Home > Blog

Noodkoeling huren voor hoogwaardige medische apparatuur

Andrews Sykes kreeg recentelijk een opdracht om te assisteren in een bijzondere noodsituatie. Er was dringend en rap een aanzienlijke hoeveelheid koeling nodig voor een opslagplaats voor kostbare medische apparatuur. De bestaande 240 kW koelmachine was niet meer toereikend en er moest zo snel mogelijk meer capaciteit op locatie komen.

De koeling was bestemd voor een opslagplaats voor MRI-machines — krachtige medische scanapparatuur. Een MRI is een machine die het mogelijk maakt het complete menselijke lichaam te scannen, om zo een beeld te krijgen van o.a. intern weefsel, organen en/of spieren. Het zijn complexe machines — uitgerust met geïntegreerde cryo-koeling die de juiste omgang en onderhoud vereisen.

Ook wanneer MRI-scanners opgeslagen, en dus niet in gebruik zijn, vereist elke individuele machine een koelvermogen van ± 7 kW. De machines moeten ook buiten gebruik gekoeld worden, omdat een van de belangrijkste componenten, vloeibaar helium, zonder voldoende koeling niet meer gecondenseerd wordt en dus weer een gasvorm aanneemt. Dit heliumgas wordt dan via een ventiel afgeblazen om overdruk tegen te gaan. Vloeibaar helium is een extreem duur element. De verdamping van kostbaar helium van ± 50 MRI machines zou catastrofaal zijn.

Het was een project dat veel verantwoordelijkheid vereiste en waar snel geschakeld moest kunnen worden. Andrews Sykes heeft het voordeel dat het al decennia ervaring heeft met projecten in de medische sector. De expertise die wij in de laatste 50 jaar hebben opgebouwd, maakt het ons mogelijk dit soort complexe en uitdagende projecten aan te kunnen gaan.

In totaal hebben we voor 375 kW vermogen aan koeling geïnstalleerd. Met een planning op maat en via een speciaal leidingnetwerk, kon de noodzakelijke 7kW koeling per MRI-machine worden gerealiseerd. Door onze 24/7 service zijn wij ook buiten kantoortijd bereikbaar voor storingen, een geruststellend feit.

Benieuwd wat wij allemaal kunnen betekenen voor de medische sector? Click hier of bel gratis met een van onze specialisten via 0800 5200 200.

Geplaatst in tagged,,,,,,,

Buitenluchtventilatie beperkt verspreiding Corona virus bij airconditioning

Sinds de uitbraak van het Coronavirus is er inmiddels veel gezegd en geschreven over de mogelijke invloed van airco-systemen op de verspreiding van onzichtbare, minuscuul kleine druppeltjes virus in de lucht, de zogenaamde aerosolen. Nu de meeste mensen weer naar kantoor terugkeren, de zomer aanbreekt en airco’s dus weer volop gaan draaien, stellen we ons terecht de vraag of we ons hierover zorgen moeten maken.

Uiteraard vallen de meeste druppels bij het niezen en hoesten direct op de grond, omdat ze te zwaar zijn om te blijven zweven. De minimale afstand van 1.5 meter is hierop ook bepaald. De kleinere aerosolen kunnen wel blijven zweven en theoretisch door een airconditioner in een slecht geventileerde ruimte worden aangezogen en weer uitgeblazen richting iemand, die zich direct in de luchtstroom van de airconditioner bevindt. Onbekend is hoe lang in de lucht hangende coronavirussen besmettelijk blijven en we weten ook niet wat het rondblazen ervan voor effect heeft. Deskundigen achten de kans op een besmettelijke verspreiding van het virus via de airconditioning zeer klein. Het bewijs daarvoor zijn de bekende griepgolven waarin we geen toename van griepklachten door de airco of een luchtbehandelingssysteem zien. Feitelijk is er dus geen reden voor paniek. Natuurlijk begint alles bij een goede preventie om mensen met een virus besmetting of symptomen te weren uit geconditioneerde ruimtes.

HPAC90 90kW met 15.000 m3/h verse lucht toevoer

De Rehva, de Europese overkoepelende organisatie van fabrikanten van verwarming, ventilatie en airconditioning heeft inmiddels wel een pakket richtlijnen opgesteld, die zich laten samenvatten als meer en beter ventileren. Dus zoveel mogelijke nieuwe verse buitenlucht aanvoeren in plaats van de gefilterde lucht binnen te hergebruiken (recirculatie).

