Over de Andrews Sykes Group

Andrews is de Nederlandse marktleider op het vlak van verhuur van airconditioning, verwarming, koeling en ventilatie.Wij bieden de beste oplossing voor zowat elk probleem, ongeacht locatie of industrie, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Onze missie is onze klanten te helpen de snelste, meest gepaste en kosteffectieve oplossing te vinden voor de uitdagingen die ze in hun industrie tegenkomen, of het nu gaat om een gepland onderhoud of een noodsituatie. Wij bieden de veiligste en meest betrouwbare apparatuur, gemaakt door de beste producenten.

Andrews BV Nederland werd in 1971 opgericht en is onderdeel van de Britse Andrews Sykes Group. In het Verenigd Koninkrijk is Sykes marktleider op het vlak van pompverhuur, terwijl Andrews bestaat uit verschillende dochterbedrijven die allen met klimaatverhuur te maken hebben: Andrews Airconditioning, Andrews Verwarming, Andrews Ontvochtiging, Andrews Bevochtiging, Andrews Chillers, Andrews Boilers en Andrews Ventilatie.

Sykes Pumps heeft meer dan 150 jaar ervaring in het verhuren van gespecialiseerd pompmateriaal. Dit bedrijf is echter niet operatief op het Europese vasteland. Andrews is daarentegen al meer dan 50 jaar actief in de lage landen en heeft hierdoor zeer waardevolle expertise opgebouwd in het verhuren, verkopen, installeren en onderhouden van alle soorten industriële koeling, verwarming, ventilatie en klimaatbeheersing.

Het eerste Andrews-depot in Nederland werd in 1971 in Bleiswijk nabij Rotterdam gevestigd. Dit depot is tot op vandaag operatief. Oorspronkelijk verkocht Andrews alleen maar heaters, maar gezien het wisselvallige klimaat in Nederland rees al snel de vraag naar tijdelijke klimaatbeheersingsapparaten. Vanuit deze ervaring groeide Andrews uit tot het gespecialiseerde verhuurbedrijf dat u vandaag kent. Het bedrijf beheert nu vier depots, strategisch verspreid over de verschillende hoeken van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Hoogeveen) om u een vlotte levering te garanderen.

Andrews Sykes bestaat uit een aantal dochterondernemingen, die zich elk specialiseren in een segment van de klimaatverhuurmarkt.

Andrews Airconditioning

Andrews Airconditioning is de nummer 1 op vlak van airconditioningverhuur in de Benelux. Aangezien we klanten al 45 jaar koel houden, hebben we een prima reputatie opgebouwd en staan we vooral bekend voor onze snelle oplossingen op maat. Onze klanten zijn zeer divers en omvatten onder andere installateurs, lokale overheden, winkelketens, gezondheidszorginstellingen, IT-bedrijven en fabrieken. Ons gamma reikt van kleine 2kW-units tot grote 750kW-toestellen, die allen meteen geleverd kunnen worden over het hele land, 24/7/365.

Andrews Verwarming

Andrews Verwarming was de eerste afdeling van Andrews Sykes in Nederland en specialiseert zich in het verhuren van mobiele heaters en kachels voor allerlei sectoren. Van bouwwerven tot kantoren en van tenten tot ziekenhuizen, Andrews heeft voor elke situatie een oplossing op maat klaar. Ons assortiment omvat heaters op gas, elektriciteit, olie en diesel, en onze experts kunnen u adviseren over de juiste keuze. Snel, veilig en met professionele installatie en check-up – bij Andrews bent u altijd in goede handen.

Andrews Chillers

Onze chiller-afdeling werkt nauw samen met ons airconditioning-departement om steeds de juiste oplossing te vinden wanneer een klant koeling nodig heeft. Ons gamma van 30 kW tot 750 kW kan koeling voorzien voor alle volumes. Naast luchtkoelers verhuren we ook luchtbehandelingskasten, warmtewisselaars en fan coils, met alle benodigdheden voor aansluiting en stroomvoorziening. Bovendien hebben we ook de gepaste toestellen wanneer een lage temperatuur noodzakelijk is, zoals bij voedselopslag of schaatsbanen, en de Fast Chill range waar snelle temperatuursdaling nodig is. Als industrieleider hebben wij de juiste oplossing voor elke situatie en vereiste, hoe complex ook.

Andrews Boilers

Het gamma van Andrews Boilers gaat van kleine mobiele elektroketels tot grote industriële ketelhuizen van wel 1500kW, zodat we zowel heet water als verwarming kunnen voorzien voor gelijk welk volume. Onze pakketten bevatten alle toebehoren zoals leidingen, pompen, kraanafsluiters, warmtewisselaars, thermostaten en controlesystemen, allemaal in één gemakkelijke container. Onze toestellen kunnen worden aangesloten op het aardgas of op olietanks. We hebben ook elektrische CV-ketels voor kleinere toepassingen als vloerverwarming. Deze zijn compact en gemakkelijk verplaatsbaar. Onze boilers kunnen gecombineerd worden met een aantal andere producten uit ons gamma, en worden voor u deskundig geïnstalleerd door onze ervaren monteurs met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften.

