Home > Blog

Andrews Sykes versterkt haar airconditioning verhuurvloot

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, introduceren wij een nieuwe krachtige “rooftop” airco. Daarmee bieden wij u voor iedere situatie steeds de beste oplossing. Met deze nieuwste airconditioner, de HPAC30, investeren wij in innoverende huuroplossingen voor warmte- en ventilatieproblemen met uw binnenklimaat.

De grotere HPAC90 en HPAC45 modellen bewezen al eerder hun dienst en met hun grote succes als inspiratie ontwierpen wij een kleinere versie om het leveringsprogramma kompleet te maken.

Ons nieuwe toestel werd speciaal ontworpen voor industriële processen, magazijnen, fabrieken en evenementen.
De HPAC30 biedt u net zoals de volledige HPAC-serie een betrouwbare oplossing tegen hoge temperaturen die een bedreiging kunnen vormen voor de productiviteit van uw bedrijf.

Een van de meest opvallende voordelen van dit toestel is de compacte behuizing met een breedte van slechts 730 mm, uitgerust met wielen. Hierdoor past de HPAC30 makkelijk door deuropeningen en kan het moeiteloos in smalle ruimtes worden opgesteld.

Dankzij geïntegreerde energiezuinige ventilatoren heeft u een zeer accurate controle over de luchtopbrengst terwijl een regelbare thermostaat de temperatuur automatisch regelt.

Alle units binnen de HPAC-reeks werden ontworpen met het oog op flexibiliteit en bieden de meest betrouwbare koeling voor een zeer breed spectrum aan temperatuurgevoelige omgevingen en sectoren.

De belangrijkste voordelen van de HPAC30 zijn:

▪  Stille werking – ideaal voor een bebouwde omgeving

▪  Automatische thermostaat – voor zeer specifieke temperatuurinstelling

▪  IP65 elektrische onderdelen – kan veilig buiten opgesteld worden zonder beschutting

▪  Compact toestel – kan makkelijk worden geïnstalleerd in kleine ruimten

▪  Energiezuinig – Levert 30 kW koeling aangesloten met slechts een 32A stekker

▪  Luchtrecirculatie – verhoogt efficiëntie door hergebruik van terugkerende, reeds gekoelde lucht

▪  Eenvoudige installatie – voor een snelle ingebruikname binnen enkele minuten na levering

▪  Makkelijk verplaatsbaar – moeiteloos te verplaatsen dankzij compacte behuizing op wielen

Door het gebruik van luchtrecirculatie-techniek werkt de HPAC-serie zeer efficiënt en zijn alle airco’s ideaal geschikt voor langdurige autonome werking. Deze techniek zorgt voor een lager energieverbruik door het hergebruiken van terugkerende reeds gekoelde lucht in plaats van warme buitenlucht en is onder andere daarom een zeer populaire keuze.

Indien u graag meer informatie wenst over de HPAC30 of andere toestellen in de HPAC-serie, bel ons dan vandaag op het gratis nummer 0800 5200200.
U komt altijd rechtstreeks in contact met een specialist die u vrijblijvend en deskundig kan adviseren.
Leest u graag de volledige specificaties en gebruiksvoordelen van ons nieuwe toestel, klik dan hier.

Lees de volledige casus.

Geplaatst in tagged,,,,

Wereldberoemd onderzoekscentrum vond professionele drogers bij Andrews Sykes

Een vooraanstaand Nederlands onderzoekscentrum contacteerde ons op zoek naar een oplossing voor hun technische ruimte waar zij niet in staat waren grote hoeveelheden condensatie weg te werken.

Het was echter van groot belang dat dit snel gebeurde om schade aan dure analyse-apparatuur te voorkomen. Niet enkel het herstellen van dergelijke apparatuur zou veel geld kosten, maar het hele onderzoeksproject zou kunnen stilvallen waardoor het centrum subsidies zou kunnen verliezen.

Wij stuurden meteen onze specialisten ter plaatse om het probleem te onderzoeken en de best mogelijke oplossing te berekenen. Ons voorstel bestond uit het plaatsen van drie FD40 condensatiedrogers, uitgerust met zes condensaatpompen, welke in de getroffen ruimte werden opgesteld om effectief het droogproces te versnellen.