Het openen van ramen is natuurlijk de simpelste oplossing om aanvoer van buitenlucht te garanderen. Maar dit is niet in alle moderne gebouwen mogelijk, waar de ramen vaak zelfs niet open kunnen of dit niet gewenst is. Veelal is dan centrale afzuiging aanwezig, maar er zijn nog genoeg kantoren en werkruimtes waar helemaal niet wordt geventileerd. Een tafelventilator of een binnenunit van een splitairco circuleren de lucht alleen zonder deze te verversen.

In het Bouwbesluit staat vermeld, dat per persoon een minimale luchtverversing wordt aanbevolen van 25 m3/u. Nu extra ventileren wordt aanbevolen is het advies om dit te verhogen en de lucht in een ruimte per persoon te verversen met 36 tot 54 m3/uur per persoon. Ook is het belangrijk de luchtverversing 24 uur per dag in werking te houden of minimaal 2 uur voor het betreden van een gebouw aan te zetten.

Andrews Sykes Klimaatverhuur beschikt over meerdere oplossingen om zowel te koelen als te ventileren met buitenlucht. Voor grotere ruimtes verhuren we onze HPAC range bestaande uit monobloc rooftop airconditioners, die leverbaar zijn in 4 capaciteiten: 14kW ( 1.600m3/u), 30kW ( 5.900m3/u), 45kW ( 7.500m3/u) en 90kW (15.000m3/u). Deze units zijn stekkerklaar en kunnen zowel buiten als binnen worden opgesteld. Met een flexibele luchtslang of een vast kanaal zo u wilt, wordt op overdruk koele lucht in het gebouw geblazen. De ingeblazen lucht wordt via filters gereinigd en verlaat het gebouw via alle openingen en kieren in het gebouw en garandeert zo een continue verversing.

HPAC45 45kW met 7.500m3/u verse lucht toevoer

Naast de HPAC-serie beschikt Andrews Sykes Klimaatverhuur ook over een uitbereide range fancoilunits en LBK’s, die aangesloten op een koudwatermachine of chiller multi-inzetbaar zijn. De capaciteiten variëren van 50kW ( 11.500m3/u), 150kW ( 20.000m3/u), 200kW (18.000m3/u) en 300kW ( 35.000m3/u). Vaak wordt de chiller meegehuurd, maar soms wordt de luchtbehandelingskast ook aangesloten op de al aanwezige chiller van de klant. Met deze combinaties is een zeer grote koelcapaciteit te realiseren, zodat grote fabriekshallen en opslagmagazijnen tezelfdertijd kunnen worden gekoeld en geventileerd.

FC600 chillers van elk 200kW en 4 FCU150S2 fancoils met 80.000 m3/u verse lucht toevoer

Voor kleinere ruimtes, zoals kantoren, verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven, praktijkruimtes, vergaderruimtes zijn de monobloc portable airconditioners een passende oplossing. Bij deze compacte airco’s wordt de warme condensorlucht afgevoerd met een flexibele luchttransportslang welke uit een op een kier gezet raam wordt gehangen. Op deze wijze wordt enerzijds lucht uit de gekoelde ruimte afgezogen en anderzijds via het geopende raam verse buitenlucht toegevoerd. Aangezien de ruimtes waarin deze compacte airco’s worden ingezet over het algemeen van kleine afmetingen zijn en dus ook weinig personen per m2 huisvesten, is de luchtverversing op deze wijze meestal ruim voldoende om aan de norm van 36-54 m3/u per persoon te voldoen.

Polar Wind 4kW met afvoerslang en afzuigvolume 620m3/u

Andrews Sykes Klimaatverhuur is natuurlijk vooral bekend van de verhuur van de populaire airco’s zoals de PAC22 en PAC60. Deze zogenaamde splitairco’s hebben standaard geen slangaansluitingen en kunnen ook niet in de buitenlucht worden opgesteld. De binnenunit wordt in de te koelen ruimte geplaatst en met een flexibele ontkoppelbare leidingset aangesloten op een buitenunit, die de warmte afvoert. Het is dus juist dat splitairco’s altijd op recirculatie draaien en dus geen verse lucht aanvoeren.

De splitairco’s van Andrews Sykes kunnen eventueel wel in een aangrenzende ruimte buiten een te koelen ruimte worden opgesteld en de gekoelde lucht met geïsoleerde flexibele luchtslangen naar binnen blazen. Mits deze aangrenzende ruimte goed geventileerd is, kan dit in sommige situaties ook een optie zijn om de lucht te verversen.