Andrews Ontvochtiging

Andrews Ontvochtiging verhuurt bouwdrogers naargelang uw noden. Ons assortiment drogers omvat condensdrogers en adsorptiedrogers, die gebruikt kunnen worden in combinatie met onze ventilatoren of heaters om het bouwproces te bespoedigen en vochtschade te voorkomen. Daarnaast zijn onze drogers ook ideaal om waterschade na overstroming aan te pakken.

Andrews Bevochtiging

Onze luchtbevochtigers zijn een prima aanwinst in combinatie met airconditioning om de luchtvochtigheid op kantoor op peil te houden, of in specifieke omstandigheden waar een bepaalde luchtvochtigheidsgraad vereist is.

Andrews Ventilatie

Onze krachtige ventilatoren kunnen gebruikt worden in industriële toepassingen om stof of schadelijke geuren en dampen te verwijderen, of in combinatie met bouwdrogers om het drogingsproces te versnellen. De krachtigste ventilatoren zijn zelfs geschikt voor gebruik in tunnels. Voor deze toepassingen hebben we ook een gamma toebehoren zoals stoffilters en luchtslangen. Daarnaast bezitten we een reeks ventilatoren die koeling als doel hebben, voor kleinere toepassingen als kantoren en grotere toepassingen als sporthallen, fabrieken en luchthavens.

ANDREWS SYKES WERELDWIJD

EUROPA

Verenigd Koninkrijk

Andrews Sykes werd oorspronkelijk opgericht in het Verenigd Koninkrijk en heeft hier dan ook de meest uitgebreide werking met 30 depots verspreid over het hele territorium. Andrews Sykes stelt in het VK meer dan 300 personeelsleden te werk. De verregaande expertise en decennialange ervaring maakt het bedrijf de favoriete partner voor tal van industrieleiders in de bouw, ziektezorg, scheepvaart, watervoorziening, petrochemie, faciliteitsmanagement, horeca en meer.

Daarnaast omvat Andrews Sykes in het VK nog twee extra dochterbedrijven: Andrews Air Conditioning and Refrigeration Services Ltd, dat zich specialiseert in permanente airconditioning, en Climate Contingency Services, dat bedrijven en instituten helpt met het evalueren en opstellen van plannen in relatie tot klimaatbeheer.

België

Andrews Sykes BVBA is gevestigd nabij Brussel en biedt net als in Nederland een volledig gamma klimaatbeheersingsapparatuur te huur aan voor de Belgische markt. Dankzij de centrale locatie van het depot kan het hele land vlot bediend worden. Daarom zijn personeel en website in Nederland volledig tweetalig. Met meer dan 40 jaar ervaring in de regio heeft Andrews Sykes in Nederland een assortiment dat afgestemd is op de lokale noden in alle relevante sectoren.

Luxemburg

Bouwend op het succes van onze bedrijven in Nederland en Nederland hebben we sinds kort ook onze diensten uitgebreid naar Luxemburg, met de inbedrijfsstelling van Andrews Sykes Climat Location srl. In 2013. Deze bedrijfstak werkt nauw samen met de Belgische afdeling om hetzelfde assortiment klimaatbeheersing voor verhuur aan te bieden in het Groothertogdom Luxemburg.

Zwitserland

In Zwitserland biedt Andrews Sykes via Climat Location SA haar mobiele klimaatoplossingen aan in Romandië, het Franstalige landsdeel. Onze experts ter plaatse leveren sinds 2013 oplossingen bij geplande werkzaamheden of noodgevallen, vanuit het centrale depot tussen Genève en Lauzanne.

Italië

Nolo Climat SRL, een dochteronderneming van Andrews Sykes PLC, opende haar deuren op 1 januari 2011 met de omgeving van Milaan als thuisbasis. Nolo Climat is gespecialiseerd in klimaatverhuur, mobiele airconditioning, chillers, ketelhuizen en verwarming. De Andrews Sykes groep opende de deuren in Italië als onderdeel van de strategische ontwikkeling van het bedrijf. De uitbreiding naar Italië was een vanzelfsprekende keuze omwille van meerdere decennialange samenwerkingen met productiebedrijven die mee aan de basis van ons arsenaal staan. Er werd specifiek gekozen voor een depot in Legnano omdat dit op 20km van het centrum van Milaan ligt en via belangrijke snelwegen die de slagaders van Italië vormen ideaal verbonden is met de rest van het land. Nadat het bedrijf bewees een sterke positie te hebben voor distributie in Noord-Italië, werd in juli 2017 een nieuw depot geopend in Bologna. Deze vestiging is strategisch gelegen nabij de belangrijkste snelwegen en op slechts 3km van de luchthaven Bologna G. Marconi. Na wederom een sterke periode van sterke groei, werd in April 2021 het derde depot in Italië geopend. Ditmaal in de Noord-Italiaanse stad van Verona, dat strategisch gelegen is tussen Milaan en Bologna en bovendien dichterbij ligt aan Venetië dan de andere depots.

