Home > Blog

Warm Water boiler huren bij Andrews Sykes

Andrews Sykes werd recentelijk gecontacteerd om uitkomst te bieden bij een verzorgingstehuis dat momenteel een revisie van de CV-installatie ondergaat. De volledige bestaande warmwaterinstallatie wordt op korte termijn vervangen, vanwege een lek in de tapwater boilerverwarming. In de tussentijd hebben de bewoners natuurlijk wel gewoon behoefte aan toegang tot warm water. Aan ons de opdracht om een tijdelijke oplossing voor warm water mogelijk te maken.

Om dit te realiseren, was de eerste stap een afspraak te maken, om de bestaande installatie, en de locatie, uitgebreid te bekijken om zodoende erachter te komen wat voor capaciteit vereist zal zijn. Na een bezoek op locatie van onze adviseur werd er gekozen voor een compacte maar krachtige KH 100 Ketelhuis.

KH 100 Ketelhuis

De boiler zorgt ervoor dat de bewoners tijdens de verbouwing en aanpassing van de installatie gewoon normaal warm water uit de kraan krijgen. Door het compacte formaat, kon het ketelhuis makkelijk binnen het hekwerk op het terrein geplaatst worden. Via onze autolaadkraan wist de chauffeur het ketelhuis op een geschikte plaats uit zicht te hijsen, alwaar de boiler via leidingsets op het bestaande systeem aangesloten kon worden. Al onze ketelhuizen en boilers kunnen moeiteloos aan bestaande systemen worden aangesloten. En ook de noodzakelijk accessoires zoals leidingwerk en flenzen kan Andrews Sykes uiteraard meeleveren.

Leidingsets dak

Aangezien de toegang tot het bestaande systeem op het dak van de derde verdieping is, moesten de leidingen via de buitenmuur naar het dak gelegd worden. Dit is goed te zien op de tweede foto. Zie hierboven. De houten pellets zorgen ervoor dat de bitumendakbedekking wordt beschermt tegen insmelten, wat lekkage kan veroorzaken—alsmede gezorgd wordt voor een optimale druk met juiste verdeling naar diverse tappunten.

Onze ketelhuizen variëren in capaciteit van 3 kW oplopend tot 1500 kW, waardoor wij voor elke situatie en toepassing de juiste CV-ketel kunnen aanbieden. Alle boilers kunnen ook in serie worden aangesloten waardoor ook een uitbreiding naar multi-megawatt capaciteiten mogelijk is.

Wij voeren, indien gewenst, altijd met plezier een gratis bezichtiging op locatie uit. Op deze manier kunnen wij samen vaststellen wat de meest effectieve en kost-efficiënte oplossing is voor uw specifieke situatie.

Andrews Sykes biedt een groot assortiment boilers op elektriciteit, olie en gas. Dankzij vier strategisch gelegen depots, verspreid over heel Nederland, kunnen wij binnen vier uur overal in het land leveren in geval van calamiteiten. Onze adviseurs staan 24/7 en 365 dagen per jaar tot uw beschikking. U kunt ons bereiken onder 0800 5200 200 of stuur ons hier een terugbelverzoek.

Geplaatst in tagged,,,

Proceskoeling te huur bij Andrews Sykes

De uitgebreide range koudwatermachines van Andrews Sykes Klimaatverhuur is verder uitgebreid en bestaat nu maar liefst uit 15 koelcapaciteiten van 15kW tot 750kW.

Een wereld zonder koel- en aircosystemen is ondenkbaar en veel artikelen zouden zonder niet geproduceerd of bewaard kunnen worden. Proceskoeling is daarin essentieel. Deze complexe vorm wordt toegepast bij vele industriële processen in de verwerking van zuivel en dranken, voedingsmiddelen, geneesmiddelen en ook in de (petro)chemische en kunststoffenindustrie. Door een nauwkeurige regeling van de temperatuur kunnen processen tijdens de fabricage en bewaring worden verbeterd en de juiste kwaliteit van de producten worden gegarandeerd.

