Home > Blog

In memoriam: Russell Brookes, oud-winnaar Tulpenrallye en Andrews Sykes Icoon

Andrews Sykes ontving het droevige nieuws, dat oud rally coureur en langdurig partner en vriend, Russell Brookes, 29 oktober op 74-jarige leeftijd is overleden.

De tweevoudig British Rally Championship winnaar en Andrews Sykes, onderhielden 17 jaar lang een succesvol partnerschap.

In 1974 werd Andrews Sykes de hoofsponsor van Russell Brookes en de slogan “Andrews Heat for Hire”, begeleide de coureur en zijn rally auto’s bijna twee decennia lang. De iconische kleurencombinatie en opvallende lettertype, waren niet te overzien en werden synoniem voor het succes van Russell Brookes.

Brookes behaalde grote successen in het gehele Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. In 1977 won hij de British Rally Championship en in 1978 won hij de memorabele Tulpenrallye in Nederland. Ook plaatste hij zich op het podium voor de Wales Rally GB in 1977 en zou deze prestatie de volgende twee jaar herhalen met wederom twee podium plekken. Maar bij verre was zijn grootste prestatie, het winnen van zijn tweede British Rally Championship titel in 1985 na een twee jaar durende strijd met Jimmy McRae — de vader van de misschien wel beroemdste rally coureur — Colin McRae. Deze keer won hij in een Opel Manta 400 en wederom was Andrews Sykes trots, de getalenteerde Brookes te mogen sponsoren.

De iconische Opel Manta 400 met Andrews “Heat for Hire” reclame. John Andrews (Rechts voor) met Russell Brookes (Links)

De samenwerking met Brookes is een van de langste in de geschiedenis van de Britse Motorsport. Ons partnerschap met Russell maakte het mogelijk om met een aantal van de grootste Britse Autofabrikanten samen te werken. Door de jaren heen ontstond een hechte vriendschap tussen Russell en Andrews Sykes. Hij maakte speciaal deel uit van ons 50ste Jubileumfeest waar hij aanwezig was met zijn klassieke Opel Manta 400 waarmee hij in 1985 zijn tweede titel won.

Een jaar later keerde Andrews “Heat for Hire” terug als sponsor op het rally circuit. Wij vonden een nieuwe partner in de jonge en getalenteerde coureur, Chris Ingram — voortkomend uit een introductie door Russell zelf.

Zie hieronder Russell Brookes en Chris Ingram rijden in de klassieke Opel Manta 400. Een terugblik op de succesvolle carrière van een man die vele harten sneller deed kloppen in de rally motorsport.

John Andrews, de oprichter van het Andrews merk: “Ik had het genoegen Russell Brookes in 1974 te leren kennen. Mijn bedrijf bestond toen 10 jaar. Een sponsordeal werd besproken tijdens Andrews’ tienjarig jubileum, met natuurlijk een bonus als hij in eigen land een rally wist te winnen.  Zeventien jaar lang waren wij sponsor van Russell, destijds een record in de Britse Motorsport. Zijn succes op het circuit vertaalde zich naar succes voor Andrews Sykes — we groeiden en kregen meer naamsbekendheid. De “Andrews Heat for Hire” kleurencombinatie is tot vandaag een bekend icoon en blijft nog jaren de Andrews Sykes Groep indirect promoten.

Russell’s vastberadenheid te winnen, wat de uitdaging ook mocht zijn, was een inspiratie voor ons allemaal. Hij was een fantastische ambasadeur voor het Andrews merk, zowel op het circuit als ook daarbuiten, bij open dagen, tentoonstellingen, vergaderingen of diners. Hij was aktief betrokken in alle aspekten van het bedrijf en was zeer geliefd bij de werknemers. Hij was te allen tijde voor iedereen toegangelijk en vertelde graag over zijn mooiste maar ook angstigste momenten van zijn carrière.  Hij was een voorbeeld voor ons allemaal met zijn lef, vastberadenheid en loyaliteit. Hij was simpelweg de ideale combinatie voor ons als sponsor, die samen met zijn familie, een zeer hechte persoonlijke vriend werd en die we ongelooflijk zullen missen.”

Geplaatst in

Airco en luchtbehandeling te huur bij Andrews Sykes

Andrews Sykes Klimaatverhuur biedt een ruime keuze uit luchtbehandelingskasten en rooftopairco’s voor uiteenlopende toepassingen. Omdat het  soms niet mogelijk is om een airco in de te koelen ruimte zelf te plaatsen, is een buiten opgestelde LBK een goed alternatief en Andrews Sykes heeft daar dus een oplossing voor.