Eens onze toestellen geïnstalleerd waren, verlaagden zij meteen de luchtvochtigheid en hielden ze dit op een gematigd niveau zoals vereist was voor de apparatuur in de technische ruimte. Zonder ons huurpakket zou onze klant het probleem niet onder controle gekregen hebben en was het risico op schade wellicht onvermijdelijk.

Indien u ook naar een oplossing zoekt voor een acuut of chronisch probleem, aarzel dan niet en bel volledig vrijblijvend naar Andrews Sykes op 0800 5200 200.
Onze specialisten staan u graag bij in het vinden van de perfecte oplossing op maat van uw project.

Geplaatst in tagged,,,

Andrews Sykes levert verwarming aan grote landelijke bakkerij

Een van de grootste bakkerijen van Nederland contacteerde ons met de vraag of wij een tijdelijke verwarmingsinstallatie konden leveren voor een opslagplaats voor brood, cakes en muffins.

Als onderdeel van een groot uitbreidingsproject bouwde de klant een nieuw distributiecentrum voor hun producten, hoewel door deze werken een groot deel van de bestaande opslag moest worden verhuisd naar een tijdelijke bewaarplaats in Rotterdam.

Alle producten moeten om uitdroging te voorkomen worden bewaard tussen 10°C en 18°C.
Om dit te voorkomen installeerden onze experts twee ID 1200 TA mobiele diesel heaters die de temperatuur evenredig dienden te verhogen in het hele gebouw.
Voor een gelijkmatige verspreiding werden onze heaters aangesloten op luchtkanalen die via ramen naar binnen werden geleid en dan door middel van T-stukken op verschillende plaatsen werden bevestigd aan het bestaande ventilatiesysteem.

Daarnaast leverden wij een thermostaat zodat onze toestellen die buiten opgesteld stonden meteen konden reageren op temperatuurschommelingen binnen in het gebouw.

Ons verhuurpakket bleek de perfecte oplossing te zijn en zorgde voor een constante toevoer van warme lucht in het gebouw. De opslagplaats behield tijdens de gehele huurperiode de juiste temperatuur waardoor de houdbaarheid van alle producten optimaal bleef.

Geplaatst in tagged,,

Nederlands afvalverwerkingsbedrijf huurt ventilatie bij Andrews Sykes

Wij werden onlangs benaderd door een Nederlandse afvalverwerker omdat zij dringend behoefte hadden aan bijkomende ventilatie voor de werkplaatsen. In verschillende ruimten in de gebouwen bouwden giftige gassen zich op doordat de hoeveelheid afval de gewoonlijke limieten overschreed.

Er werd meteen actie ondernomen zodat de gezondheid van het personeel niet in het gedrang kwam. Deze kwalijke gassen kunnen namelijk voor verschillende kwalen als hoofdpijn en misselijkheid zorgen.

Een van onze experts bezocht de vestiging ter plaatse en stelde voor om zes FV900 centrifugaal ventilatoren te plaatsen. Deze ventilatoren dienden de vervuilde lucht af te voeren en te vervangen met verse lucht.

Dankzij onze ventilatoren konden de werknemers onverstoord verder werken in een veilige omgeving. Onze klant was uiterst tevreden met onze oplossing die niet enkel efficiënt, maar ook energiezuinig was.

Geplaatst in tagged,,,

Heaters huren voor Partytenten? Andrews Sykes heeft echt alles in huis!

In heel Nederland is de partytent een populaire oplossing voor het organiseren van evenementen. Als organisatie houdt u uw bezoekers graag droog en warm, maar dat laatste doet een tent echter niet uit zichzelf. Hiervoor is het belangrijk dat u goed nadenkt over hoe uw tent moet voldoen aan uw eisen.

De opstelling van een tent is het zwaarste werk, waarna de inrichting ervan een goede indruk kan maken op uw genodigden, hoewel maar al te vaak wordt vergeten om de tent aangenaam te verwarmen, wat directe invloed heeft op de sfeer.
Laat u daarom niet te slim af zijn door het weer, maar wees voorbereid.
Net zoals u een partytent kan huren, kan u ook zeer voordelig verwarming huren. Zulke verwarmingstoestellen zijn er in alle maten en capaciteiten voor kleine tot grote evenementen en zijn in de meeste gevallen zeer eenvoudig te installeren.