In de zuivel- en drankenindustrie dienen de vloeistoffen te worden bewaard in koeltanks en worden bepaalde onderdelen in het productieproces van koeling voorzien. Zo gebruiken bierbrouwerijen gekoeld water om het gistingsproces te optimaliseren. Bij de voedingsmiddelenindustrie zijn de toepassingen zeer divers. Productielijnen en opslag vereisen vaak temperaturen variërend van -5 °C tot + 15 °C. Maar ook nog lagere vriestemperaturen zijn geen uitzondering in koel- en vrieshuizen. Ook bij de verwerking, verpakking en opslag van medicijnen is klimaatbeheersing essentieel. De temperatuur dient perfect te worden afgestemd op het product en ook de relatieve luchtvochtigheid speelt daarin een cruciale rol. In de kunststofverwerkende industrie wordt proceskoeling toegepast om de matrijzen gelijkmatig te koelen, zodat de producten die via het zogenaamde spuitgieten in de matrijzen tot stand komen in korte cycli kunnen worden gerealiseerd. In de chemische en petrochemische industrie worden in het gehele fabricageproces op verschillende manieren koeling ingezet. Laboratoria en testfaciliteiten maken op hun eigen wijze gebruik van koeling, zowel procesmatig of als ruimtekoeling. Bij de raffinage en productie van halffabricaten of eindproducten is koeling eveneens een onmisbare schakel.

Andrews Sykes Klimaatverhuur beschikt over een uitgebreide range koudwaterchillers, airhandlers, pompen, warmtewisselaars en accessoires om in deze sectoren de helpende hand te bieden als bestaande installaties in storing zijn of tekortschieten in capaciteit. Ook bij een geplande vervanging van een koelsysteem is een chiller huren bij Andrews Sykes een uitkomst om tijdelijk deze periode te overbruggen. Voor het koelen van vloeistoffen binnen een fabricageproces beschikt Andrews Sykes over speciale platenwarmtewisselaars waarmee het gekoelde water van de chiller gescheiden blijft van het proceswater. Bij lage bedrijfstemperaturen wordt het koelwater gemengd met glycol om bevriezing te voorkomen.

Een team van experts staat klaar om gratis persoonlijk advies op uw bedrijfslocatie te verstrekken en te helpen met de best mogelijke opstelling. Zo bent u verzekerd van de meest effectieve en voordeligste oplossing voor uw probleem. Klik hier voor meer informatie of bel naar 0800-5200 200.

Geplaatst in tagged,,,,

Productiecapaciteit in veiligheid gebracht en gewaarborgd met tijdelijke noodkoeling

Recentelijk heeft Andrews Sykes van een landelijk werkende installateur, waarmee wij een langdurige en zeer betrouwbare samenwerking hebben opgebouwd, de volgende uitdagende opdracht gekregen. Het bestaande 140 kW gebouw-gebonden koelingssysteem van de eindgebruiker is onverwachts onherstelbaar defect geraakt. De complete koeling voor het zeer hoogwaardige productieproces kwam hierbij volledig stil te liggen.

Wij werden gevraagd voor een spoedlevering ter vervanging van een defecte Chiller. Meteen wordt na een kort telefonisch interview met installateur alles in goede banen geleid. Zoals het vrijmaken van eigen monteurs, transportenheden, inhuren kraan en ontruimingsplan bij hijswerkzaamheden door eindgebruiker geëist. Ondertussen is onze buitendienstadviseur onderweg om een werkopname op locatie te doen, zodat er geen stagnatie ontstaat. Feitelijk was de defecte koelmachine in de afgelopen jaren onvoldoende toereikend in capaciteit geworden. Daarvoor hebben wij een grotere koelcapaciteit ingezet door middel van onze betrouwbare FC 600 200 kW Chiller.

Een FC 600 200 Chiller

Bij schouwing op locatie blijkt dat het de bestaande dakopbouw waar de machine op moest komen te staan, wel toereikend is voor het te dragen gewicht, maar een (te) smalle basis heeft voor onze noodkoeling. Hierdoor moet er voor de veiligheid, ondanks de tijdsdruk, een simpele maar adequate oplossing komen. Deze is gevonden in samenwerking met en geleverd door de installateur op locatie. Gekozen is voor het plaatsen van gegalvaniseerde extra stalenprofielen op en door ons Chiller frame, die een stevige verbinding met de stalen dakopbouw mogelijk maakte. Door deze oplossing en met speciale rubbers is ervoor gezorgd dat de constructie zo dus veilig en trillingvrij geplaatst is. Ook zijn de bliksemafleiders opnieuw geplaatst en aangesloten zodat ook dit geen veiligheidsrisico kan vormen.

Geplaatst in tagged,,,

Toename van hittegolven en de gevolgen voor onze samenleving en bedrijven

Nederland krijgt sinds een aantal jaren steeds vaker te maken met extreme hittegolven. En niet alleen de intensiteit maar ook de frequentie, lijken, net zoals het kwik, gestaag te stijgen. In 2019 was er sprake van maar liefst drie extreme hittegolven en een recordmeting van 40,7 °C — de hoogste temperatuur die in minimaal 3 eeuwen is geregistreerd. Het was achtereenvolgens het zesde warme jaar op rij.