4 PAC 60S3 van elk 17kW met 8.000m3/u verse lucht toevoer

Staat de airco echter in de ruimte zelf, dan kan altijd extra worden geventileerd door één of meerdere ramen te openen. Zelfs elke 15 minuten op een heel uur de ramen openen geeft een bijkomend ventilatie-effect en is altijd beter dan helemaal niet ventileren.

Verder is het ook mogelijk één of meer kanaalventilatoren bij te plaatsen die verse buitenlucht via een luchtslang naar binnen blazen.  Deze ventilatoren kunnen desgewenst uit het zicht boven het verlaagde plafond worden geplaatst, werken geruisloos en vragen niet meer dan een opening van ø 10 of 15 cm voor de flexibele luchtslang.

Voor meer informatie over deze toepassingen of een advies door één van onze deskundige adviseurs op uw bedrijfslocatie kunt u ons bellen op 0800-5200200 of klik hier voor een aanvraagformulier.

Geplaatst in tagged,,,,,

Grootste mobiele splitairco te huur in Nederland

Speciaal voor serverruimtes en telefooncentrales ontwierp Andrews Sykes Klimaatverhuur de PAC60 S3, de krachtigste verplaatsbare airco in zijn soort. Met een koelvermogen van 17kW bewaakt hij de temperatuur in kritische technische ruimtes.

De PAC60 S3 is een split aircosysteem, dat bestaat uit een binnen- en buitendeel. Beide eenheden zijn compact en voorzien van stevige zwenkbare wielen, waardoor ze snel naar de bestemming kunnen worden verplaatst. De binnenunit wordt op de buitenunit aangesloten met slijtvaste flexibele 1 ¼“ leidingen, die leverbaar zijn in lengtes van 10 meter en uitgerust zijn met snel afsluitbare koppelingen. Hierdoor zijn de leidingen eenvoudig en zonder gevaar voor lekkages met elkaar te verbinden en kan zelfs een maximale leidinglengte worden bereikt van 40 meter, wat een ideale mogelijkheid biedt als de condensorwarmte veraf van de binnenunit moet worden afgevoerd.

De enkele electravoeding wordt aangesloten op de binnenunit en vandaaruit doorverbonden met de buitenunit. Het bij het koelproces vrijkomende condenswater wordt middels een pomp naar buiten of naar het riool afgevoerd en kan daarbij ook 10 meter omhoog worden gepompt.

De binnenunit is voorzien van een instelbare ruimtethermostaat voor een automatische temperatuurregeling en de ventilatiesnelheid is regelbaar tot maximaal 3.500m3/u. Dankzij de automatische heetgas ontdooi-inrichting kan de PAC60 S3 de ruimtetemperatuur terug koelen naar 10 °C, wat bij bepaalde processen of bij de opslag van voedingsmiddelen gewenst is. Dankzij het glycol-water mengsel functioneert de buiten opgestelde warmtewisselaar ook nog bij lage temperaturen onder 0 °C en worden lagedruk storingen voorkomen door de ingebouwde winterregeling.

De PAC60 S3 kan ook worden opgesteld met een aansluiting voor 2 luchtkanalen, zodat de koele lucht over een afstand kan worden verplaatst naar de te koelen servers.

De buitenunit is stil en heeft compacte afmetingen. Deze warmtewisselaar en condensorventilator zijn zo gedimensioneerd, dat ook bij zeer hoge buitentemperaturen van 40 °C de koeling gewaarborgd is en er geen hogedruk storingen kunnen optreden.

Toepassingen voor de PAC60S3 zijn met name ruimtes met een hoge warmtelast of een grote inhoud, waar normaliter 2 of 3 kleinere airconditioners van 5 of 6kW worden ingezet. Nu kan dat met één grote split airco. Zo is er slechts één stroomvoeding nodig, één doorvoer voor de leidingen en blijven de kosten beperkt.

IT-ruimtes, schakelstations, TV-studio’s, telefooncentrales, meet- en regelkamers, traforuimtes, meldkamers en andere technische ruimtes zijn van groot belang voor de economie en maatschappij.Uitval van deze essentiële installaties als gevolg van extreem hoge temperaturen kunnen worden voorkomen dankzij de tijdelijke inzet van de PAC60 S3 en alle andere klimaatinstallaties die 24/7 te huur zijn bij Andrews Sykes Klimaatverhuur.

Geplaatst in tagged,,,,,,,

Lockdown & Versoepeling: Wat is de invloed op veilig huren van apparatuur?