Wanneer u een partytent heater huurt bij Andrews Sykes hoeft u zich echter geen zorgen te maken over de beperkingen van verwarmingstoestellen of het maken van de beste keuze. Onze specialisten begeleiden u naar de beste oplossing voor uw evenement.
Zij berekenen de nodige warmte ( of koeling ) op basis van de grootte van uw partytent of andere tijdelijke structuur en maken vervolgens een offerte op maat van uw budget. Zo bent u ervan verzekerd dat u tegen een lage kostprijs de best mogelijke apparatuur kan inzetten voor een geslaagd evenement.

Onlangs kreeg Andrews Sykes een oproep van een bekend evenementenbureau die op zoek was naar een tijdelijke, maar zeer krachtige verwarming voor een grote festivaltent.

Zoals jaarlijks wordt in Lansingerland in de buurt van Rotterdam een parkconcert georganiseerd en dit jaar werd dit voor de eerste keer in een reusachtige tent gedaan. De festivaltent werd vanbinnen omgebouwd tot een heuse concertzaal. Op de planning stonden bekende Nederlandse acts die duizenden mensen naar het evenement lokten.

Bij dit soort evenementen is het van groot belang dat de temperatuur in de tent optimaal blijft en daarom leverde Andrews Sykes een ID 700 W samen met een brandstoftank van 1000 liter.
Via een luchtslang blies de mobiele heater verse warme lucht de tent in zodat de temperatuur met enkele graden werd verhoogd.
Ook de backstage tent voor de artiesten werd aangenaam verwarmd zodat zij zelfs op een festivalweide dezelfde luxe konden verwachten als in een echte concerthal.

Dankzij onze opstelling kon de tent de hele avond lang verwarmd blijven zodat de bezoekers zich een onvergetelijke beleving kunnen herinneren.

Indien u ook een evenement wilt organiseren ­– of dit nu groot of klein is – bij Andrews Sykes bent u aan het juiste adres.
Wij leveren verwarming voor alle soorten toepassingen en verzorgen een volledige installatieservice. Daarnaast kunt u zich desgewenst ook op ons een beroep doen voor uw brandstofbevoorrading.

Andrews Sykes levert een volledige service op maat van A tot Z. Bel ons gerust op 0800 5200 200 en bespreek uw project met een van onze specialisten. Zij maken voor u een vrijblijvende offerte op maat van uw budget. Voor meer informatie, bezoek www.andrewssykes.nl

Geplaatst in tagged,,,

Krachtige ventilatoren brengen Amsterdams evenement in beweging

Onlangs werd in Amsterdam de 63ste editie van een bekende botenbeurs ingeluid met vele nieuwe exposanten, evenementen en activiteiten. Dit jaar was er meer aandacht voor lifestyle en recreatie, werd er een echte veiling opgezet en kreeg de sport experience zaal een flinke uitbreiding.
In deze laatste zaal komen watersporters en experts met elkaar in contact via vele beursstands rondom een groot zwembad waar sportbegeleiders een heuse indoor activiteit opzetten.

In het centrale bad konden kinderen kennis maken met windsurfen, golfsurfen, kitesurfen, skimboarden en nog veel meer. Ook dit jaar was Andrews Sykes weer van de partij om het windsurfen mogelijk te maken. Voldoende wind creëren om indoor windsurfen mogelijk te maken is geen vanzelfsprekende klus. Er moet namelijk rekening worden gehouden met de beperkte ruimte die op zulk een evenement aanwezig is en de windrichting die omwille van veiligheidsvoorschriften niet in de zeilen van boten mag staan, maar ook niet op de verschillende commerciële stands rondom het zwembad mag zijn gericht.

Daarom kozen de organisatoren enkele jaren geleden voor het huren van ventilatoren bij een gespecialiseerd bedrijf. Andrews Sykes biedt niet enkel toestellen te huur aan, maar zorgt ook voor de volledige installatie, waardoor de eventmanagers verzekerd zijn van een professionele opstelling.
Maar liefst 15 ASF50 ventilatoren werden op het zwembad met zeilbootjes gericht. Deze ventilatoren hebben elk een luchtopbrengst van ruim 7.600m³/u waardoor ze samen een krachtige wind simuleren.
Aan een tweede, groter bassin voor kitesurfers werden 25 ASF950 ventilatoren opgesteld. Deze krachtige ventilatoren hebben elk een luchtopbrengst van 37.000m³/u. Dankzij onze krachtige axiaal ventilatoren konden duizenden bezoekers zich gedurende het hele evenement vermaken.