Als het oudste verhuurbedrijf van klimaatapparatuur in Nederland, is het Andrews Sykes niet ontgaan hoe deze hogere temperaturen zich met name in de afgelopen 10 jaar verder hebben ontwikkeld. De vraag naar airconditioning voor thuis en op kantoor is explosief gestegen. En de vraag naar professionele koeling voor IT-ruimtes, productie en opslag namen met gelijke tred toe.

 

Hoge temperaturen en in het bijzonder hittegolven veroorzaken nieuwe problemen en stellen de installatiebedrijven voor grote uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan verouderde koelinstallaties die de benodigde koelcapaciteit niet meer kunnen leveren. Met name in kritische werkomstandigheden, zoals IT en Telefonie of in fabrieken veroorzaakt uitval van de koeling veel schade. En storingen komen nu eenmaal altijd onverwachts. Adequaat en snel reageren is op dat moment noodzakelijk.

Maar ook plekken waar het desastreus kan zijn voor mensen — zoals bijvoorbeeld in de zorg en medische sector. Ouderen, gehandicapten of mensen met een zwakke gezondheid zijn vaak extra kwetsbaar, vooral voor extreme hitte waarbij uitdrogingsverschijnselen op de loer liggen. En zeker recentelijk door Covid-19 zijn er bijkomende risico’s voor de zorgmedewerkers in hun beschermende kleding. Ook kinderdagverblijven, crèches en scholen zijn plekken waar hittegolven het verblijf voor medewerkers en kinderen er niet beter op maken.

Als één van de marktleiders op het gebied van airconditioning en koeling zien wij het als onze missie om snel voor de nodige verkoeling te zorgen als mensen of machines oververhit dreigen te geraken. Om onze reputatie waar te maken tijdens een hittegolf is zeker geen eenvoudige opgave.  De telefoon staat roodgloeiend en onze mailboxen lopen over. Vanuit onze 4 magazijnen in Bleiswijk, Amsterdam, Hoogeveen en Oirschot worden tijdens een hittegolf dagelijks honderden airco’s en koelmachines uitgeleverd over Nederland, die ook allemaal op hun plaats moeten worden gezet en geïnstalleerd. De commerciële afdelingen, de monteurs en chauffeurs draaien overuren om te zorgen dat onze klanten snel worden geholpen.  En deze inspanningen moeten dan geleverd worden onder de tropische omstandigheden van die hittegolf.

Met trots verhuren wij al ruim 50 jaar en begrijpen de impact van extreme hitte op u en uw bedrijf. We hebben er binnen onze organisatie dan ook hard aan gewerkt om de beste ondersteuning te kunnen bieden tijdens deze grillen van ons klimaat. Een essentieel deel daarvan is dat wij 24/7, 365 dagen in het jaar beschikbaar zijn. Bovendien beschikken wij over een zeer grote voorraad en investeren we continue in de nieuwste en beste apparatuur. We hebben 6 strategisch gelegen locaties in de hele Benelux en leveren zonodig binnen 4 uur! Met eigen transport en monteurs.

Ook bij de volgende hittegolf zijn wij vastberaden uw probleem snel en kundig op te lossen, zolang de voorraad strekt. U kunt ons dag en nacht bereiken onder 0800 5200 200 om met één van onze specialisten te spreken, of vul hier een contactformulier in.

Geplaatst in tagged,,,,,,,,,

Noodkoeling huren voor hoogwaardige medische apparatuur

Andrews Sykes kreeg recentelijk een opdracht om te assisteren in een bijzondere noodsituatie. Er was dringend en rap een aanzienlijke hoeveelheid koeling nodig voor een opslagplaats voor kostbare medische apparatuur. De bestaande 240 kW koelmachine was niet meer toereikend en er moest zo snel mogelijk meer capaciteit op locatie komen.

De koeling was bestemd voor een opslagplaats voor MRI-machines — krachtige medische scanapparatuur. Een MRI is een machine die het mogelijk maakt het complete menselijke lichaam te scannen, om zo een beeld te krijgen van o.a. intern weefsel, organen en/of spieren. Het zijn complexe machines — uitgerust met geïntegreerde cryo-koeling die de juiste omgang en onderhoud vereisen.

Ook wanneer MRI-scanners opgeslagen, en dus niet in gebruik zijn, vereist elke individuele machine een koelvermogen van ± 7 kW. De machines moeten ook buiten gebruik gekoeld worden, omdat een van de belangrijkste componenten, vloeibaar helium, zonder voldoende koeling niet meer gecondenseerd wordt en dus weer een gasvorm aanneemt. Dit heliumgas wordt dan via een ventiel afgeblazen om overdruk tegen te gaan. Vloeibaar helium is een extreem duur element. De verdamping van kostbaar helium van ± 50 MRI machines zou catastrofaal zijn.

