Home > Blog

Andrews Sykes helpt studenten het hoofd koel houden

Studeren voor examens is in elke situatie stresserend en vermoeiend, maar als de zon schijnt en de temperatuur oploopt, wordt het nog een graadje moeilijker. Dat voelden ook de studenten van een grote universiteit in Vlaanderen tijdens de voorbije examenperiode.

In de grote bibliotheek, die tijdens de examenperiode als studieruimte dient, werd het drukkend warm, wat de concentratie niet bevordert. De universiteit besloot op zoek te gaan naar een tijdelijke oplossing voor de studieruimte. Andrews Sykes werd gecontacteerd voor een sitebezoek.

Tijdens dit bezoek bekeek onze specialist niet alleen de bibliotheek, maar ook een aantal aula’s waar examens zouden plaatsvinden. Na de nodige berekeningen kwam onze technicus met een offerte voor een aantal luchtgekoelde airco’s, die gemakkelijk konden verplaatst of gecombineerd worden naarmate de ruimte.

De universiteit was onder de indruk van de flexibele oplossing, en liet de airco’s meteen leveren, met een optie op dezelfde oplossing voor de herexamens later in de zomer.

Geplaatst in

Andrews Sykes helpt dierenasiel uit de nood

Niet alleen mensen voelen in de zomer de temperatuur omhooggaan. Onze viervoeter-vrienden voelen dat natuurlijk ook, zeker met hun permanente bontjas aan. Bij de eerste hittegolf sloeg een dierenasiel nabij Groningen daarom alarm. Niet alleen het personeel, maar ook de vele honden en katten op zoek naar een baasje dreigden oververhit te raken.

De specialisten van onze noordelijke branche brachten meteen een bezoek aan het pand in kwestie. Uiteindelijk werd beslist om enkele HRC 3500 spotkoelers te leveren. Deze krachtige toestellen bevatten drie uitblaaspijpen, waarop flexibele leidingen aangesloten kunnen worden.

Met die leidingen konden we de gekoelde lucht rechtstreeks naar de verschillende rijen hokken en kooien leiden, doorheen een ruimte tussen het vals plafond en de bouwstructuur. Dat zorgde ervoor dat de leidingen niet in de weg lagen, en niet als kauwspeelgoed konden worden gebruikt door de honden.

De koele lucht werd zo uitgeblazen precies waar nodig, zodat mensen en dieren weer op een draaglijke temperatuur konden rekenen. Zowel personeel als viervoeters leken erg tevreden met de oplossing.

Geplaatst in

Andrews Sykes biedt koeling aan kinderrechtenorganisatie

Toen de temperaturen in juli begonnen op te lopen, merkte een belangrijke internationale non-profitorganisatie die opkomt voor kinderrechten al snel dat de temperatuur in hun nieuwe Nederlandse hoofdkwartier onhoudbaar werd. Het beschermde pand in Amsterdam bezat geen eigen koelsysteem om de warmte van de zomerzon af te voeren.

Daarom werd Andrews Sykes gecontacteerd voor een huuroplossing om de zomer mee door te komen. Onze experts gingen dezelfde dag nog ter plaatse kijken naar de mogelijkheden van het pand.

Uiteindelijk werd beslist om zeven Polar Wind toestellen te leveren, die op de verschillende verdiepen geplaatst werden voor een evenredige koeling. De warme lucht werd met flexibele leidingen afgevoerd via ramen in de traphal.

Op deze manier slaagden we erin het hele gebouw aangenaam koel te houden, zonder dat de toestellen of leidingen in de weg stonden van het personeel. De organisatie was zeer tevreden dat ze hun goede werk weer zonder storingen konden verderzetten.

Geplaatst in

Uitgelicht: de PAC 22 S3, onze populairste airco-unit

Nu de temperaturen blijvend zomerse waarden laten zien , brengen we graag onze meest verhuurde airco onder de aandacht: de PAC 22 S3. Dit toestel is al meer dan 30 jaar ongeëvenaard dankzij de veelvuldige toepassingen waarvoor het geschikt is: deze split airco koelt moeiteloos winkels, banken, IT-ruimtes, kantoren, vergaderzalen, zorgcentra, en meer.

Het toestel dankt zijn populariteit aan de vele fantastische voordelen die het meebrengt. Slechts enkele voorbeelden:

- Geïnstalleerd in een handomdraai door snel-koppelsysteem
- Geruisarme werking
- Hoge capaciteit
- Ventilatieregeling
- Thermostaat
- Strakke, moderne vormgeving

Bovendien is het toestel eenvoudig te verplaatsen dankzij de flexibele wieltjes en de compacte afmetingen. Maar het belangrijkste kenmerk is natuurlijk de snelle, efficiënte koeling: in een mum van tijd is uw werkruimte weer aangenaam fris, hoe heet het buiten ook is.