Deze compacte koelunits kunnen op een dak worden geplaatst of buiten op het maaiveld. Er zijn uitvoeringen in DX (de zogenaamde HPAC-serie) of met een koudwaterbatterij (de FCU’s en LBK’s). De laatste maakt het mogelijk de LBK aan te sluiten op een reeds aanwezig koudwaternet en ook kan deze zelfde unit in de winter worden gekoppeld aan een bestaand verwarmingssysteem. Zijn deze bestaande installaties niet aanwezig, dan verhuurt Andrews Sykes daar ook de chillers en CV-ketels voor, variërend van 15 tot 1.500 kW. De service-monteurs van Andrews Sykes sluiten deze installaties in korte tijd aan, zodat de stilstand van de koeling tot een minimale tijd beperkt blijft.

De krachtige ventilatoren van de LBK’s leveren grote luchtvolumes, die volledig regelbaar zijn en kunnen worden aangepast aan de behoeftes van de klant. De meeste zijn uitgerust met energiezuinige EC-ventilatoren , die volledig traploos kunnen worden ingesteld.

Door middel van de snelkoppelbare luchtkanalen zijn de LBK’s snel aan te sluiten op bestaande luchtbehandelingssytemen en -kasten en kunnen zo dus bij uitval wegens een storing de koeling en ventilatie van het klimaatbeheersingssysteem over nemen.

Recirculatie via de retourlucht garandeert een efficiënt verbruik, waardoor uitsluitend de lucht in de te koelen ruimte wordt gekoeld. In sommige situaties kan er desgewenst ook buitenlucht worden bijgemengd. De luchtfilters van de LBK’s ern HPAC’s zorgen daarnaast voor de opvang van vuil, stof en pollen, waardoor de lucht gezuiverd naar binnen wordt geblazen.

De allernieuwste aanwinst in het programma is de LBK50/145. Deze compacte luchtbehandelingskast is zowel voor koeling (50 kW) te gebruiken als voor verwarming (145 kW).

De temperatuur kan op 3 manieren worden geregeld: op de aanzuigtemperatuur, op de uitblaastemperatuur én via een externe thermostaat. Daardoor is deze compacte unit veelzijdig inzetbaar. De unit past door elke deur, maar kan ook probleemloos buiten worden opgesteld (IP55).

Door de hoge luchtopbrengst en de hogedrukventilator is deze nieuwe unit ook perfect inzetbaar als tijdelijke noodkoeler voor downflow-toepassingen in serverruimtes. Een ingebouwde condenswaterpomp completeert dit goed uitgedachte ontwerp, waarmee Andrews Sykes nog beter in staat is diverse lastige problemen met het klimaat snel en goed op te lossen.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen, dan kunt
u ons bellen op 0800 5200 200. Of kijk voor meer informatie op andrewssykes.nl

Geplaatst in tagged,,,

Andrews Sykes introduceert zijn nieuwe 15 kW chiller

Als specialist in de verhuur van chillers, zijn we continue op zoek naar nieuwe oplossingen om onze vloot te verbeteren en verder uit te breiden. Door een toenemende vraag naar kleine koudwater chillers heeft Andrews Sykes een compacte 15 kW chiller ontwikkeld, de FC45 CO.

Ontwikkeld om aan de meeste temperatuureisen te kunnen voldoen, is dit model in staat om bijna onmiddelijk ijswater te produceren van -5°C. Zijn compacte bouw met geïntegreerde wielen, maakt hem mobiel en zeer snel inzetbaar. Een ingebouwde pomp maakt van deze machine de ideale noodoplossing om snel te reageren.

Indien we deze chiller opstellen in combinatie met een luchtbehandelingskast, biedt hij een zuinige oplossing voor het koelen van ruimtes tot bijna 1000 m3. Daar de machine zeer stil is, kan hij op de meeste plaatsen worden ingezet waar het geluidseisen in verband met overlast hoog zijn.

De 15 kW maakt deel uit van een grote range chillers tot wel 750 kW die voor allerlei verschillende toepassingen in vele sectoren worden verhuurd: de voedingsindustrie, de pharmaceutische sector, opslag van wijn en zuivelprodukten, computerruimtes, datacenters, evenementen, hotels, gezondheidszorg en vele andere.