Het was een project dat veel verantwoordelijkheid vereiste en waar snel geschakeld moest kunnen worden. Andrews Sykes heeft het voordeel dat het al decennia ervaring heeft met projecten in de medische sector. De expertise die wij in de laatste 50 jaar hebben opgebouwd, maakt het ons mogelijk dit soort complexe en uitdagende projecten aan te kunnen gaan.

In totaal hebben we voor 375 kW vermogen aan koeling geïnstalleerd. Met een planning op maat en via een speciaal leidingnetwerk, kon de noodzakelijke 7kW koeling per MRI-machine worden gerealiseerd. Door onze 24/7 service zijn wij ook buiten kantoortijd bereikbaar voor storingen, een geruststellend feit.

Benieuwd wat wij allemaal kunnen betekenen voor de medische sector? Click hier of bel gratis met een van onze specialisten via 0800 5200 200.

Geplaatst in tagged,,,,,,,

Buitenluchtventilatie beperkt verspreiding Corona virus bij airconditioning

Sinds de uitbraak van het Coronavirus is er inmiddels veel gezegd en geschreven over de mogelijke invloed van airco-systemen op de verspreiding van onzichtbare, minuscuul kleine druppeltjes virus in de lucht, de zogenaamde aerosolen. Nu de meeste mensen weer naar kantoor terugkeren, de zomer aanbreekt en airco’s dus weer volop gaan draaien, stellen we ons terecht de vraag of we ons hierover zorgen moeten maken.

Uiteraard vallen de meeste druppels bij het niezen en hoesten direct op de grond, omdat ze te zwaar zijn om te blijven zweven. De minimale afstand van 1.5 meter is hierop ook bepaald. De kleinere aerosolen kunnen wel blijven zweven en theoretisch door een airconditioner in een slecht geventileerde ruimte worden aangezogen en weer uitgeblazen richting iemand, die zich direct in de luchtstroom van de airconditioner bevindt. Onbekend is hoe lang in de lucht hangende coronavirussen besmettelijk blijven en we weten ook niet wat het rondblazen ervan voor effect heeft. Deskundigen achten de kans op een besmettelijke verspreiding van het virus via de airconditioning zeer klein. Het bewijs daarvoor zijn de bekende griepgolven waarin we geen toename van griepklachten door de airco of een luchtbehandelingssysteem zien. Feitelijk is er dus geen reden voor paniek. Natuurlijk begint alles bij een goede preventie om mensen met een virus besmetting of symptomen te weren uit geconditioneerde ruimtes.

HPAC90 90kW met 15.000 m3/h verse lucht toevoer

De Rehva, de Europese overkoepelende organisatie van fabrikanten van verwarming, ventilatie en airconditioning heeft inmiddels wel een pakket richtlijnen opgesteld, die zich laten samenvatten als meer en beter ventileren. Dus zoveel mogelijke nieuwe verse buitenlucht aanvoeren in plaats van de gefilterde lucht binnen te hergebruiken (recirculatie).

Het openen van ramen is natuurlijk de simpelste oplossing om aanvoer van buitenlucht te garanderen. Maar dit is niet in alle moderne gebouwen mogelijk, waar de ramen vaak zelfs niet open kunnen of dit niet gewenst is. Veelal is dan centrale afzuiging aanwezig, maar er zijn nog genoeg kantoren en werkruimtes waar helemaal niet wordt geventileerd. Een tafelventilator of een binnenunit van een splitairco circuleren de lucht alleen zonder deze te verversen.

In het Bouwbesluit staat vermeld, dat per persoon een minimale luchtverversing wordt aanbevolen van 25 m3/u. Nu extra ventileren wordt aanbevolen is het advies om dit te verhogen en de lucht in een ruimte per persoon te verversen met 36 tot 54 m3/uur per persoon. Ook is het belangrijk de luchtverversing 24 uur per dag in werking te houden of minimaal 2 uur voor het betreden van een gebouw aan te zetten.

Andrews Sykes Klimaatverhuur beschikt over meerdere oplossingen om zowel te koelen als te ventileren met buitenlucht. Voor grotere ruimtes verhuren we onze HPAC range bestaande uit monobloc rooftop airconditioners, die leverbaar zijn in 4 capaciteiten: 14kW ( 1.600m3/u), 30kW ( 5.900m3/u), 45kW ( 7.500m3/u) en 90kW (15.000m3/u). Deze units zijn stekkerklaar en kunnen zowel buiten als binnen worden opgesteld. Met een flexibele luchtslang of een vast kanaal zo u wilt, wordt op overdruk koele lucht in het gebouw geblazen. De ingeblazen lucht wordt via filters gereinigd en verlaat het gebouw via alle openingen en kieren in het gebouw en garandeert zo een continue verversing.