Het grootste aantal maatregelen van de overheid met betrekking tot Covid-19 blijven tot en met 19 Mei in ons land van kracht. Toch zijn er de laatste weken een aantal lichtpuntjes. Minder infecties, minder IC-opnames en lagere aantallen sterfgevallen — tekenend dat de inspanningen die wij allemaal moeten verduren effect hebben. Deze vooruitgang leidt tot een aantal versoepelingen van de actuele corona maatregelen, en is hopelijk het begin van het einde.

Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang mogen op 11 Mei weer hun deuren openen. Kinderen kunnen naar de buitenschoolse opvang (BSO) op de dagen dat zij naar school gaan.

Ten tweede mogen kinderen en jongeren weer in groepsverband met elkaar sport uitoefenen, zij het met uitzondering van officiële wedstrijden. Wel moet bij kinderen tussen 13 en 18 jaar acht worden genomen op de 1.5 meter regel.

Ook het bezoek aan alleenstaande ouderen van boven de 70 jaar wordt aangepast. Zelfstandig wonende ouderen van 70 jaar en ouder kunnen door 1 of 2 vaste personen met enige regelmaat worden bezocht.

Ook werd recentelijk bericht dat het kabinet in discussie is over het heropenen van delen van de horeca en terrassen. Naar verwachting zullen ook meer en meer bedrijven en andere ondernemingen hun commerciële activiteiten weer oppakken. Maar hoe ziet dat dan met de veiligheid eruit?

Mogelijke spelregels

Het is waarschijnlijk dat in de nabije toekomst de versoepeling en heropening van meer en meer handelsbedrijven, gepaard zullen gaan met strengere hygiëne voorschriften. Bijvoorbeeld, vele van de regels die we al kennen, zoals de 1.5 m afstand houden, geen fysiek contact en het doorgaans desinfecteren. Mogelijk komen hierdoor uiteindelijk ook mondkapjes of andere gezichtsbedekkende bescherming bij kijken.

Bij grotere bedrijven zal over de stroom van personeel, klanten en andere belanghebbenden goed moeten worden nagedacht. Bijvoorbeeld door te werken in kleinere groepen, mensen gespreid te houden en vaak schoon te maken. Deze regels zullen streng zijn, maar noodzakelijk om een tweede golf van infecties te voorkomen.

Hygiëne van ruimtes en machines

Bij het heropenen zal zonder twijfel veel gebaseerd zijn op sanitaire voorschriften en het ontsmetten van zowel ruimtes, als ook de producten die met klanten in aanraking kunnen komen.

Dit is ook relevant voor ons bij Andrews Sykes. We mochten onze diensten grotendeels voortzetten en hebben intern een uitgebreid plan opgesteld om de veiligheid van ons personeel en onze cliënten te garanderen. Onze publieke ruimtes worden tweemaal daags grondig schoongemaakt en onze apparatuur wordt voor en na levering grondig gereinigd.

Andrews Sykes heeft 6 vestigingen in de Benelux en beschikt over eigen wagenpark

De zomer en stijgende temperaturen

In de zomer zijn Airco systemen ook in het bedrijfsleven onmisbaar geworden — zij het voor het koel houden van personeel of de productielinies. Maar wat doen bedrijven zonder airconditioning systeem? Of als bestellingen vertraagd of uitgesteld zijn?

De pandemie en de lockdown hebben alle productieniveaus beïnvloed, van de levering van grondstoffen tot aan de producenten van eindprodukten. Helaas kunnen zelfs degenen die apparatuur ruim van tevoren hebben besteld de mogelijkheid van vertragingen bij de levering niet uitsluiten.

Onze verhuuroplossingen kunnen in deze situatie alle bedrijven en ondernemingen te hulp schieten. Of het nu voor een week of voor het hele seizoen is, we kunnen aan uw behoeften voldoen dankzij onze grote voorraad aan draagbare en krachtige airconditioners (HPAC), chillers en luchtbehandelingsunits.

Grote aantallen airco’s staan klaar voor de komende zomer

Onze toeleveringsketen is door de coronacrisis niet geraakt omdat wij al vroeg in het jaar onze voorraden opgeschroefd hebben. Of het nu gaat om comfortkoeling voor personeel, airconditioning met grote capaciteiten voor grote ruimtes en productielijnen, of gekoelde watervoorziening voor industriële processen … we zijn er zeker van dat we kunnen helpen.

Onze huurvloot

Al ruim 50 jaar is Andrews Sykes toonaangevend als specialist in de verhuur van koelmachines en airconditioners. Ons aanbod omvat duizenden units en modellen die zijn aangepast aan elke behoefte: van draagbare airconditioners tot hoge-capaciteitsapparatuur (HPAC), met koeloplossingen van enkele kilowatts tot meerdere megawatts.