Piet van Hagen, vestigingsmanager van Andrews Sykes in Bleiswijk, zegt het zo: « Wij zien de uitbreiding van onze huurvloot met deze kleine chiller weer als een extra verbetering voor onze klanten. Daarmee komt onze doelstelling weer dichterbij om voor elk probleem een oplossing in huis te hebben. Deze compacte 15 kW chiller combineert zeer ruime gebruiksinstellingen met zeer lage energiekosten en een uitzondelijke betrouwbaarheid. »

Voor meer informatie betreffende de huur van chillers bij Andrews Sykes, of voor een vrijblijvend bezoek bij u op locatie, bel ons op 0800 5200 200.

Geplaatst in tagged,,

Andrews Sykes introduceert nieuwe mobiele airco’s voor verkoop

Met de zomer in het vooruitzicht én met de hitterecords van vorig jaar nog vers in het geheugen, introduceert Andrews Sykes een nieuwe serie mobiele airco’s in de aanloop naar wat naar verwachting wederom een lange, hete zomerse periode gaat worden.

De nieuwe serie – de Polar Wind Style en de Polar Breeze Style – is speciaal ontworpen voor kantoren, klaslokalen, winkels, slaapkamers en overige werkplekken. Deze zuinige en stille verrijdbare airco’s met A-energielabel leveren efficiënte verkoeling tegen lage energiekosten.

Dankzij de uiterst compacte afmetingen zijn beide airco’s eenvoudig te verplaatsen, passen ze in de kleinste vertrekken en kunnen ze simpel worden aangesloten op een geaard 230V stopcontact. De afvoer van de warmte gaat gemakkelijk door de meegeleverde flexibele luchtslang naar buiten te hangen.

De esthetische vormgeving en de wit/zilveren kleurencombinatie maken de Polar Wind Style en Polar Breeze Style tot een stijlvol ontwerp, dat door de kleine afmetingen onopvallend in elke interieur past.

De beide airco’s werken fluisterstil en zijn gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening, waarmee de ruimtethermostaat kan worden bediend, maar ook de luchtsnelheid kan in verschillende standen worden geregeld voor een tochtvrije werking. Een timer maakt de regeling compleet.

Deze twee “coole” airco’s zijn nu leverbaar en online te bestellen. Klik hier.

Wilt u liever eerst nog wat meer informatie of een globale capaciteitsberekening ontvangen, dan kunt u ons ook bellen op 0800 5200 200.

Geplaatst in tagged,,

De voordelen van een warmtepomp: gebruik en besparingen

Warmtepompen zijn een populaire manier geworden om gebouwen te verwarmen en dat is vooral dankzij de voordelen, die het biedt op het gebied van de installatie en de geringe CO2 uitstoot. Inderdaad, ook als het gaat om het tijdelijk verwarmen van ruimtes of hele gebouwen, is de warmtepomp ook wel heatpump genoemd, een duurzame oplossing die te huur is.

Hoe werkt een warmtepomp?

De werking van een warmtepomp is relatief eenvoudig: het is een koelsysteem die warmte onttrekt aan externe bronnen – zoals lucht, water of uit de grond – en die door compressiecycli en veranderingen in de toestand van het koelmedium, koude ( airconditioning in koelmodus ), of warmte produceert.  Deze warmte kan worden gebruikt voor verwarming en/of warm water.

De enige energie die nodig is voor de werking van het toestel is de elektrische energie, die wordt gebruikt door de ventilator en de compressor, de eerste om de lucht te verplaatsen, de tweede om het koelgas te comprimeren en de toestand van de gasvormige toestand te veranderen in vloeibare toestand.

Afhankelijk van de energiebron waarvan de pomp warmte gebruikt en hoe deze pomp deze energie herstelt, zijn er lucht-lucht, lucht-water en water-water warmtepompen.

Verwarmingsproductie door een warmtepomp: zijn er voordelen?

Ja, omdat het gebruik van een warmtepomp voor het verwarmen van de productie financieel zeer voordelig is. De reden hiervoor is dat van elke verbruikte elektrische kWh 3 tot 5 kWh warmte geproduceerd wordt, wat een efficiëntie van 300% tot 500% garandeert.

Tot een paar jaar geleden werd het gebruik van elektriciteit om warmte te produceren als nadelig beschouwd; dankzij de introductie van de warmtepomp heeft de technologie van tegenwoordig deze logica veranderd.

Door het gebruik van elektriciteit als energiebron, heeft de installatie van warmtepompen voor verwarming een duidelijk milieuvoordeel: aangezien het een systeem is dat gebruik maakt van schone energiebronnen (zoals elektriciteit, water, omgevingslucht), draagt het bij aan de vermindering van schadelijke emissies in het milieu (bijv. Emissie van koolstofdioxide). Bovendien is het niet noodzakelijk dat de temperatuur van de bron waaruit de pomp de warmte onttrekt bijzonder hoog is, wat de efficiëntie van deze toestellen laat zien.