HPAC45 45kW met 7.500m3/u verse lucht toevoer

Naast de HPAC-serie beschikt Andrews Sykes Klimaatverhuur ook over een uitbereide range fancoilunits en LBK’s, die aangesloten op een koudwatermachine of chiller multi-inzetbaar zijn. De capaciteiten variëren van 50kW ( 11.500m3/u), 150kW ( 20.000m3/u), 200kW (18.000m3/u) en 300kW ( 35.000m3/u). Vaak wordt de chiller meegehuurd, maar soms wordt de luchtbehandelingskast ook aangesloten op de al aanwezige chiller van de klant. Met deze combinaties is een zeer grote koelcapaciteit te realiseren, zodat grote fabriekshallen en opslagmagazijnen tezelfdertijd kunnen worden gekoeld en geventileerd.

FC600 chillers van elk 200kW en 4 FCU150S2 fancoils met 80.000 m3/u verse lucht toevoer

Voor kleinere ruimtes, zoals kantoren, verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven, praktijkruimtes, vergaderruimtes zijn de monobloc portable airconditioners een passende oplossing. Bij deze compacte airco’s wordt de warme condensorlucht afgevoerd met een flexibele luchttransportslang welke uit een op een kier gezet raam wordt gehangen. Op deze wijze wordt enerzijds lucht uit de gekoelde ruimte afgezogen en anderzijds via het geopende raam verse buitenlucht toegevoerd. Aangezien de ruimtes waarin deze compacte airco’s worden ingezet over het algemeen van kleine afmetingen zijn en dus ook weinig personen per m2 huisvesten, is de luchtverversing op deze wijze meestal ruim voldoende om aan de norm van 36-54 m3/u per persoon te voldoen.

Polar Wind 4kW met afvoerslang en afzuigvolume 620m3/u

Andrews Sykes Klimaatverhuur is natuurlijk vooral bekend van de verhuur van de populaire airco’s zoals de PAC22 en PAC60. Deze zogenaamde splitairco’s hebben standaard geen slangaansluitingen en kunnen ook niet in de buitenlucht worden opgesteld. De binnenunit wordt in de te koelen ruimte geplaatst en met een flexibele ontkoppelbare leidingset aangesloten op een buitenunit, die de warmte afvoert. Het is dus juist dat splitairco’s altijd op recirculatie draaien en dus geen verse lucht aanvoeren.

De splitairco’s van Andrews Sykes kunnen eventueel wel in een aangrenzende ruimte buiten een te koelen ruimte worden opgesteld en de gekoelde lucht met geïsoleerde flexibele luchtslangen naar binnen blazen. Mits deze aangrenzende ruimte goed geventileerd is, kan dit in sommige situaties ook een optie zijn om de lucht te verversen.

4 PAC 60S3 van elk 17kW met 8.000m3/u verse lucht toevoer

Staat de airco echter in de ruimte zelf, dan kan altijd extra worden geventileerd door één of meerdere ramen te openen. Zelfs elke 15 minuten op een heel uur de ramen openen geeft een bijkomend ventilatie-effect en is altijd beter dan helemaal niet ventileren.

Verder is het ook mogelijk één of meer kanaalventilatoren bij te plaatsen die verse buitenlucht via een luchtslang naar binnen blazen.  Deze ventilatoren kunnen desgewenst uit het zicht boven het verlaagde plafond worden geplaatst, werken geruisloos en vragen niet meer dan een opening van ø 10 of 15 cm voor de flexibele luchtslang.

Voor meer informatie over deze toepassingen of een advies door één van onze deskundige adviseurs op uw bedrijfslocatie kunt u ons bellen op 0800-5200200 of klik hier voor een aanvraagformulier.

Geplaatst in tagged,,,,,

Grootste mobiele splitairco te huur in Nederland

Speciaal voor serverruimtes en telefooncentrales ontwierp Andrews Sykes Klimaatverhuur de PAC60 S3, de krachtigste verplaatsbare airco in zijn soort. Met een koelvermogen van 17kW bewaakt hij de temperatuur in kritische technische ruimtes.