De PAC 22 S3 is zowel te huur als te koop vanuit al onze depots. Bestelt u nu een airco voor verhuur, dan leveren en installeren we die vandaag nog. Bel 0800 5200 200 of klik hier voor een vrijblijvende offerte.

Geplaatst in

Andrews helpt datacenter uit de nood

Datacenters en serverruimtes zijn zeer hittegevoelig. Omdat de machines in deze ruimtes zo veel warmte afgeven, moet de temperatuur er constant onder controle gehouden worden met goed werkende chillers of airco’s. Bij uitval kan de temperatuur razendsnel oplopen tot een kritiek punt.

Dat gebeurde ook recent bij een datacenter in Alkmaar. Twee 50 kW chillers weigerden dienst, wat de temperatuur algauw deed oplopen. Omdat dit noodgeval plaatsvond in het weekend, werd uiteraard het enige bedrijf met 24/7 service gebeld: Andrews Sykes.

Onze technici reageerden met spoed. In minder dan vier uur tijd werden de twee defecte chillers gedemonteerd en twee vervangtoestellen op hun plaats gehesen met een kraanwagen. Bovendien konden de chillers zeer snel operationeel gemaakt worden dankzij de voorgevulde leidingen en het plaatsen van tijdelijke flensaansluitingen.

Dankzij onze snelle actie bleven de servers van het datacenter onverstoord draaien, en zo werd aanzienlijke bedrijfsschade voorkomen voor de bedrijven wiens IT-systemen op het datacenter aangesloten zijn. De klant was uiteraard zeer tevreden.

Geplaatst in

Andrews Sykes stelt nieuwe huurgids voor

Met trots stelt Andrews Sykes u zijn nieuwe huurgids voor. Deze laatste update bevat al onze nieuwste airco’s, chillers, heaters, boilers, ventilatoren, bouwdrogers en bevochtigers.

Bovendien bevat de gids praktische tips en informatie over de werking van onze toestellen, de capaciteiten inclusief alle technische specificaties. We hebben ook de diagrammen en prentjes opgefrist, zodat u alle informatie nog sneller en duidelijker kunt vinden.

Onze full colour huurgids is opgemaakt in handig pocketformaat, zodat u alle gegevens steeds bij de hand heeft. Wij zenden u graag een gratis exemplaar toe. Klik hier om te bestellen, of download de digitale versie.

Ervaar zelf hoe gemakkelijk huren bij Andrews Sykes is.  Bestelt u nu een airco, dan bezorgen wij deze vandaag nog.

Geplaatst in

Andrews Sykes koelt kunstig chocolade-evenement

Dat de Belgen de lekkerste chocolade produceren, weet natuurlijk iedereen. Maar het oog wil ook wat, dus wordt elk jaar een wereldwijde competitie georganiseerd waarin chefs de bontste creaties met chocolade tentoonstellen. Deze prachtige stukken zien er vaak te mooi uit om op te eten.

Nu is chocolade natuurlijk erg temperatuurgevoelig. De Nederlandse voorrondes van het evenement, waarin een Nederlandse chef wordt gekozen om af te vaardigen naar de finale, vond net plaats op één van de heetste dagen in juni. Dat dreigde spaken in de wielen van de organisatie te steken, en bovendien de mooie creaties te doen smelten.

Gelukkig was Andrews Sykes snel ter plaatse om de beste koelingsoplossing te bedenken. Omdat de te koelen ruimte een grote oppervlakte had, besloten onze experts een 200 kW chiller te plaatsen met zes fan coils erop aangesloten. De fan coils werden rondom de ruimte geplaatst en zorgden geruisloos voor een evenredige verdeling van de koele lucht, zonder warme en koude delen in de ruimte.

De dag werd een succes en alle chefs konden dankzij onze oplossing zonder problemen hun chocola temperen, vormgeven en versieren. Een waardige winnaar werd gekozen om de eer van Nederland te vertegenwoordigen in de finale!

Geplaatst in tagged,,,

Andrews Sykes levert ketelhuis voor tijdelijke verwarming woningen

Een bekende installateur van verwarming contacteerde Andrews Sykes onlangs voor een project waaraan hij werkte. Het betrof een reeks woningen in Rotterdam, waarvan het eigen verwarmingssysteem verouderd was en daarom nagekeken en deels vervangen moest worden.