De enige beperking met betrekking tot het gebruik van deze machines is de relatief lage verwarmingstemperatuur (maximaal 45-50°C) die een buitentemperatuur van meer dan nul graden vereist (of optimaal boven +7°C om de prestaties niet in gevaar te brengen).

Huur een warmtepomp: gegarandeerde besparingen

Het huren van een warmtepomp is de ideale oplossing voor alle bedrijven die verwarming en/of warm water nodig hebben en voldoende elektrisch vermogen hebben om de apparatuur te bedienen. De toepassing is ook geschikt wanneer uw pand niet is aangesloten op het aardgasdistributienetwerk.

Zoals eerder gezegd, verbruiken warmtepompen slechts 1 kWh elektriciteit om 3 tot 5 kWh aan thermische energie te produceren, wat bijzonder economisch is. De verhuur van warmtepompen is daarom uiterst efficiënt, vooral omdat het niet alleen zorgt voor de productie van warme lucht in de winter en frisse lucht in de zomer (verwarming en koeling), maar ook voor de productie van warm water voor huishoudelijk gebruik – allemaal met maar één apparaat.

Bovendien bespaart het gebruik van elektriciteit als energiebron aanzienlijke kosten die gepaard gaan met brandstoffen (olie of gas) en hun opslagreserves (tanks), die niet langer nodig zijn. Op middellange en lange termijn verhuur, kan de keuze van een warmtepomp duizenden euro’s besparen en de impact op het milieu aanzienlijk verminderen.

De voordelen van de warmtepomp

Laten we kort alle voordelen samenvatten van het gebruik van warmtepompen:

- Verwarmingsproductie in de winter en airconditioning in de zomer: airco en verwarmings functies kunnen volgens de actuele weersomstandigheden op verschillende tijden worden gebruikt.

- Productie van warm water voor huishoudelijk gebruik: nuttig om warm water in grote hoeveelheden te hebben, maar ook handig voor sommige productieprocessen of voor het testen van bepaalde installaties zoals vloerverwarmingssystemen.

- Hoge prestatiecoëfficiënt: warmtepompen produceren meer energie dan de elektrische energie die wordt gebruikt voor hun werking, met een gemiddeld verhouding van ongeveer 4 tot 1.

- Aan te sluiten op luchtbehandelingskasten (LBK): Alle Andrews Sykes warmtepompen kunnen eenvoudig worden aangesloten op de luchtbehandelingssystemen van klanten. Indien nodig kunnen we deze luchtbehandelingskasten ook leveren.

- Eenvoudig te installeren en te onderhouden: geen zorgen voor klanten en geen tanken om rekening mee te houden.

- Ecologisch: lage milieu-impact. De elektriciteit die nodig is om een warmtepomp van stroom te voorzien, is verminderd en kan worden geproduceerd door een hernieuwbaar energiesysteem. Minder CO2-uitstoot en minder fijnstof.

Het assortiment warmtepompen van Andrews Sykes Klimaatverhuur

Andrews Sykes biedt zijn klanten een breed scala aan warmtepompen die in staat zijn om verwarming, airconditioning en warm water voor huishoudelijk gebruik te produceren. Het zijn moderne machines met een capaciteit van 30 tot 300 kW en gebruiken koelgassen die voldoen aan de Europese normen.

De functionering is stil en milieuvriendelijk; alle apparaten zijn bij uitstek geschikt voor commerciële en industriële toepassingen.

Bovendien zijn onze rooftop aircos ook uitgerust met warmtepomptechnologie en zijn daarom omkeerbaar, wat het mogelijk maakt om zeer snel van airconditioning naar verwarming te schakelen wanneer dat nodig is (bijvoorbeeld bij evenementen).

Zijn warmtepompen geschikt voor alle soorten projecten?

Nee, er zijn situaties waarin de keuze van een warmtepompverwarming niet zo voordelig is.

Warmtepompen nemen af in capaciteit als de buitentemperatuur daalt. Hun efficiëntie wordt verminderd wanneer buitentemperaturen lager zijn dan 5°C of wanneer er een hoge vochtigheid is. In dergelijke gevallen heeft het de voorkeur om een installatie te ondersteunen met een kleine elektrische boiler.

Evenzo is een warmtepomp niet de ideale oplossing wanneer een watertemperatuur van meer dan 50°C is vereist.