Dankzij jarenlange ervaring in verschillende projecten van elke omvang, hebben wij de expertise opgebouwd, om aan de diverse eisen van uiteenlopende sectoren te kunnen voldoen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0800 5200 200 of stuur ons een online offerteaanvraag. Onze experts adviseren u graag vakkundig en snel de beste oplossing op maat voor uw project te vinden.

Kraanwagens bezorgen ook grote koelmachines door de gehele Benelux

Geplaatst in tagged,,,,,

Tijdelijke HVAC installaties te huur als noodvoorziening

Het Coronavirus dwingt gezondheidsinstanties er toe meer tijdelijke onderkomens in gebruik te nemen om zo meer opvangcapaciteit te creëren. Andrews Sykes Klimaatverhuur biedt hulp met de inzet van tijdelijke klimaatbeheersing in deze ruimtes.

De ziekenhuizen in Nederland zetten op dit moment alles op alles om voldoende opvangcapaciteit te creëren voor de Corona patiënten. Veel ziekenhuizen zijn overgegaan tot het bijplaatsen van tenten voor de Spoedeisende Hulp, zodat daarmee een betere controle wordt bereikt op de enorme toestroom van Coronapatiënten. Daarmee is ook een goed onderscheid te maken tussen patiënten die ervan verdacht worden met het virus besmet te zijn en patiënten met andere klachten. Daarnaast worden extra huisartsenposten ingericht, waar personen eerst worden onderzocht en getest op Corona, alvorens ze toe te laten in de ziekenhuizen. Sport- en beurshallen maar ook hotels worden omgebouwd tot tijdelijke zorgcentra en ook sommige hotels bieden extra bedden aan.

Andrews Sykes Klimaatverhuur heeft voor de tijdelijke klimaatbeheersing van deze onderkomens een breed pakket voorzieningen in huis. Voor de triagetenten zijn verwarmingsunits in diverse capaciteiten leverbaar, die buiten de tent worden opgesteld. Zo blijft de ruimte in de tent volledig beschikbaar. Er is keus uit gas- of oliegestookte verwarmingsunits, maar ook compacte CV-ketels of warmtepompen met externe luchtbehandelingskasten kunnen worden ingezet als snelle oplossing.

Daarnaast zijn er ook compacte infraroodstralers, die de ruimte verwarmen zonder dat er luchtcirculatie plaats vindt. Een verdere verspreiding als gevolg van luchtwisselingen kan als ongewenst neveneffect optreden en kan hiermee worden beperkt.

Vanzelfsprekend is een goede ventilatie van deze tijdelijke accommodaties zeer belangrijk. In het belang van de medische staf, bezoekers en de patiënten zelf dient de lucht regelmatig te worden ververst. Middels mobiele afzuigventilatoren kan de lucht met een op het werk te bepalen veelvoud worden ververst door lucht uit de ruimte naar buiten af te voeren. Het is ook mogelijk juist een overdruksituatie tot stand te brengen waarmee wordt voorkomen dat verontreinigde lucht juist de ruimte binnen dringt.

Met het oog op de komst van hogere temperaturen zullen de tijdelijke onderkomens ook de vraag naar airconditioning doen stijgen. Andrews Sykes Klimaatverhuur is al bijna 50 jaar gespecialiseerd in de verhuur van airconditioning en koeling aan de medische sector. Met meer dan 40 verschillende modellen en capaciteiten is er een oplossing voor elk probleem. Variërend van een ziekenzaal tot een operatiekamer, van een laboratorium tot een behandelkamer, van een wachtkamer tot een triagetent…

Ook zorgt Andrews Sykes voor snelle vervanging van de bestaande koelinstallatie op het dak, als deze onverhoopt in storing mocht gaan. Zo wordt gegarandeerd dat de binnentemperatuur op een aangenaam niveau blijft en het zorgpersoneel zijn werk kan blijven doen.

Bel ons gerust op 0800 5200 200 of win ons advies in via ons contactformulier. (https://www.andrewssykes.nl/info/contact/)  Wij staan paraat voor u.

Geplaatst in

CORONAVIRUS – BELANGRIJK NIEUWS VAN ANDREWS SYKES KLIMAATVERHUUR

Beste klant,

Graag willen wij u informeren over de maatregelen die Andrews Sykes onderneemt tegen de verspreiding van het Coronavirus, zodat voor u en ons personeel een veilige werkomgeving gegarandeerd is.

1) Wij blijven 24/7 telefonisch bereikbaar voor uw vragen en bestellingen.

