Home > Blog

Farmaceutisch bedrijf huurt rooftop airco’s

Wij werden door een gerenommeerd internationaal farmaceutisch bedrijf gecontacteerd met de vraag of wij airco’s met grote capaciteit te huur hebben. Andrews Sykes is gespecialiseerd in farmaceutica toepassingen en verhuurt efficiënte, betrouwbare rooftop airco’s die multi-inzetbaar zijn.

Nu de zomer aanhoudt en ook goed geïsoleerde magazijnen opwarmen, dienen meer en meer medicijnen gekoeld te worden zodat deze niet bederven en hun werkende kracht niet verliezen. In de geneesmiddelen branche is een constante temperatuur en luchtvochtigheid van groot belang, zowel tijdens de productie als de opslag. Nadat een van onze specialisten een locatiebezoek uitvoerde, werd er voorgesteld om twee HPAC 90 rooftop airco’s van elk 90 kW te plaatsen.

Onze HPAC-modellen maken gebruik van recirculatie techniek om zo energie te besparen. Door een deel reeds gekoelde lucht te hergebruiken is er minder capaciteit nodig, waardoor ook het elektriciteitsverbruik wordt verlaagd. Daarbij zijn deze apparaten ook uitgerust met warmtepomp technologie, waardoor ze probleemloos zowel verwarming als koeling kunnen leveren.
Het is natuurlijk geen toeval dat deze compacte airco’s zeer populair zijn bij onze klanten.

Indien u airconditioning nodig heeft kan u steeds terecht op het gratis nummer 0800 5200 200.
Onze specialisten staan u graag te woord en adviseren u de beste oplossing op maat.

Geplaatst in tagged,,,,

Ziekenhuizen huren chiller bij Andrews Sykes

Onze verhuurafdeling werd enige tijd geleden gebeld door een groot regionaal ziekenhuis. De aanwezige koeling had reeds de maximale capaciteit bereikt en daardoor had het ziekenhuis dringend een tijdelijke oplossing nodig om de warme periode te overbruggen.

De temperatuur van de ruimtes waar zich de laboratorium vriezers bevonden liep te hoog op.  Deze vrieskasten dienen o.a. voor de opslag van bloedplasma’s, laboratorium preparaten en onderzoeksmateriaal en zijn in staat deze producten te bewaren tot een vriestemperatuur van -45°C.

De omgevingstemperatuur waarin de vriezers stonden liep door het aanhoudend warme weer snel op en bereikte de kritische grens van 30°C.  De klant nam snel contact op met één van de specialisten van Andrews Sykes met de vraag hoe ze zo snel mogelijk voor het ziekenhuis koeling huren konden.


Nog dezelfde dag werd een 200 kW chiller geplaatst en aangesloten op vier fancoilunits van elk 50kW, welke dankzij de driewegkleppen volledig regelbaar waren. Vanuit de fancoils werd het bij het koelproces vrijkomende condenswater middels pompen naar de riolering afgevoerd. De

De goede werking van de laboratorium vriezers was hiermee gewaarborgd voor het ziekenhuis, dat zeer lovend was over de snelle aanpak van dit probleem.

Andrews Sykes is gespecialiseerd in verscheidene sectoren en beschikt over de nodige kennis om op maat gemaakte oplossingen te ontwerpen voor iedere toepassing. Dankzij onze 24/7 service en strategisch gelegen depots zijn wij in staat om vrijwel meteen een oplossing te leveren voor de meest dringende noodsituaties.

Geplaatst in tagged,,,,

Waarom gemeente airco huren wil bij Andrews Sykes

Het is deze zomer weer aardig warm en vele kantoren en gebouwen zijn niet bestand tegen de hittegolf van de voorbije en aankomende weken. Naast bedrijven huren ook vele overheidsinstanties airconditioning. Dit is vaak een voordeligere oplossing dan het aankopen van toestellen omdat mobiele airco’s al beschikbaar zijn vanaf € 5,- per dag inclusief installatie. Het huren van airco betekent immers ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van de toestellen en de bewaring ervan tijdens de winterperiode.

Mobiele airco’s zijn ideaal voor het tijdelijk vervangen van een bestaand systeem of voor het bijstaan van een systeem dat niet voldoende kracht heeft om iedere ruimte in het gebouw voldoende te koelen.

Andrews Sykes werkt al jarenlang samen met overheidsinstanties en levert ook vele airco’s aan gemeentes en steden. Of het nu airco betreft voor de raadzaal, de IT-ruimtes, kantoren of volledige afdelingen zoals burgerzaken, projectorganisatie en openbare ruimte; Andrews Sykes beschikt over de beste oplossing voor ieder scenario.