De PAC60 S3 is een split aircosysteem, dat bestaat uit een binnen- en buitendeel. Beide eenheden zijn compact en voorzien van stevige zwenkbare wielen, waardoor ze snel naar de bestemming kunnen worden verplaatst. De binnenunit wordt op de buitenunit aangesloten met slijtvaste flexibele 1 ¼“ leidingen, die leverbaar zijn in lengtes van 10 meter en uitgerust zijn met snel afsluitbare koppelingen. Hierdoor zijn de leidingen eenvoudig en zonder gevaar voor lekkages met elkaar te verbinden en kan zelfs een maximale leidinglengte worden bereikt van 40 meter, wat een ideale mogelijkheid biedt als de condensorwarmte veraf van de binnenunit moet worden afgevoerd.

De enkele electravoeding wordt aangesloten op de binnenunit en vandaaruit doorverbonden met de buitenunit. Het bij het koelproces vrijkomende condenswater wordt middels een pomp naar buiten of naar het riool afgevoerd en kan daarbij ook 10 meter omhoog worden gepompt.

De binnenunit is voorzien van een instelbare ruimtethermostaat voor een automatische temperatuurregeling en de ventilatiesnelheid is regelbaar tot maximaal 3.500m3/u. Dankzij de automatische heetgas ontdooi-inrichting kan de PAC60 S3 de ruimtetemperatuur terug koelen naar 10 °C, wat bij bepaalde processen of bij de opslag van voedingsmiddelen gewenst is. Dankzij het glycol-water mengsel functioneert de buiten opgestelde warmtewisselaar ook nog bij lage temperaturen onder 0 °C en worden lagedruk storingen voorkomen door de ingebouwde winterregeling.

De PAC60 S3 kan ook worden opgesteld met een aansluiting voor 2 luchtkanalen, zodat de koele lucht over een afstand kan worden verplaatst naar de te koelen servers.

De buitenunit is stil en heeft compacte afmetingen. Deze warmtewisselaar en condensorventilator zijn zo gedimensioneerd, dat ook bij zeer hoge buitentemperaturen van 40 °C de koeling gewaarborgd is en er geen hogedruk storingen kunnen optreden.

Toepassingen voor de PAC60S3 zijn met name ruimtes met een hoge warmtelast of een grote inhoud, waar normaliter 2 of 3 kleinere airconditioners van 5 of 6kW worden ingezet. Nu kan dat met één grote split airco. Zo is er slechts één stroomvoeding nodig, één doorvoer voor de leidingen en blijven de kosten beperkt.

IT-ruimtes, schakelstations, TV-studio’s, telefooncentrales, meet- en regelkamers, traforuimtes, meldkamers en andere technische ruimtes zijn van groot belang voor de economie en maatschappij.Uitval van deze essentiële installaties als gevolg van extreem hoge temperaturen kunnen worden voorkomen dankzij de tijdelijke inzet van de PAC60 S3 en alle andere klimaatinstallaties die 24/7 te huur zijn bij Andrews Sykes Klimaatverhuur.

Geplaatst in tagged,,,,,,,

Lockdown & Versoepeling: Wat is de invloed op veilig huren van apparatuur?

Het grootste aantal maatregelen van de overheid met betrekking tot Covid-19 blijven tot en met 19 Mei in ons land van kracht. Toch zijn er de laatste weken een aantal lichtpuntjes. Minder infecties, minder IC-opnames en lagere aantallen sterfgevallen — tekenend dat de inspanningen die wij allemaal moeten verduren effect hebben. Deze vooruitgang leidt tot een aantal versoepelingen van de actuele corona maatregelen, en is hopelijk het begin van het einde.

Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang mogen op 11 Mei weer hun deuren openen. Kinderen kunnen naar de buitenschoolse opvang (BSO) op de dagen dat zij naar school gaan.

Ten tweede mogen kinderen en jongeren weer in groepsverband met elkaar sport uitoefenen, zij het met uitzondering van officiële wedstrijden. Wel moet bij kinderen tussen 13 en 18 jaar acht worden genomen op de 1.5 meter regel.

Ook het bezoek aan alleenstaande ouderen van boven de 70 jaar wordt aangepast. Zelfstandig wonende ouderen van 70 jaar en ouder kunnen door 1 of 2 vaste personen met enige regelmaat worden bezocht.

Ook werd recentelijk bericht dat het kabinet in discussie is over het heropenen van delen van de horeca en terrassen. Naar verwachting zullen ook meer en meer bedrijven en andere ondernemingen hun commerciële activiteiten weer oppakken. Maar hoe ziet dat dan met de veiligheid eruit?