2) Onze 4 vestigingen zijn gewoon open en bereikbaar voor ophalingen en retouren maar we beperken de toegang tot onze gebouwen.

3) Uw aanvraag kunt u via telefoon of mail ook via onze website insturen.

4) Ons eigen transport is snel en veilig en wordt uitgevoerd met eigen chauffeurs.

5) We volgen de richtlijnen van het RIVM en de regering.

6) Zieke werknemers en bezoekers worden preventief geweerd, ook met lichte ziektesymptomen.

7) Onze chauffeurs en monteurs volgen de plaatselijke instructies van onze klanten op, maar nemen bij elke levering en installatie zelf ook voorzorgsmaatregelen om besmetting via handen en apparatuur te voorkomen. Kleinere apparatuur zal worden gelost en geladen voor de deur.

8) Onze apparatuur wordt uitwendig extra gereinigd.

9) Onze buitendienstadviseurs werken vanuit huis en blijven continue bereikbaar voor uw vragen. We beperken persoonlijke bezoeken uit hoofde van relatiebeheer. Projectopnames op uw locatie worden in goed overleg gewoon voortgezet met inachtneming van uw regels en die van het RIVM.

10) Tot slot. Andrews Sykes beschikt over zeer grote voorraden airco’s en andere apparatuur, zodat u niet hoeft mis te grijpen.

Wij zijn u graag van dienst en voor meer info kunt u contact opnemen via 0800-5200 200 of via ons online aanvraagformulier https://www.andrewssykes.nl/info/contact/

Geplaatst in tagged,

Uitdaging: Andrews Sykes voorziet penitentiaire inrichting van tijdelijke verwarming

Eens in de zoveel tijd krijgt Andrews Sykes een opdracht, die een specifieke en uitgebreidere aanpak vergt. Zo ook bij een recent project bij een penitentiaire inrichting in het Westen van het land. De inrichting is in een transitieperiode. Het bestaande lucht en verwarmingssysteem moet overgezet worden naar stadsverwarming — een behoorlijke klus die veel uitdagingen met zich mee brengt. De bestaande installatie moest aangepast worden omdat er een nieuwe technische ruimte ingericht moest worden.

Edwin de Jel, een van onze meest ervaren buitendienst adviseurs had de leiding over dit project. “Ten eerste is de doelstelling natuurlijk een tijdelijke vervanging van het oude systeem te realiseren. Het bepalen van een passende tijdelijke oplossing was maar een van de aspecten die overwogen moesten worden”, benadrukt Edwin. Na een uitgebreide calculatie is een KH1500 ketelhuis geselecteerd met een Low Nox brander voor lage CO2-emissies, die vanwege de snelle reactietijd voorzien zou worden van dieselolie als brandstof. Deze CV-ketel levert een vermogen van 1.500kW en is samengebouwd in een 20FT-container.

De grote van het gevangeniscomplex en de hoge maatstaven die, mede door de wet geëist worden, vergen een grondige en doortastende aanpak. Veiligheid, regelgeving en protocollen staan natuurlijk voorop bij elke gevangenisinrichting. Andrews Sykes diende aan de zeer strenge eisen te voldoen, die worden gesteld aan de logistiek en het personeel.

De verwarmingscontainer mocht enkel op een veilige plaats worden opgesteld met leidingwerk, wat geen dienst kon doen voor een ongewenste ontsnappingspoging. De zware 4” waterleidingen dienden vanuit de ketel naar het dak geleid te worden om daar te worden aangesloten op de vaste aansluitingen van de inrichting.  Er moest een afstand van meer dan 60 meter met het leidingwerk overbrugd worden, waar theoretisch langs naar beneden geklommen kan worden. Zodoende werd gekozen voor een route die via de gevangenismuur naar het dak leidt. Een volgende vereiste was dat ook het ketelhuis zelf ontoegankelijk en beveiligd moest zijn, voorzien van hetzelfde prikkeldraad dat ook de gevangenismuren bekleedt.

Uiteindelijk konden alle verwachtingen waargemaakt worden. Alweer een interessant project voor Andrews Sykes, dat zelfs na 50 jaar ervaring nog steeds verrast kan worden door uitzonderlijke cliënten en nieuwe situaties.

 

Geplaatst in tagged,,

In memoriam: Russell Brookes, oud-winnaar Tulpenrallye en Andrews Sykes Icoon

Andrews Sykes ontving het droevige nieuws, dat oud rally coureur en langdurig partner en vriend, Russell Brookes, 29 oktober op 74-jarige leeftijd is overleden.

De tweevoudig British Rally Championship winnaar en Andrews Sykes, onderhielden 17 jaar lang een succesvol partnerschap.