Net zoals vorige jaren waren de sportervaringen een succes en beloofde onze ventilatoropstelling weer wat beter te zijn dan voorheen. De organisator was dan ook uiterst tevreden en sprak van een fantastische nieuwe editie waar vele veranderingen aan het activiteitenplan en het huren van de beste toestellen opnieuw voor een unieke ervaring zorgden.

Heeft u ook vragen omtrent de huur van ventilatie, dan kan u steeds terecht op ons gratis nummer 0800 5200200 waar een van onze specialisten u met plezier te woord zal staan. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende sectoren zoals bouw, zorgsector, evenementen en industrie.
U kan alles over onze gespecialiseerde dienstverlening te weten komen op onze website www.andrewssykes.nl

Geplaatst in tagged,,,,,,

Verwarming Verhuur voor Kunstgalerij

Bij het organiseren van een grote expositie had een internationaal befaamde kunsthal in onze hoofdstad moeilijkheden met het verwarmen van enkele grote zalen.
Daarom contacteerde de verantwoordelijke manager ons met de vraag of wij de juiste oplossing konden leveren. De eigenlijke locatie bestond uit voormalig vervallen gebouwen die waren gerestaureerd en omgevormd tot kunstworkshops en tentoonstellingen.

Omdat de organisator bekend staat om zeer prestigieuze projecten was het van groot belang dat gasten en bezoekers ook bij deze exhibitie warm werden gehouden. Daarnaast was het ook zeer belangrijk dat de temperatuur in het gebouw hoog genoeg was om kunstwerken in onder te brengen.

Vooral ’s nachts koelen dergelijke oudere gebouwen snel af, waardoor condensatie ontstaat. Dit zou grote schade kunnen aanbrengen aan de tentoongestelde kunstwerken. Alle gebruikte zalen moesten daarom constant worden verwarmd, maar dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder mobiele kachels die meteen op de locatie geleverd konden worden.

Dankzij de 3-fasen elektrische stroomvoorziening die in de hallen aanwezig was, berekende onze ingenieur dat zes DE95 elektrische ventilatorkachels de volledige ruimte voldoende zouden verwarmen. Deze units waren ideaal voor dit scenario in kwestie omdat ze automatisch werken zodra ze zijn aangesloten.

Ze zijn licht in gewicht en volledig mobiel. Een enkele DE95 kan makkelijk ruimtes van 500m³ verwarmen door de grote volumes warme lucht die het toestel produceert.

Bijgevolg waren de organisatoren zeer tevreden met de oplossing die we aanboden, wat verzekerde dat het geplande evenement zonder problemen kon doorgaan.

Organiseert u ook een evenement en wil u graag verwarming huren? Contacteer ons dan nu op het gratis nummer 0800 5200 200 voor een vrijblijvend gesprek met een van onze specialisten.

Geplaatst in tagged,,,

Andrews Sykes bespaart staalproducent duizenden Euro’s

Bij winterse koude hoort een hoge luchtvochtigheidsgraad en dit is al sinds het begin van de industrie ieder jaar een probleem voor staalproducenten. Een toename van de relatieve luchtvochtigheid is de hoofdoorzaak van condensatievorming en dit heeft kostelijke gevolgen voor metaalbedrijven wanneer het vocht voor materiaalcorrosie zorgt.

Eén van ’s werelds grootste staalproducenten die ook een vestiging in Nederland heeft, werd getroffen door dit exacte fenomeen en voorzag zware verliezen indien er niet snel een oplossing gevonden werd. Het verantwoordelijke management nam contact op met Andres Sykes om schade aan de productie te voorkomen.

Deze klant maakte eerder gebruik van de diensten van een concurrent, maar verbrak het contract omwille van de grote brandstofkost die de toestellen met zich meebrachten. Daarom was het onze voornaamste intentie om een alternatief huurpakket voor te stellen dat energiezuinig kon werken tegen dezelfde hoge eisen.