Zo leverden wij nog maar net airco aan een grote Nederlandse gemeente, een van onze vaste klanten. Zij bestelden bij ons zes airco’s die ook zes weken aanwezig dienen te blijven. Omdat het zeer warm is wensten zij graag daags nadien de airconditioners ontvangen en daarom leverden wij ze ook zoals gewenst de volgende dag.

Airco huren bij Andrews Sykes biedt u vele voordelen zoals de snelste professionele service, gratis advies en installatie én lange termijn kortingen die het huren van airco een zeer voordelige oplossing maken.

Onze klant was dan ook zeer tevreden met het voordelige huurpakket, volledig op maat van hun kantoorgebouw.

Wil u graag meer informatie of wil u ook airco huren voor uw gemeente, bel dan nu naar 0800 5200200 en een van onze specialisten beantwoordt met plezier al uw vragen. U kan ook steeds hier uw gratis offerte aanvragen en wij contacteren u zo snel mogelijk terug.

Bekijk de hele case study hier

Geplaatst in tagged,,,,

Farmaceutisch laboratorium huurt airco bij Andrews Sykes

Een bekend farmaceutisch laboratorium moest extra koeling huren, maar diende daarbij rekening te houden met strenge regelgeving. Het was namelijk niet mogelijk om een doorvoer naar buiten te maken zoals wel vaker het geval is in laboratoria, maar ook bij banken is dit niet gewenst.

Andrews Sykes stuurde een adviseur ter plaatse die berekende dat een airconditioner van 6,45 kW zou volstaan om de toepassing te koelen. Omdat de ruimte inpandig was en het niet was toegestaan om buitenlucht aan- en af te voeren, stelden wij de WAC22 watergekoelde airco voor. Dit type airconditioning is in staat om koude en warmte via een ingebouwde watergekoelde condensor aan- en af te voeren.

Binnen enkele uren na de oproep installeerden onze technici het koelsysteem. Dit bleek een zeer efficiënte oplossing te zijn voor onze klant en zorgde meteen voor de nodige koeling in het laboratorium, zodat de onderzoeken konden doorgaan.

Andrews Sykes bewijst opnieuw voor elk probleem de ideale oplossing te bieden. Airco huren verlaagt de investeringskosten van specifieke en gespecialiseerde toestellen voor alle toepassingen en sectoren.

Wilt u graag meer weten? Bel dan naar 0800 5200 200 of klik hier.

Bekijk de hele case study hier

Geplaatst in tagged,,,,

Supporters houden het hoofd koel tijdens WK voetbal met Andrews Sykes airco verhuur

Iedere twee jaar zakken duizenden supporters af naar het wereldkampioenschap, het populairste sportevenement bij uitstek, om hun favoriete teams een hart onder de riem te steken. Ook dit jaar is de strijd om de wereldtitel weer hét gespreksonderwerp van het seizoen en ook al kwalificeerde ons land dit jaar niet, in Nederland volgen we de uitslagen op de voet.

Om onze eigen sportfans een geweldige beleving van het toernooi te bieden, bouwde een bekende sportzender een exclusief studiocomplex, volledig gewijd aan het wereldtoernooi.

Wij werden gecontacteerd met de vraag of wij over een gepaste oplossing beschikten voor een totaal van vijf studio’s. Het is namelijk niet vanzelfsprekend om een koelsysteem te voorzien in zulk een complexe omgeving met vele factoren die de temperatuur beïnvloeden. Gelukkig beschikken wij over de nodige decennialange ervaring en professionele airco’s en chillers die speciaal werden ontworpen om optimaal te presteren in deze soort situaties.

De studio is opgedeeld in één grote ruimte en vier kleinere studioruimtes. Voor de grote zaal leverden onze techniekers de HPAC 90 rooftop airco. De vier kleinere ruimtes worden gekoeld door een FC 175 chiller. Deze chiller staat via een luchtbehandelingskast in verbinding met het gebouw. Zo worden alle studio’s doorlopend van een koele luchtstroom voorzien. De installatie verliep snel en efficiënt en onze airconditioning zal gedurende het volledige sportevenement ter plaatse blijven.

Zo bewijst Andrews Sykes opnieuw dat een airco huren de beste oplossing is voor vele projecten waar de investering steeds voordelig uitkomt.

Bekijk de hele case study hier

Geplaatst in tagged,,,

Bekende winkel in mode huurt airco

Een bekende internationale modeketen contacteerde Andrews Sykes wanneer in een van hun winkels de bestaande koeling defect raakte. Door het grote aantal bezoekers en de beperkte verluchting, warmden de zaak en de pashokjes zeer snel op waardoor de temperaturen de omzet van deze succesvolle winkelketen nadelig zouden beïnvloeden.