In 1974 werd Andrews Sykes de hoofsponsor van Russell Brookes en de slogan “Andrews Heat for Hire”, begeleide de coureur en zijn rally auto’s bijna twee decennia lang. De iconische kleurencombinatie en opvallende lettertype, waren niet te overzien en werden synoniem voor het succes van Russell Brookes.

Brookes behaalde grote successen in het gehele Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. In 1977 won hij de British Rally Championship en in 1978 won hij de memorabele Tulpenrallye in Nederland. Ook plaatste hij zich op het podium voor de Wales Rally GB in 1977 en zou deze prestatie de volgende twee jaar herhalen met wederom twee podium plekken. Maar bij verre was zijn grootste prestatie, het winnen van zijn tweede British Rally Championship titel in 1985 na een twee jaar durende strijd met Jimmy McRae — de vader van de misschien wel beroemdste rally coureur — Colin McRae. Deze keer won hij in een Opel Manta 400 en wederom was Andrews Sykes trots, de getalenteerde Brookes te mogen sponsoren.

De iconische Opel Manta 400 met Andrews “Heat for Hire” reclame. John Andrews (Rechts voor) met Russell Brookes (Links)

De samenwerking met Brookes is een van de langste in de geschiedenis van de Britse Motorsport. Ons partnerschap met Russell maakte het mogelijk om met een aantal van de grootste Britse Autofabrikanten samen te werken. Door de jaren heen ontstond een hechte vriendschap tussen Russell en Andrews Sykes. Hij maakte speciaal deel uit van ons 50ste Jubileumfeest waar hij aanwezig was met zijn klassieke Opel Manta 400 waarmee hij in 1985 zijn tweede titel won.

Een jaar later keerde Andrews “Heat for Hire” terug als sponsor op het rally circuit. Wij vonden een nieuwe partner in de jonge en getalenteerde coureur, Chris Ingram — voortkomend uit een introductie door Russell zelf.

Zie hieronder Russell Brookes en Chris Ingram rijden in de klassieke Opel Manta 400. Een terugblik op de succesvolle carrière van een man die vele harten sneller deed kloppen in de rally motorsport.

John Andrews, de oprichter van het Andrews merk: “Ik had het genoegen Russell Brookes in 1974 te leren kennen. Mijn bedrijf bestond toen 10 jaar. Een sponsordeal werd besproken tijdens Andrews’ tienjarig jubileum, met natuurlijk een bonus als hij in eigen land een rally wist te winnen.  Zeventien jaar lang waren wij sponsor van Russell, destijds een record in de Britse Motorsport. Zijn succes op het circuit vertaalde zich naar succes voor Andrews Sykes — we groeiden en kregen meer naamsbekendheid. De “Andrews Heat for Hire” kleurencombinatie is tot vandaag een bekend icoon en blijft nog jaren de Andrews Sykes Groep indirect promoten.

Russell’s vastberadenheid te winnen, wat de uitdaging ook mocht zijn, was een inspiratie voor ons allemaal. Hij was een fantastische ambasadeur voor het Andrews merk, zowel op het circuit als ook daarbuiten, bij open dagen, tentoonstellingen, vergaderingen of diners. Hij was aktief betrokken in alle aspekten van het bedrijf en was zeer geliefd bij de werknemers. Hij was te allen tijde voor iedereen toegangelijk en vertelde graag over zijn mooiste maar ook angstigste momenten van zijn carrière.  Hij was een voorbeeld voor ons allemaal met zijn lef, vastberadenheid en loyaliteit. Hij was simpelweg de ideale combinatie voor ons als sponsor, die samen met zijn familie, een zeer hechte persoonlijke vriend werd en die we ongelooflijk zullen missen.”

Geplaatst in

Airco en luchtbehandeling te huur bij Andrews Sykes

Andrews Sykes Klimaatverhuur biedt een ruime keuze uit luchtbehandelingskasten en rooftopairco’s voor uiteenlopende toepassingen. Omdat het  soms niet mogelijk is om een airco in de te koelen ruimte zelf te plaatsen, is een buiten opgestelde LBK een goed alternatief en Andrews Sykes heeft daar dus een oplossing voor.

