgeving op temperatuur te houden.

Na een sitebezoek werd gekozen voor een 100 kW chiller, flexibele leidingen, en twee fan coil kasten waarlangs koele lucht kan uitgeblazen worden. De chiller werd buiten het gebouw geïnstalleerd zodat hij geen obstructie vormt. Deze oplossing zorgt er bovendien voor dat de temperatuur nauwkeurig kan opgevolgd worden en automatisch stabiel wordt gehouden.

De installateur was erg tevreden met onze snelle en gepaste interventie, waarmee verspilling van kostbare medicijnen vermeden werd.

Geplaatst in

Andrews Sykes koelt zomers strandfeest

Bij Andrews Sykes streven we ernaar steeds een gepaste oplossing te vinden voor uw noden, ongeacht het formaat, de vereiste capaciteiten, of de aard van het project. Die ethos zorgt ervoor dat we vaak te maken krijgen met unieke gebeurtenissen en uitdagende situaties, die enige creativiteit vergen van onze specialisten.

Eén van onze airco’s koelt momenteel net zo’n uniek project aan de Belgische kust. Jaarlijks organiseert een bekende radiozender daar een doorlopende beach party gedurende de zomermaanden. Er wordt live radio gemaakt vanuit een strandhut, en strandgangers kunnen dansen, genieten van een lekkere cocktail op het terras, en af en toe zelfs live optredens meepikken.

Als het weer de toeristen goed gezind is, vindt dat hele gebeuren natuurlijk plaats in de heerlijke zomerzon. In dat geval kan het ook erg heet worden in de geïmproviseerde radiostudio. Andrews Sykes leverde daarom een PAC 15 ET airco met luchtslangen. Dat toestel was het meest geschikt om in de zanderige omgeving te draaien en de studio zonder overmatig lawaai te voorzien van koelte.

De airco blijft in huur tot de zomer voorbij is en het strandfeest weer opbreekt tot volgend jaar. Bij Andrews Sykes maken we graag deel uit van unieke projecten als dit. Aarzel dus niet ons te contacteren!

Geplaatst in

Andrews Sykes houdt serverruimte luchtvaartautoriteiten koel

Als er één industrie is waarin het van belang is dat de computers te allen tijde blijven draaien, dan is het de luchtvaart wel. Zelfs een korte uitval kan dramatische gevolgen hebben. Daarom is het ook erg belangrijk de serverruimtes goed koel te houden, zodat nooit oververhitting kan optreden.

Andrews Sykes België werd net daarvoor gecontacteerd door de lokale luchtvaartautoriteiten. De maatschappij is bezig met het uitbreiden van haar serverruimtes, wat natuurlijk ook een uitbreiding in koelcapaciteit vereist. Aangezien het echter hoogseizoen is, heeft het bedrijf momenteel geen mogelijkheid om aan de eigen installatie te werken.

Daarom plaatste Andrews Sykes twee FC 175 chillers van 50 kW elk aan de buitenzijde van het gebouw. Het koude proceswater wordt naar binnen geleid met flexibele darmen, die we onder de vloer legden zodat ze geen obstakel vormen. De koele lucht wordt dan door de serverruimtes geblazen via vier FCU 30 fan coils, die voor een goede verspreiding zorgen.

De klant vroeg ook specifiek om een opstelling waarbij nog steeds noodkoeling aanwezig zou zijn mocht één van de chillers uitvallen. Daarom lopen er van elke chiller leidingen naar beide serverruimtes. In het onwaarschijnlijke geval dat één chiller uitvalt, verdeelt de andere nog steeds het koude proceswater naar beide ruimtes. De klant was erg tevreden en zal deze opstelling in gebruik houden tot na het zomerseizoen.

Geplaatst in

Andrews Sykes levert tijdelijke koeling voor serverruimtes in voetbalstadion

Eén van Nederlands grootste voetbalstadions ondergaat momenteel een facelift. Delen van de tribune worden uitgebreid met meer commerciële ruimtes, om de ervaring voor voetbalfans nog aangenamer te maken volgend seizoen.

Gedurende deze verbouwingswerken bemerkte de aannemer dat het noodzakelijk zou zijn de eigen koelinstallatie te verwijderen, gezien deze in de weg stond van de werken. Het was echter geen optie om een tijdlang zonder koeling te zitten, aangezien het koelsysteem de serverruimtes op temperatuur hield. Zonder koeling zou oververhitting optreden.

Andrews Sykes werd gebeld voor een tijdelijke, compacte oplossing. In plaats van een grote koelingsunit kozen we daarom voor drie PAC60 S3 toestellen en drie PAC22 airco’s. Deze toestellen zijn gemakkelijk verplaatsbaar, en leveren samen de benodigde koelcapaciteit voor de serverruimtes van het stadion.

De toestellen werden het stadion in gehesen met een hoge kraan en in de ruimte geplaatst, waar ze zullen blijven tot de eigen koelinstallatie opnieuw aangesloten kan worden. De aannemer liet weten zeer tevreden te zijn met de oplossing.

Geplaatst in tagged,

Andrews Sykes houdt nationaal damesvoetbalteam koel

Nederland is dit jaar het trotse gastland voor de Europese kampioenschappen damesvoetbal. Hoewel de dameskampioenschappen helaas niet zo druk bekeken worden als de herenvariant, is dit toch een aanzienlijk evenement dat tot erg spannende sportieve momenten leidt.

Bovendien doen de Nederlandse dames het dit jaar erg goed: zij zijn doorgestoten naar de halve finale tegen Engeland, die vanavond plaatsvindt in Enschede. De finale bereiken in het thuisland is natuurlijk de grote droom, dus moeten de dames goed uitgerust en voorbereid aan de wedstrijd kunnen beginnen.

Daarom heeft het team een hotel afgehuurd, waar in alle rust aan de voorbereidingen kon gewerkt worden de laatste dagen. Andrews Sykes werd gecontacteerd om koeling te voorzien, en wij leverden prompt 68 mobiele airco’s van de types Polar Breeze Plus en Polar Wind Plus.

Wij hopen dat onze koelapparatuur er mee voor zorgt dat de dames vanavond de wind in de rug hebben tegen het Engelse team! Veel succes dames!

Geplaatst in tagged,,,

Andrews Sykes helpt studenten het hoofd koel houden

Studeren voor examens is in elke situatie stresserend en vermoeiend, maar als de zon schijnt en de temperatuur oploopt, wordt het nog een graadje moeilijker. Dat voelden ook de studenten van een grote universiteit in Vlaanderen tijdens de voorbije examenperiode.

In de grote bibliotheek, die tijdens de examenperiode als studieruimte dient, werd het drukkend warm, wat de concentratie niet bevordert. De universiteit besloot op zoek te gaan naar een tijdelijke oplossing voor de studieruimte. Andrews Sykes werd gecontacteerd voor een sitebezoek.

Tijdens dit bezoek bekeek onze specialist niet alleen de bibliotheek, maar ook een aantal aula’s waar examens zouden plaatsvinden. Na de nodige berekeningen kwam onze technicus met een offerte voor een aantal luchtgekoelde airco’s, die gemakkelijk konden verplaatst of gecombineerd worden naarmate de ruimte.

De universiteit was onder de indruk van de flexibele oplossing, en liet de airco’s meteen leveren, met een optie op dezelfde oplossing voor de herexamens later in de zomer.

Geplaatst in