Mogelijke spelregels

Het is waarschijnlijk dat in de nabije toekomst de versoepeling en heropening van meer en meer handelsbedrijven, gepaard zullen gaan met strengere hygiëne voorschriften. Bijvoorbeeld, vele van de regels die we al kennen, zoals de 1.5 m afstand houden, geen fysiek contact en het doorgaans desinfecteren. Mogelijk komen hierdoor uiteindelijk ook mondkapjes of andere gezichtsbedekkende bescherming bij kijken.

Bij grotere bedrijven zal over de stroom van personeel, klanten en andere belanghebbenden goed moeten worden nagedacht. Bijvoorbeeld door te werken in kleinere groepen, mensen gespreid te houden en vaak schoon te maken. Deze regels zullen streng zijn, maar noodzakelijk om een tweede golf van infecties te voorkomen.

Hygiëne van ruimtes en machines

Bij het heropenen zal zonder twijfel veel gebaseerd zijn op sanitaire voorschriften en het ontsmetten van zowel ruimtes, als ook de producten die met klanten in aanraking kunnen komen.

Dit is ook relevant voor ons bij Andrews Sykes. We mochten onze diensten grotendeels voortzetten en hebben intern een uitgebreid plan opgesteld om de veiligheid van ons personeel en onze cliënten te garanderen. Onze publieke ruimtes worden tweemaal daags grondig schoongemaakt en onze apparatuur wordt voor en na levering grondig gereinigd.

Andrews Sykes heeft 6 vestigingen in de Benelux en beschikt over eigen wagenpark

De zomer en stijgende temperaturen

In de zomer zijn Airco systemen ook in het bedrijfsleven onmisbaar geworden — zij het voor het koel houden van personeel of de productielinies. Maar wat doen bedrijven zonder airconditioning systeem? Of als bestellingen vertraagd of uitgesteld zijn?

De pandemie en de lockdown hebben alle productieniveaus beïnvloed, van de levering van grondstoffen tot aan de producenten van eindprodukten. Helaas kunnen zelfs degenen die apparatuur ruim van tevoren hebben besteld de mogelijkheid van vertragingen bij de levering niet uitsluiten.

Onze verhuuroplossingen kunnen in deze situatie alle bedrijven en ondernemingen te hulp schieten. Of het nu voor een week of voor het hele seizoen is, we kunnen aan uw behoeften voldoen dankzij onze grote voorraad aan draagbare en krachtige airconditioners (HPAC), chillers en luchtbehandelingsunits.

Grote aantallen airco’s staan klaar voor de komende zomer

Onze toeleveringsketen is door de coronacrisis niet geraakt omdat wij al vroeg in het jaar onze voorraden opgeschroefd hebben. Of het nu gaat om comfortkoeling voor personeel, airconditioning met grote capaciteiten voor grote ruimtes en productielijnen, of gekoelde watervoorziening voor industriële processen … we zijn er zeker van dat we kunnen helpen.

Onze huurvloot

Al ruim 50 jaar is Andrews Sykes toonaangevend als specialist in de verhuur van koelmachines en airconditioners. Ons aanbod omvat duizenden units en modellen die zijn aangepast aan elke behoefte: van draagbare airconditioners tot hoge-capaciteitsapparatuur (HPAC), met koeloplossingen van enkele kilowatts tot meerdere megawatts.

Dankzij jarenlange ervaring in verschillende projecten van elke omvang, hebben wij de expertise opgebouwd, om aan de diverse eisen van uiteenlopende sectoren te kunnen voldoen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0800 5200 200 of stuur ons een online offerteaanvraag. Onze experts adviseren u graag vakkundig en snel de beste oplossing op maat voor uw project te vinden.

Kraanwagens bezorgen ook grote koelmachines door de gehele Benelux

Geplaatst in tagged,,,,,

Tijdelijke HVAC installaties te huur als noodvoorziening

Het Coronavirus dwingt gezondheidsinstanties er toe meer tijdelijke onderkomens in gebruik te nemen om zo meer opvangcapaciteit te creëren. Andrews Sykes Klimaatverhuur biedt hulp met de inzet van tijdelijke klimaatbeheersing in deze ruimtes.

De ziekenhuizen in Nederland zetten op dit moment alles op alles om voldoende opvangcapaciteit te creëren voor de Corona patiënten. Veel ziekenhuizen zijn overgegaan tot het bijplaatsen van tenten voor de Spoedeisende Hulp, zodat daarmee een betere controle wordt bereikt op de enorme toestroom van Coronapatiënten. Daarmee is ook een goed onderscheid te maken tussen patiënten die ervan verdacht worden met het virus besmet te zijn en patiënten met andere klachten. Daarnaast worden extra huisartsenposten ingericht, waar personen eerst worden onderzocht en getest op Corona, alvorens ze toe te laten in de ziekenhuizen. Sport- en beurshallen maar ook hotels worden omgebouwd tot tijdelijke zorgcentra en ook sommige hotels bieden extra bedden aan.