Deze compacte koelunits kunnen op een dak worden geplaatst of buiten op het maaiveld. Er zijn uitvoeringen in DX (de zogenaamde HPAC-serie) of met een koudwaterbatterij (de FCU’s en LBK’s). De laatste maakt het mogelijk de LBK aan te sluiten op een reeds aanwezig koudwaternet en ook kan deze zelfde unit in de winter worden gekoppeld aan een bestaand verwarmingssysteem. Zijn deze bestaande installaties niet aanwezig, dan verhuurt Andrews Sykes daar ook de chillers en CV-ketels voor, variërend van 15 tot 1.500 kW. De service-monteurs van Andrews Sykes sluiten deze installaties in korte tijd aan, zodat de stilstand van de koeling tot een minimale tijd beperkt blijft.

De krachtige ventilatoren van de LBK’s leveren grote luchtvolumes, die volledig regelbaar zijn en kunnen worden aangepast aan de behoeftes van de klant. De meeste zijn uitgerust met energiezuinige EC-ventilatoren , die volledig traploos kunnen worden ingesteld.

Door middel van de snelkoppelbare luchtkanalen zijn de LBK’s snel aan te sluiten op bestaande luchtbehandelingssytemen en -kasten en kunnen zo dus bij uitval wegens een storing de koeling en ventilatie van het klimaatbeheersingssysteem over nemen.

Recirculatie via de retourlucht garandeert een efficiënt verbruik, waardoor uitsluitend de lucht in de te koelen ruimte wordt gekoeld. In sommige situaties kan er desgewenst ook buitenlucht worden bijgemengd. De luchtfilters van de LBK’s ern HPAC’s zorgen daarnaast voor de opvang van vuil, stof en pollen, waardoor de lucht gezuiverd naar binnen wordt geblazen.

De allernieuwste aanwinst in het programma is de LBK50/145. Deze compacte luchtbehandelingskast is zowel voor koeling (50 kW) te gebruiken als voor verwarming (145 kW).

De temperatuur kan op 3 manieren worden geregeld: op de aanzuigtemperatuur, op de uitblaastemperatuur én via een externe thermostaat. Daardoor is deze compacte unit veelzijdig inzetbaar. De unit past door elke deur, maar kan ook probleemloos buiten worden opgesteld (IP55).

Door de hoge luchtopbrengst en de hogedrukventilator is deze nieuwe unit ook perfect inzetbaar als tijdelijke noodkoeler voor downflow-toepassingen in serverruimtes. Een ingebouwde condenswaterpomp completeert dit goed uitgedachte ontwerp, waarmee Andrews Sykes nog beter in staat is diverse lastige problemen met het klimaat snel en goed op te lossen.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen, dan kunt
u ons bellen op 0800 5200 200. Of kijk voor meer informatie op andrewssykes.nl

Geplaatst in tagged,,,

Andrews Sykes introduceert zijn nieuwe 15 kW chiller

Als specialist in de verhuur van chillers, zijn we continue op zoek naar nieuwe oplossingen om onze vloot te verbeteren en verder uit te breiden. Door een toenemende vraag naar kleine koudwater chillers heeft Andrews Sykes een compacte 15 kW chiller ontwikkeld, de FC45 CO.

Ontwikkeld om aan de meeste temperatuureisen te kunnen voldoen, is dit model in staat om bijna onmiddelijk ijswater te produceren van -5°C. Zijn compacte bouw met geïntegreerde wielen, maakt hem mobiel en zeer snel inzetbaar. Een ingebouwde pomp maakt van deze machine de ideale noodoplossing om snel te reageren.

Indien we deze chiller opstellen in combinatie met een luchtbehandelingskast, biedt hij een zuinige oplossing voor het koelen van ruimtes tot bijna 1000 m3. Daar de machine zeer stil is, kan hij op de meeste plaatsen worden ingezet waar het geluidseisen in verband met overlast hoog zijn.

De 15 kW maakt deel uit van een grote range chillers tot wel 750 kW die voor allerlei verschillende toepassingen in vele sectoren worden verhuurd: de voedingsindustrie, de pharmaceutische sector, opslag van wijn en zuivelprodukten, computerruimtes, datacenters, evenementen, hotels, gezondheidszorg en vele andere.

Piet van Hagen, vestigingsmanager van Andrews Sykes in Bleiswijk, zegt het zo: « Wij zien de uitbreiding van onze huurvloot met deze kleine chiller weer als een extra verbetering voor onze klanten. Daarmee komt onze doelstelling weer dichterbij om voor elk probleem een oplossing in huis te hebben. Deze compacte 15 kW chiller combineert zeer ruime gebruiksinstellingen met zeer lage energiekosten en een uitzondelijke betrouwbaarheid. »

Voor meer informatie betreffende de huur van chillers bij Andrews Sykes, of voor een vrijblijvend bezoek bij u op locatie, bel ons op 0800 5200 200.

Geplaatst in tagged,,