Frankrijk

Andrews Sykes biedt via haar dochteronderneming Andrews Sykes Climat Location klimaatcontrole-apparatuur te huur aan in Frankrijk. Met depots in Rijsel (2012), Parijs (2014), Lyon (2015), Marseille (2019), Toulouse (2019) en Nantes 2020, zijn wij nu aanwezig in de grootste Franse steden en kunnen wij het hele land bedienen binnen slechts enkele uren na iedere aanvraag. Ons brede verhuurassortiment omvat airconditioners, chillers, ketelhuizen, cv-ketels, ontvochtigers, bevochtigers, ventilatoren en lucht extractoren. Dankzij onze expertise in vele sectoren en onze 24/7 beschikbaarheid, bieden wij naast hoogwaardige apparatuur ook de beste kwaliteitsservice.

Ierland

In Ierland werken we nauw samen met onze locale distributeur Aska Sykes Ltd. Vanuit depots in Dublin, Carlow, Cork, Galway, Limerick, Lisburn en Belfast levert Aska Sykes aan meer dan 3000 klanten in het hele land.

MIDDEN-OOSTEN

Verenigde Arabische Emiraten

Khansaheb Sykes LLC is in de Verenigde Arabische Emiraten de marktleider op gebied van waterafvoer en pompverhuur. Geen ander lokaal bedrijf heeft zoveel ervaring op vlak van grondwatercontrole, ondergronds waterpompen en gespecialiseerde pompen voor verhuur. Het bedrijf werd in 1975 opgezet nadat Andrews Sykes betrokken was bij de constructie van de Shindegah Tunnel Crossing in Dubai. Andrews Sykes ging in zee met Khansaheb Civil Engineering LLC om samen een meer gespecialiseerd bedrijf te vormen dat inspeelt op de specifieke noden in de regio. Sindsdien zijn we betrokken bij zowat alle grote lokale infrastructuurprojecten, zoals de Jebel Ali haven en de Dubai droogdokken.

In 2012 openden we ook Andrews Sykes Climate Rental LLC in de Emiraten als basis om airco en koeling te verhuren in het Midden-Oosten. We verhuren alles van kleine units van 2kW tot gecombineerde multi-megaWatt pakketten, en hebben zo oplossingen binnen bereik voor zowel kleine kantoren als grote hotels, evenementen en industriële gebouwen.

Saudi-Arabië

Sykes Pumps is reeds meer dan 30 jaar actief in het Koninkrijk Saudi-Arabië. In 2013 besloten we een nieuwe tak op te zetten in het land om in te spelen op de grote vraag naar waterafvoerapparaten. Andrews Sykes Pumps Saudi Arabia ging van start in 2014 en is een ideale partner voor de vele bouwprojecten die in de regio op stapel staan.

Oman

Sykes Pumps Oman werkt samen met Al Ansari Trading Enterprise LLC om met onze gecombineerde ervaring de nummer 1 te worden op gebied van grondwaterpompen en waterafvoer.

Koeweit

In Koeweit werkt Sykes Pumps Kuwait samen met Ali Alghanim & Son General Trading WLL om ook hier onze expertise op vlak van waterpompen aan te bieden voor lokale projecten.

Bahrein

Sykes Pumps Bahrain werkt samen met Almoayyed & Sons (HEAVY EQUIPMENT) om pomptoestellen te huur aan te bieden aan de lokale industrie.

Qatar

Sykes Pumps Qatar biedt een gamma zware pompen voor de lokale industrie, voor alle noden die te maken hebben met beheer van grondwatertafels en afwatering.

Noord-Amerika

USA

In de Verenigde Staten van Amerika is Sykes Pompen al ruim 50 jaar een bekend begrip met onze Univac pompen, die zeer populair zijn bij aannemers en pompverhuurbedrijven. Onze dealers en handelsagenten leveren lokaal een uitgebreid programma pompen ( voor zowel verkoop als verhuur ), ontwikkeld voor de specifieke eisen van de Amerikaanse markt. Leverbaar in diverse uitvoeringen vanaf 4” tot 16” , waarbij duurzaamheid, gebruiksgemak, mobiliteit, flexibiliteit en milieu voorop staan. We zijn nog steeds op zoek om ons distributienetwerk in de VS verder uit te breiden en nodigen agenten en dealers uit om met ons contact op te nemen. Voor meer informatie kunt u ons mailen op [email protected].