Tot slot, voor projecten van zeer korte duur – tussen 7 en 15 dagen – is het economische voordeel van het huren van een warmtepomp in vergelijking met een conventionele oplossing niet erg groot.

______________________________________________________________________________________________

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste warmtepomp in ons assortiment?

Bel ons nu op 0800 5200 200, onze experts helpen u graag.

Geplaatst in tagged,,,

Nieuwe huurgids van Andrews Sykes Klimaatverhuur

Andrews Sykes Klimaatverhuur heeft zijn nieuwste huurgids 2019 gepubliceerd. Deze staat weer boordevol oplossingen voor tijdelijke problemen met het binnenklimaat. Meer dan 120 verschillende apparaten staan overzichtelijk in een full colour pocketformaat omschreven, voorzien van alle benodigde specificaties, zoals capaciteiten, stroomverbruik, afmetingen, gewicht etc.

Andrews Sykes Klimaatverhuur is al meer dan 50 jaar een betrouwbare leverancier voor de huur van mobiele klimaatinstallaties. Met 6 vestigingen in de Benelux garandeert het bedrijf leveringen binnen 4 uur na bestelling. Handig om te weten nu de zomer weer voor de deur staat en te hoge temperaturen tot productieverlies kunnen leiden.

De service van Andrews Sykes, één van de grootste verhuurbedrijven in klimaatbeheersing in Nederland, houdt niet op om 17.00 uur. Het bedrijf is via het gratis nummer 0800-5200200 dag en nacht bereikbaar om bij calamiteiten voor een tijdelijke oplossing te zorgen. Dankzij een groot eigen wagenpark plus meerdere vrachtwagens met autolaadkraan en vakkundige monteurs is het verhuurbedrijf in staat zeer snel te reageren.

Het zeer omvangrijke verhuurprogramma bestaat uit mobiele airco’s van 2kW tot 100kW en uit koudwater chillers van 30kW tot 750kW. Alle benodigde accessoires, zoals leidingwerk, flenzen, afsluiters, stroomkabels, verdeelkasten, luchtkanalen zijn uit voorraad leverbaar.
Naast airconditioning en koeling levert Andrews Sykes ook diverse ventilatoren, CV-ketels, luchtontvochtigers en bevochtigers. Te huur voor een dag, een week of langer.

U kunt deze handige huurgids gratis aanvragen of downloaden via de website www.andrewssykes.nl

Geplaatst in tagged

Verwarming huren: de meest voorkomende toepassingen tijdens de wintermaanden

Verwarming huren is vaak de beste oplossing als er slechts tijdelijk warmte nodig is. Dat kan zowel voor korte of lange termijn zijn. Andrews Sykes verhuurt diverse verwarmingssystemen, die een belangrijk rol spelen bij de vraag naar extra verwarming in extreme winterse weersomstandigheden of bij storingen van bestaande verwarmingsinstallaties.

Bij uitval van centrale verwarmingssystemen komen de gebruikers van kantoren, scholen, winkels en gezondheidsfaciliteiten al snel in de problemen: in deze situaties kunnen kleine elektrische kachels worden gehuurd om voor directe en veilige warmte te zorgen. Een stopcontact is vaak al genoeg om deze heaters te laten werken. Wanneer de behoefte van een grotere omvang is en verwarming op lange termijn benodigd is, kunnen er ook CV-ketels en ketelhuizen tijdelijk gehuurd worden. Door de slimme mobiele uitvoering en handige aansluitmogelijkheden kunnen deze ketels zeer snel op bestaande centrale verwarmingssystemen worden aangesloten.

In de bouw- en constructiesector worden grotere en krachtiger heaters verhuurd, vaak niet alleen om te verwarmen maar ook om de droogtijd te verminderen. Deze toestellen voorkomen dat gebouwen door vorst worden beschadigd en het doorwerken in de winter wordt bevorderd.

De kou kan projecten gemakkelijk vertragen en kan vaak delicate en dure materialen beschadigen. In deze gevallen kunnen indirecte gestookte olieheaters of zwaardere elektrische kachels worden gehuurd om op deze locaties warme, schone en droge lucht te leveren. Andrews Sykes biedt ook een grote range ontvochtigers of bouwdrogers die kunnen gebruikt worden om onder vochtige omstandigheden de relatieve luchtvochtigheid te verlagen waarmee wordt voorkomen dat  bouwmaterialen worden aangetast en de afbouwwerkzaamheden stagneren.