Andrews Sykes Klimaatverhuur heeft voor de tijdelijke klimaatbeheersing van deze onderkomens een breed pakket voorzieningen in huis. Voor de triagetenten zijn verwarmingsunits in diverse capaciteiten leverbaar, die buiten de tent worden opgesteld. Zo blijft de ruimte in de tent volledig beschikbaar. Er is keus uit gas- of oliegestookte verwarmingsunits, maar ook compacte CV-ketels of warmtepompen met externe luchtbehandelingskasten kunnen worden ingezet als snelle oplossing.

Daarnaast zijn er ook compacte infraroodstralers, die de ruimte verwarmen zonder dat er luchtcirculatie plaats vindt. Een verdere verspreiding als gevolg van luchtwisselingen kan als ongewenst neveneffect optreden en kan hiermee worden beperkt.

Vanzelfsprekend is een goede ventilatie van deze tijdelijke accommodaties zeer belangrijk. In het belang van de medische staf, bezoekers en de patiënten zelf dient de lucht regelmatig te worden ververst. Middels mobiele afzuigventilatoren kan de lucht met een op het werk te bepalen veelvoud worden ververst door lucht uit de ruimte naar buiten af te voeren. Het is ook mogelijk juist een overdruksituatie tot stand te brengen waarmee wordt voorkomen dat verontreinigde lucht juist de ruimte binnen dringt.

Met het oog op de komst van hogere temperaturen zullen de tijdelijke onderkomens ook de vraag naar airconditioning doen stijgen. Andrews Sykes Klimaatverhuur is al bijna 50 jaar gespecialiseerd in de verhuur van airconditioning en koeling aan de medische sector. Met meer dan 40 verschillende modellen en capaciteiten is er een oplossing voor elk probleem. Variërend van een ziekenzaal tot een operatiekamer, van een laboratorium tot een behandelkamer, van een wachtkamer tot een triagetent…

Ook zorgt Andrews Sykes voor snelle vervanging van de bestaande koelinstallatie op het dak, als deze onverhoopt in storing mocht gaan. Zo wordt gegarandeerd dat de binnentemperatuur op een aangenaam niveau blijft en het zorgpersoneel zijn werk kan blijven doen.

Bel ons gerust op 0800 5200 200 of win ons advies in via ons contactformulier. (https://www.andrewssykes.nl/info/contact/)  Wij staan paraat voor u.

Geplaatst in

CORONAVIRUS – BELANGRIJK NIEUWS VAN ANDREWS SYKES KLIMAATVERHUUR

Beste klant,

Graag willen wij u informeren over de maatregelen die Andrews Sykes onderneemt tegen de verspreiding van het Coronavirus, zodat voor u en ons personeel een veilige werkomgeving gegarandeerd is.

1) Wij blijven 24/7 telefonisch bereikbaar voor uw vragen en bestellingen.

2) Onze 4 vestigingen zijn gewoon open en bereikbaar voor ophalingen en retouren maar we beperken de toegang tot onze gebouwen.

3) Uw aanvraag kunt u via telefoon of mail ook via onze website insturen.

4) Ons eigen transport is snel en veilig en wordt uitgevoerd met eigen chauffeurs.

5) We volgen de richtlijnen van het RIVM en de regering.

6) Zieke werknemers en bezoekers worden preventief geweerd, ook met lichte ziektesymptomen.

7) Onze chauffeurs en monteurs volgen de plaatselijke instructies van onze klanten op, maar nemen bij elke levering en installatie zelf ook voorzorgsmaatregelen om besmetting via handen en apparatuur te voorkomen. Kleinere apparatuur zal worden gelost en geladen voor de deur.

8) Onze apparatuur wordt uitwendig extra gereinigd.

9) Onze buitendienstadviseurs werken vanuit huis en blijven continue bereikbaar voor uw vragen. We beperken persoonlijke bezoeken uit hoofde van relatiebeheer. Projectopnames op uw locatie worden in goed overleg gewoon voortgezet met inachtneming van uw regels en die van het RIVM.

10) Tot slot. Andrews Sykes beschikt over zeer grote voorraden airco’s en andere apparatuur, zodat u niet hoeft mis te grijpen.

Wij zijn u graag van dienst en voor meer info kunt u contact opnemen via 0800-5200 200 of via ons online aanvraagformulier https://www.andrewssykes.nl/info/contact/

Geplaatst in tagged,