Een van onze gespecialiseerde adviseurs bezocht de fabriek en voerde een grondige inspectie van de applicatie uit, waardoor meteen enkele potentiële knelpunten duidelijk werden. Onze klant was afhankelijk van een constante open ruimte zodat kranen en verplaatsingsapparatuur te allen tijde vrije toegang hebben. Daarnaast moesten alle wandelpaden en hangbruggen vrij en zonder obstakels blijven omwille van strikte veiligheidsnormen.
Daarom was het aan ons om een plan te ontwerpen dat optimaal gebruik maakte van de beschikbare ruimte. De verwarmingstoestellen moesten optimaal geplaatst worden zodat luchtslangen correct en veilig konden worden aangesloten zonder efficiëntieverlies.

Er werden zes KT 2000 adsorptiedrogers gekozen in combinatie met twee DH 600 condensatiedrogers die er samen voor moesten zorgen dat de een lage relatieve luchtvochtigheid gegarandeerd was voor het bewaren van kostelijke materialen. Ons pakket zorgde niet enkel voor de effectieve bescherming van een enorme voorraad staal tegen roest en verval, maar zorgde er ook voor dat een internationale leverancier werd voorzien van een droogpakket op maat tegen een veel lagere kost dan voorheen. Ons maatwerk bespaarde de klant €900 per dag aan brandstof, wat gelijk staat aan €135.000 over de vijf maanden dat onze toestellen ter plaatse bleven.

Geplaatst in tagged,,,,,,,

Beroemd Museum Huurt Verwarming voor Heat-Load-Test

Een van de meest bezochte musea van Nederland, bekend om een zeer grote tentoonstellingsruimte plaatste recent een nieuw airconditioningsysteem. Omdat deze systemen moeten worden onderworpen aan een heat-load-test, werden wij door de installateur gevraagd of wij verwarmingstoestellen konden leveren om de verplichte tests uit te voeren.
Wij leverden twee DE190 elektrische kachels die de benodigde 80 kW aan warmte konden leveren zoals in dit geval nodig was.

Omwille van de complexe aard van het project, was het van groot belang dat de units binnen een strak tijdsschema werden geleverd.
Indien we de kachels niet tijdig ter plaatse zouden hebben gekregen, zou de volledige opdracht zijn mislukt. Dagelijks bezoeken duizenden mensen de attractie en een niet werkend koelsysteem zou catastrofale gevolgen hebben voor het museum.

Zoals verwacht installeerden we vroeg in de ochtend beide DE190 kachels die om 17:30 uur dezelfde dag weer werden opgehaald. Hoewel dit weinig ruimte liet voor fouten – met zoveel andere onafhankelijke bedrijven die in de omgeving werkten – voltooiden wij ons deel van de opdracht met succes en installeerden en verwijderden we beide units volledig binnen het vooropgestelde tijdsschema.

Voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen bij heat-load testen en andere klimaatzaken, kan u terecht op onze website www.andrewssykes.nl of bespreken wij met plezier uw vraag op het gratis nummer 0800 5200 200.

Geplaatst in tagged,,,,,

Onderhoudswerken aan Brug Succesvol dankzij Verwarmingsverhuur

Een bekende Nederlandse aannemer voor wegenwerken was aangesteld om onderhoudswerken aan een van de grootste bruggen van het land uit te voeren. Bij dit soort werken is een toepasselijk verwarmingssysteem nodig om het droogproces van beton te versnellen.
Een van onze lokale experts bezocht de site en berekende de beste oplossing op basis van zijn bevindingen.

Wij bevolen de klant aan om twee indirect gestookte ID 440 TA kachels met gesplitste luchtkanalen en twee brandstoftanks te gebruiken. Deze toestellen zouden warme lucht onder de brug blazen om ervoor te zorgen dat de vitale conservatiewerken in het gewenste tempo konden worden voortgezet. Deze hoge capaciteitsunits werden gekozen omdat ze zeer geschikt zijn voor het leveren van enorme volumes hete lucht – een essentiële factor bij projecten van deze aard.

Aangezien deze werken dringend dienden te worden uitgevoerd en een snelle respons dus noodzakelijk was, installeerden wij de kachels kort nadat de site-inspectie werd voltooid.
Onze klant was daarom uiterst tevreden met onze snelle interventie die ervoor zorgde dat de complexe reparatiewerken volledig volgens schema van start konden gaan.

Geplaatst in tagged,,,,,,