In de evenementensector is het huren van kachels zeer gebruikelijk. Je wilt je gasten immers onthalen op een warm welkom en dan is een koude zaal of feesttent natuurlijk niet gewenst.  Voor al deze toepassingen zijn luchtverwarmers te huur, die voor een schone en warme omgeving zorgen zonder stank. Deze toestellen zijn ideaal voor zowel openbare als privé evenementen die tijdens de wintermaanden en in het voor- en najaar plaatsvinden, zowel in tenten als in tijdelijke gebouwen.

Verwarmingstoestellen hebben inderdaad een positieve invloed in allerlei toepassingen. Zowel mensen, dieren, producten als machines functioneren optimaal bij de ideale temperatuur. Zo ook in veestallen en landbouwschuren is de verwarming noodzakelijk om landbouwproducten te beschermen tegen kou en bevriezing.

In dit artikel bekijken we twee situaties waar Andrews Sykes zijn expertise en huurapparatuur heeft ingezet om problemen met de verwarming op te lossen.

Grote grossier in detailhandel huurt verwarming bij Andrews Sykes

Temperatuur is een zeer belangrijke factor in de koopervaring van klanten, wat een directe invloed heeft op de tijd die in een winkel wordt doorgebracht. Hierdoor spelen verwarmingssytemen een hele belangrijke rol in winkels tijdens de winter maanden. Zonder een goed werkend systeem zouden verkooppunten voor onbepaalde tijd moeten sluiten totdat een oplossing kan worden gevonden.

Zo heeft een zeer grote handelsmaatschappij in sportartikelen deze winter een groot probleem met de temperatuur in één van zijn grootste winkels. De winkel kreeg door een storing in de bestaande installatie te maken met ongewenst lage temperaturen en hierdoor werd het onmogelijk om klanten in de winkel te ontvangen. Het personeel was inmiddels ook gaan klagen, want de kou kreeg ook op hen vat.

De klant moest dringend op zoek een oplossing en nam dus contact met Andrews Sykes op om te zien of er voor de winkel heater huren een optie was. Een Andrews Sykes adviseur kwam nog op dezelfde dag langs voor een projectopname en heeft direct een offerte voor de klant uitgebracht.

De klant waardeerde het snelle handelen en nog diezelfde dag werd er een noodverwarming geleverd en aangelegd. Andrews Sykes maakte in dit geval gebruik van twee indirect gestookte olieheaters van het model ID1200TA, die elk werd aangesloten op een dubbelwandige IBC Olietank met een opslagcapaciteit van 3.000 liter dieselolie. De toestellen en hun brandstoftanken werden aan de zijkant van de winkel geplaatst. Om de warme lucht naar binnen te blazen en goed te verdelen werden flexibele luchtslangen gebruikt, die werden aangesloten op de bestaande luchtverdeelkasten van de winkel. Zo kon nog steeds gebruik worden gemaakt van het uitgebreide luchtverdeelsysteem in de winkel. Met een verwarmingscapaciteit van 383 kW en een luchtopbrengst van maar liefst 24.000 m³/u was de Andrews Sykes ID1200 luchtverwarmer veruit de beste oplossing voor dit probleem.

Door deze snelle en doeltreffend oplossing was het mogelijk om de winkel in zeer korte tijd te verwarmen en zodoende werd de winkel weer geopend en de klanten konden zoals gewoonlijk in een comfortabele temperatuur winkelen.  Het bedrijf leed hierdoor geen bedrijfsschade en de binding met de klant werd gewaarborgd.

Landelijk gerenommeerd bouwbedrijf vindt verwarmingsoplossing bij Andrews Sykes

Lage temperaturen aan het einde van een bouwproject kunnen heel problematisch zijn voor een bouwbedrijf, wat een tijdige oplevering in gevaar kan brengen.  Als de temperatuur daalt en de luchtvochtigheid toeneemt zullen afbouwwerkzaamheden stagneren.

Een bouwbedrijf nam contact met Andrews Sykes op nadat zij te maken kreeg met enkele uitdagingen tijdens de bouw van een appartementencomplex. Het bedrijf kreeg vooral een dringende behoefte om de muren en plafonds te drogen na de stucwerkzaamheden, zodat deze konden worden geschilderd.

Gezien de spoed van het project is een adviseur van Andrews Sykes nog dezelfde dag op het werk komen kijken en werd een berekening en een offerte gemaakt voor de klant.

Andrews Sykes adviseerde om 5 appartementen in het gebouw tezelfdertijd te verwarmen met een buitenopgestelde luchtverwarmer. Voor een efficiënte verdeling van de warme lucht werd dus gekozen om luchtslangen te gebruiken om op alle 5 bouwlagen warme lucht naar binnen te blazen.