Tijdens die onderhoudswerken mochten de bewoners natuurlijk niet zonder verwarming en heet water vallen, dus werd een tijdelijk ketelhuis gezocht dat voor enkele maanden de taak van het eigen systeem kon overnemen. Onze experts berekenden dat een capaciteit van 500 kW nodig zou zijn. Daarnaast was ook een brandstoftank nodig om het ketelhuis van brandstof te voorzien.

De plaatsing van ketelhuis en brandstoftank was niet eenvoudig, gezien het om een groot complex in een niet al te brede straat ging. De units moesten bereikbaar zijn voor het brandstofbeheer, maar toch niet in de weg staan van voorbijgangers. Gelukkig werd op het voetpad een plek gevonden bij een uitstulping voor parkeerplaatsen, waar de toestellen geen licht weghielden van ramen en ook niet de doorgang blokkeerden.

Onze experts hielpen met de installatie van de toestellen. Dankzij ons groot assortiment accessoires kon het heet water van het ketelhuis zonder hinder naar het verwarmingssysteem van het woningcomplex geleid worden. De toestellen kunnen zo veilig en probleemloos enkele maanden blijven draaien tot het eigen verwarmingssysteem weer helemaal in orde is.

Geplaatst in tagged,,,

Andrews houdt drankenfabriek schoon met ventilatie

Onlangs werden we gecontacteerd door een zeer bekende frisdrankenproducent. In één van hun fabrieken moest een deel van het gebouw gesloopt worden. Dat bracht uiteraard allerlei complicaties voor de voedselveiligheid mee voor het overige gedeelte van de fabriek, waar nog volop drank geproduceerd en gebotteld werd.

Andrews Sykes werd gevraagd een ventilatie-oplossing te bedenken die ervoor zou zorgen dat geen stof of vuil van de afbraakwerken de nabijgelegen productieruimte kon inkomen. Onze experts gingen de situatie ter plaatse bekijken en kwamen al snel met het idee onderdruk te creëren in de hal, zodat stof onmogelijk zou kunnen binnendringen in de productieruimte.

Dat werd gerealiseerd met zeer krachtige FV1800 ventilatoren, die het stof afzuigen en via leidingen de ruimte uit leiden. Deze grote en robuuste ventilatoren zijn speciaal ontworpen voor industrieel gebruik, en kunnen stof en gruis afzuigen uit allerlei besloten ruimtes, zelfs tunnels.

Naast onderdruk creëerde dat ook aangenaam verkoelende luchtstromen voor de bouwwerkers tijdens de sloopwerkzaamheden. De klant liet weten dat onze oplossing perfect werkte, zodat het productieproces nooit onderbroken werd en verlies voor het bedrijf vermeden werd.

Geplaatst in tagged,,,,

Andrews helpt met delicate koeling van serverruimte

Serverruimtes zijn zeer gevoelige ruimtes die steeds goed gekoeld moeten worden, aangezien de computers erin constant warmte uitblazen. Bij defect van het bestaande koelingssysteem kunnen de toestellen snel oververhitten en uitvallen. Zo’n rampscenario overkwam tijdens het voorbije hete weekend ook een datacenter nabij Rotterdam. Gelukkig was Andrews Sykes snel ter plaatse en kon uitval vermeden worden.

Het koelen van zulke serverruimtes is een precieze zaak, want indien de koeling niet op de juiste plaats verdeeld wordt, kan de efficiëntie ervan sterk dalen. Omdat computers warmte uitblazen langs de achterzijde, is het niet nuttig koeling te leveren aan de achterkant, want dan vermengen zich de koude en warme luchtstromen.

Daarom staan computers in serverruimtes gewoonlijk opgesteld in rijen die afwisselend naar voor en naar achter gericht zijn. De ruimtes met aan beide zijden voorkanten worden gekoeld, terwijl vanuit de ruimtes met aan weerszijden achterkanten de warmte wordt afgezogen. Beide kanten moeten goed van elkaar gescheiden zijn met behulp van isolatiestrips en dekplaten. De kant waar koeling geleverd wordt, noemt men een koudestraat.

Andrews Sykes leverde daarom vier PAC 60 S3 airco’s met een totale capaciteit van 68 kW, met flexibele leidingen om de lucht naar precies de juiste plaats te leiden. Dankzij deze snelle ingreep was de ruimte tijdig weer koel. De airco’s konden permanent blijven draaien tot het eigen systeem gerepareerd was.

Geplaatst in tagged,,,