Omdat het begin van de zomerperiode zeer belangrijk is voor de omzet van de winkel kon er niet gewacht worden tot een volledige herstelling van het bestaande systeem voltooid was. Dit zou namelijk weken duren.

Een van onze adviseurs bezocht de vestiging en berekende dat de beste oplossing een combinatie van een 100 kW chiller (FC 300) met een luchtbehandelingskast zou zijn. Zo kon de gekoelde lucht door de bestaande luchtbehandeling de winkel ingeblazen worden via roosters.

Onze techniekers kwamen ter plaatse en installeerden de apparatuur in samenwerking met de huisinstallateur van het winkelbedrijf. Alle nodige voorzieningen zoals elektriciteit, kanaalaansluitingen, het draagframe op het dak en de hijsvergunning werden voorbereid. Zo kon de volgende dag meteen de koelapparatuur met een hijskraan op het dak worden geplaatst.

Om tevens te besparen op de energiekosten, werden recirculatiekanalen aangelegd die een groot deel gekoelde lucht hergebruiken zodat de chiller optimaal kan werken tegen een lager verbruik.

Onze klant was uiterst tevreden met de huuroplossing die enkele weken tot maanden ter plaatse zal blijven. Zo bewees Andrews Sykes opnieuw dat het huren van airconditioning vaak de ideale oplossing biedt wanneer tijdelijk een koelsysteem nodig is om de productiviteit van bedrijven te waarborgen.
Wil u graag meer weten? Bel dan zeker naar 0800 5200 200 of bezoek onze website.

Bekijk de hele case study hier

Geplaatst in tagged,,,,

Andrews Sykes levert chillers voor IT-koeling

Rond de zomerperiode krijgen vele bedrijven te maken met koelsystemen die slecht of onvoldoende functioneren. Daarom is het zeer belangrijk dat er steeds een oplossing kan worden gevonden wanneer er zich een defect voordoet. Hedendaagse bedrijven kunnen namelijk niet functioneren zonder IT-ruimtes en servers die veel warmte produceren en krachtige koelsystemen vereisen.

Andrews Sykes biedt een volledige service bij gepland onderhoud aan uw chiller of in noodsituaties waar een plots defect uw processen dreigt stil te leggen. Wij beschikken over een zeer ruim assortiment aan chillers van verschillende sterktes voor alle soorten toepassingen.

Zo nam onlangs een luchtverkeersleider contact met ons op omdat het bestaande systeem de warme zomerdagen niet aankon. Het zou ondenkbaar zijn dat zulk een bedrijf moet worden stilgelegd en daarom was het zeer belangrijk dat wij meteen een oplossing konden leveren dat het probleem volledig kon neutraliseren en extra ruimte zou bieden voor verdere temperatuurstijgingen.

Onze adviseur kwam ter plaatse om de beste oplossing te berekenen. Er werd beslist om twee FC 175 chillers van 50 kW te installeren en deze aan te sluiten op vier FCU 15/30 fan coils.
Dankzij een snelle opvolging van onze techniekers kon het volledige systeem binnen vier uur na de aanvraag worden geïnstalleerd. Zodra ons tijdelijke vervangsysteem de in werking werd gesteld was onze klant verzekerd dat de belangrijke servers niet oververhit zouden geraken.

Andrews Sykes verhuurde direct de beste oplossing voor een specifiek koelingsprobleem. Dankzij onze snelle reactie en professionele aanpak werd onze klant niet verstoord bij het uitvoeren van haar belangrijke taken.

Bekijk de hele case study hier

Geplaatst in tagged,,,,

Producent voor bakkerijen huurt chillers bij Andrews Sykes

Een grote internationale leverancier van bakkerij- en patisserieproducten contacteerde Andrews Sykes toen hun Belgische hoofddepot met de handen in het haar zat nadat de huidige chiller van 900 kW defect raakte.
Het bedrijf levert verse producten zoals chocolade, boter en patisserie vulling aan duizenden bakkerijen die allemaal rekenen op de onberispelijke kwaliteit en versheid.

Indien er niet snel een oplossing zou worden gevonden zou de productie stilvallen, waardoor het bedrijf zware verliezen in producten en reputatie dreigde te lijden.
Daarom kwamen wij meteen ter plaatse om de beste oplossing te berekenen en een pakket voor te stellen dat feilloos kon worden aangesloten op de bestaande systemen. Onze techniekers leverden twee FC 1500 VLT chillers van 550kW aan de vestiging en sloten deze door middel van koppelstukken, waterslangen en andere accessoires aan op de bestaande productielijn.