Net buiten het gebouw was een ID700W Kachel en een olietank geinstalleerd. Dit toestel kan warme droge lucht op moelijk bereikbare locaties brengen en vormt dus een ideale oplossing voor dit soort problemen. De luchtslangen werden aan de kachel gekoppeld en hiermee kon Andrews Sykes een snelle droging van het gebouw bereiken.

Het bouwbedrijf was erg blij met Andrews Sykes’ doelmatige service en heel tevreden met de resultaten. Dankzij de opgestelde verwarming was het gebouw op tijd klaar voor de bewoners.

Hoe kunt het juiste verwarmingssysteem kiezen?

Als u niet zeker bent van uw keuze, zijn onze experts altijd beschikbaar om u te begeleiden. Een van onze specialisten kan dezelfde dag op het werk komen kijken en een kosteloze offerte maken om de meest geschikte huur van verwarmings- of ketelruimtes aan te bieden.

Voor veiligheidsredenen is het essentieel dat u het juiste soort verwarmingssysteem kiest en gebruikt voor uw gebouwen en apparatuur. We adviseren u graag over de veiligste en meest geschikte apparatuur om te gebruiken.

Indien nodig bieden we ook een service voor brandstofbeheer. Deze service zorgt ervoor dat u nooit zonder brandstof komt te zitten.

Onze experts zijn eenvoudig te contacteren, per telefoon of op onze website. Onze technici bieden een uitzonderlijk service geschikt voor uw verwarmingsprobleem. We leveren snel al het apparatuur – zelfs buiten werkdagen – om uw bedrijven en activiteiten bij elk weer te beschermen

Andrews Sykes levert een volledige service op maat van A tot Z. Is uw bedrijf ook op zoek naar een oplossing voor een verwarmingsprobleem? Bel dan gerust op 0800 5200200 en bespreek uw project met een specialist van Andrews Sykes. Hij maakt voor u een vrijblijvende offerte op maat van uw budget. Voor meer informatie, bezoek www.andrewssykes.nl

 

 

Geplaatst in tagged,,,,,,

Andrews Sykes verhuurt verwarming voor nieuwe fabriek

In oktober kreeg Andrews Sykes de opdracht van een landelijk bekend bouwbedrijf om de nieuwbouw van een groot fabriekscomplex te verwarmen.

Het bedrijf kreeg te maken met een paar flinke uitdagingen bij de bouw van twee nieuwe fabriekshallen elk met een inhoud hebben van 100.000m³. Ten eerste diende de betonvloer van een vloeistofdichte kunststof vloercoating te worden voorzien bij een minimale ruimtetemperatuur van 10°C. De onderliggen betonvloer diende ook nog verder te worden gedroogd, alvorens deze werd afgewerkt. Het vochtgehalte van deze vloer mocht niet hoger zijn dan 4%.

Ten tweede had de aannemer een aantal eisen met betrekking tot de bouw en verdere inrichting van de nieuwe fabriek. Bij een te verwachten buitentemperatuur van -5°C wenste de aannemer dat de binnen temperatuur in de fabriek minimaal een temperatuur van 10°C zou behouden tijdens de gehele bouwperiode.

Om het probleem op te lossen waren twee grote indirect gestookte ID1200 luchtverwarmers van 383kW in elke hal geïnstalleerd. Dit soort luchtverwarmers zijn speciaal ontworpen om in dit soort situaties voor grootschalige hallen en magazijnen te worden ingezet.

Gezien de spoed van het project heeft een adviseur van Andrews Sykes op de locatie dezelfde dag een berekening gemaakt en een offerte uitgebracht. Na opdracht bewees Andrews Sykes wederom zijn reputatie als de snelste leverancier door de verwarmingsapparatuur reeds de volgende ochtend op de bouwplaats af te leveren en te installeren.

De fabriekshallen dienden binnen volledig vrij te blijven van apparatuur en Andrews Sykes adviseerde de klant de luchtverwarmers en brandstoftanken buiten langs de gevel van het gebouw op te stellen. Voor een optimaal rendement werden recirculatieslangen aangesloten, die functioneerden als warmte-terugwinning.

Door deze oplossing waren de warmteverliezen minimaal en kon er aanzienlijk op het energieverbruik worden bespaard.