ONZE MENSEN

Het bedrijf, onze mensen en u

160 jaar geleden gestart met één pompwinkel in Londen zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van pompen en klimaatapparatuur in het Verenigd Koninkrijk, én marktleider in klimaatverhuur in verschillende Europese landen. Met meer dan 500 werknemers verdeeld over diverse vestigingen op drie continenten hebben we een omvangrijke klantenkring opgebouwd in de bouw, industrie, handel en publieke sector. Sinds 1857 blijven we bouwen aan onze goede reputatie op vlak van kwaliteit en service.

Ons succes steunt op het talent van werknemers die gepassioneerd zijn door hun vak, van sales tot operations, van ingenieurs tot ondersteunende diensten. We willen dat ons personeel hun werk graag doet en hun job met zelfvertrouwen uitvoert. Daarom bieden we aangepaste trainingen aan en regelmatige vooruitgangsbesprekingen, zodat eenieder de nodige steun heeft om zijn volledige potentieel te realiseren.

We bieden een groot aantal rollen aan bij Andrews Sykes. Er zijn posities in onze werkplaatsen, in het hoofdkantoor in Wolverhampton en in onze vele depots. We streven naar diversiteit onder ons personeel en ondersteunen een gezonde werkomgeving. Dankzij deze investeringen hebben we heel wat werknemers die al meer dan 20 jaar voor ons werken, en die gegroeid zijn in het bedrijf. We zoeken steeds naar gemotiveerde, capabele mensen om onze teams te versterken.

ONZE WAARDEN

Geen ander bedrijf heeft meer expertise en ervaring in pompen en afwatering dan Sykes, met een geschiedenis van meer dan 150 jaar. Onze succesvolle operatie bouwt verder op dezelfde waarden die het bedrijf 150 jaar geleden tot een bloeiende zaak maakten.

Onze Andrews-afdelingen leveren de meest uitgebreide reeks koelings- en verwarmingstoestellen van de hoogste kwaliteit voor de beste prijs, voor zowat elke toepassing en locatie. We zijn de nummer 1 in heel wat landen, omdat we ons zonder uitzondering laten leiden door onze kernwaarden in al onze activiteiten.

Service

 • We respecteren onze klanten en hun feedback, en passen ons voortdurend aan om aan hun noden te kunnen voldoen
 • We laten onze klanten nooit wachten zonder informatie
 • We streven ernaar steeds naar volle tevredenheid te leveren, op tijd, elke keer
 • Kwaliteit

 • We investeren continu in onze huurvloot zodat we steeds het juiste product kunnen leveren voor iedere toepassing
 • We houden ons aan strikte onderhoudsregimes om te zorgen dat onze producten tiptop in orde zijn
 • Expertise

 • Andrews Sykes steunt op en draait dankzij de mensen die we tewerkstellen
 • We investeren in onze werknemers om te zorgen dat we het meest competente team mogelijk hebben, van salesforce tot ingenieurs
 • Innovatie

 • We brengen steeds met trots als eerste nieuwe producten op de markt
 • We zoeken constant oplossingen om de meest prijsvriendelijke producten te leveren aan onze klanten

CHAIRMAN

JG Murray Chairman van London Security plc, Nu Swift Limited en Ansul S.A. Mr Murray kent een lange en succesvolle carrière in de industriële sector.

EXECUTIEVE DIRECTEURS

Carl Webb, Managing Director Andrews Sykes Groep
Carl Webb werd op 5 maart 2021 door de raad van bestuur benoemd tot Managing Director.

BEDRIJFSSECRETARIS

Ian Poole
Benoemd tot Company Secretary in Juni 2021.
Ian Poole heeft meer dan 10 jaar ervaring in verschillende financieel leidinggevende functies bij meerdere beursgenoteerde bedrijven.

JJ Murray MBA, Non-executive Vice Chairman
Non-executive director van London Security plc, Nu Swift Limited en Ansul S.A.

NON-EXECUTIVE DIRECTORS

FMB Gailer BSc.
Senior Independent Non-executive, Chairman of the Audit Committee. Non-executive director of London Security plc.

MC Leon BS
Non-executive director of London Security plc.

X Mignolet (HEC Economics)
Director of London Security plc, Ansul S.A. and Imports S.A.

EDOA Sebag MBA
Director of London Security plc and Nu Swift Limited.

JP Murray Co-Founder of Transcash Inc, President of Eurosky Entertainment and Non - Executive Director of London Security plc.

Andrews Sykes Klimaatverhuur
Gratis Telefoonnummer 0800 5200200