Binnen 24 uur nadat hun bestaande systeem buiten werking werd gesteld, hadden onze chillers hun taak overgenomen en kon onze klant de werkzaamheden hervatten. Dankzij onze chiller verhuur kon onze klant zware financiële schade vermijden en konden leveringen aan klanten probleemloos worden verdergezet.

Heeft u ook vragen over het huren van chillers voor productieprocessen en allerlei toepassingen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren op het nummer 0800 5200 200. Onze specialisten staan steeds paraat om u bij te staan.

Bekijk de hele case study hier

Geplaatst in tagged,,,,

Andrews Sykes houdt passagiers koel op luchthaven

Luchthavens beschikken gewoonlijk over hun eigen airconditioning systemen, maar deze volstaan niet altijd om alle plaatsen voldoende te koelen. Zulke systemen uitbreiden is niet altijd mogelijk en kan zowel hoge kosten als intensieve arbeid met zich meebrengen. Voor een drukke plaats zoals een airport is geen enkel moment gepast om dergelijke uitbreidingen uit te voeren.
Een van onze bekende Nederlandse luchthavens kent dit probleem zeer goed en omdat de temperaturen intussen al zomerse niveaus behaalden moest er een tijdelijke oplossing worden gevonden. Airco huren is in deze situaties meestal de beste oplossing en daarom werd Andrews Sykes gecontacteerd met de vraag of wij tijdelijke koeling konden leveren.

Op basis van informatie die de klant over de te koelen ruimte gaf kon onze adviseur via de telefoon een gepaste oplossing aanbieden die binnen 4 uur werd geleverd en geïnstalleerd door een van onze technici. Er werden vijf Polar Breeze Plus airco’s geleverd die werden opgesteld in de tijdelijke passage naar de vertrekhallen. Zo konden de gehaaste passagiers hun weg na het inchecken op een comfortabele en rustige wijze vervolgen.

De Polar Breeze Plus heeft een luchtopbrengst van 360 m³ / uur en biedt een koelcapaciteit van 2,86kW, wat dit toestel een populaire keuze maakt voor vele gelijkaardige toepassingen zoals het koelen van kantoren, hotels, winkels, scholen en ziekenhuizen.

Denkt u zelf ook koeling nodig te hebben of zoekt u dringend een noodoplossing, aarzel dan niet en bel vrijblijvend naar het gratis nummer 0800 5200 200 voor een gesprek met een van onze specialisten. Zij helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen over het huren van airco.

Bekijk de hele case study hier

Geplaatst in tagged,,,,

Andrews Sykes behoedt grote archiefbewaarplaats tegen schade door warmte en vocht

Voor archiefbewaarplaatsen gelden er strenge regels rond aangepaste klimatisering. Dit is belangrijk om documenten van onschatbare waarde te behoeden tegen schade door warmte, vocht of licht.
In het archiefgebouw van een bedrijvencentrum viel het bestaande systeem uit en was er dingend nood aan een vervangsysteem dat voor lange tijd ter plaatse kon blijven. Eén van de condensors binnen hun vaste systeem had een lek, terwijl de tweede condensor een uitgebrande besturingskast had. De herstellingswerken aan dit systeem zouden maanden kunnen duren en daarom nam het bedrijf contact op met Andrews Sykes.

Wij stuurden meteen een adviseur ter plaatse die de beste oplossing voor de klant berekende. In dit geval moest onze chiller krachtig genoeg zijn om miljoenen documenten, verspreid over 70 archiefbewaarplaatsen in het gebouw, tot de gepaste temperatuur te koelen.

Onze technieker besliste dat de FC 1150 VLT, een chiller van 375 kW, de ideale oplossing zou zijn, waarna het toestel binnen 4 uur werd geleverd en geïnstalleerd. Er werden verschillende koppelstukken en accessoires bijgeleverd zodat onze chiller probleemloos op het bestaande systeem kon worden aangesloten. Om de volledige installatie te van stroom te voorzien, werden ook een aggregaat van 250 kVA en een dieseltank van 3000 liter geleverd.

Dankzij ons uitgebreide gamma aan chillers en toebehoren kon Andrews Sykes probleemloos binnen enkele uren een volledige oplossing op maat van het bestaande systeem van de klant leveren. Dankzij investeringen in hoogwaardige materialen bewijst Andrews Sykes steeds weer de beste partner te zijn bij het huren van koelinstallaties voor alle sectoren en toepassingen.

Bekijk de hele case study hier

Geplaatst in tagged,,,,,