Als gevolg van Andrews Sykes’ snelle en doeltreffende service kon het werk van de aannemer doorgaan en is er geen stagnatie opgetreden. Dankzij de geïnstalleerde luchtverwarmers was een snelle droging van de epoxy vloeren mogelijk en konden de distributieruimtes sneller worden ingericht met de magazijnstellingen. In het geheel verzekerde Andrews Sykes een snellere oplevering en hogere productie.

De klant was zeer tevreden met het resultaat en de service van Andrews Sykes en gaf aan ook een volgende keer weer graag met Andrews Sykes te zullen samenwerken.


Andrews Sykes levert een volledige service op maat van A tot Z. Is uw bedrijf ook op zoek naar een oplossing voor een verwarmingsprobleem? Bel dan gerust op 0800 5200 200 en bespreek uw project met een specialist van Andrews Sykes. Hij maakt voor u een vrijblijvende offerte op maat van uw budget. Voor meer informatie, bezoek www.andrewssykes.nl

Geplaatst in tagged,

Verwarming op kantoor? Alles wat u deze winter moet weten!

Te warm of te koud? De ideale temperatuur op kantoor

De productiviteit op kantoor wordt sterk beïnvloed door de temperatuur. Een te koude ruimte tijdens de winter of extreme warmte tijdens de zomer kunnen concentratieproblemen in de hand werken. Daarom werd de ideale temperatuur voor de werkvloer opgenomen in de arbowet.

Wat zegt de arbowet over de temperatuur op kantoor?

Zolang door 90% van de aanwezigen het klimaat als behaaglijk wordt ervaren is dit vanuit de wetgeving acceptabel, maar er bestaan richtlijnen voor een algemeen aanvaarde temperatuur.

In de winter ligt de luchttemperatuur best tussen 20°C en 24°C en in de zomer tussen 23°C en 26°C. Het verschil in luchttemperatuur op hoofdhoogte en op voethoogte moet kleiner zijn dan 3°C, dus wanneer de temperatuur op een hoogte van 1,10m 23°C bedraagt mag de temperatuur op voethoogte niet kouder zijn dan 20°C en niet warmer zijn dan 26°C.

Luchtvochtigheid en de aanwezigheid van ramen en deuren kunnen hier een belangrijke rol in spelen en daarom is goede klimaatcontrole op kantoor van groot belang.


Lees het volledige artikel

Geplaatst in tagged,,,

Andrews Sykes Klimaatverhuur opent nieuw hoofdkantoor in Bleiswijk

Andrews Sykes Klimaatverhuur is op 1 november verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor in Bleiswijk.  Vanuit deze moderne locatie aan de Marconistraat 32 is het bedrijf beter in staat om aan de stijgende vraag naar tijdelijke klimaatoplossingen te blijven voldoen.

Met meer dan 4.000m² overdekte opslag en ruim 3.000m² buitenopslag is er meer ruimte voor verdere groei. Bovendien kan er sneller en veel efficiënter worden gewerkt, zodat de klanten in de toekomst nog beter bediend kunnen worden. Met 1.000m² kantoorruimte en 3 ruime moderne werkplaatsen wordt het personeel een sterk verbeterde werkomgeving geboden met meer aandacht voor gezondheid, veiligheid en vooral werkplezier.
Door slimme logistieke verbeteringen wordt veel tijdwinst geboekt bij het laden en lossen, wat de snelheid van onze leveringen verder verbetert. Het tillen van apparatuur is zelfs tot een minimum beperkt.

Dankzij de strategische centrale ligging in Bleiswijk heeft het bedrijf een uitstekende uitvalsbasis naar de belangrijkste steden in het Westen, maar zijn ook de route naar het Zuiden en Noorden snel te nemen.
Vanuit het hoofdkantoor worden de Nederlandse vestigingen Amsterdam, Oirschot en Hoogeveen en tevens de vestigingen in België en Luxemburg ondersteund op het gebied van financiën, IT, marketing, techniek en logistiek.

René Kol, directeur Benelux is zeer begaan met deze nieuwe stap voorwaarts en maakt het bedrijf zo klaar voor de verdere toekomst.  Alle nieuwe milieumaatregelen, zowel in de verwarmings- als koeltechniek stelt ook de verhuurbranche voor nieuwe en lastige uitdagingen, die we vanuit dit moderne hoofdkantoor  beter kunnen aangaan.

De vestiging is nu volledig operationeel en een team gemotiveerde medewerkers staat voor u klaar .
Voor meer informatie over hoe Andrews Sykes uw bedrijf kan helpen, bel ons vandaag nog op 0800 5200 200.

Geplaatst in tagged,,,