Home > Blog > Airconditioning > Andrews Sykes helpt met koeling tijdens tests in ruimtesonde

Andrews Sykes helpt met koeling tijdens tests in ruimtesonde

Met meer dan veertig jaar ervaring in deze branche, komen onze specialisten geregeld unieke, uitdagende en gekke projecten tegen, maar onlangs kregen we een wel heel speciale aanvraag binnen. Een bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe ruimtesonde kreeg immers te maken met hoge temperaturen, wat het uitvoeren van testen binnenin de sonde erg lastig maakte. Ons werd gevraagd een oplossing te bedenken.

Nou staan ruimtesondes niet meteen bekend om hun ruime interieur, en deze capsule in ontwikkeling was daarop geen uitzondering. De onderzoekers hadden zelf nauwelijks plaats voor het uitvoeren van de nodige tests; een airco, hoe compact ook, in de sonde plaatsen was duidelijk geen optie.

Daarom opteerden we voor de installatie van een HRC 3500 spotkoeler buiten de sonde. Via nauwe openingen in de romp van de sonde konden we de koude lucht naar binnen leiden met dunne uitblaasbuizen. De warme lucht werd gelijktijdig naar buiten afgevoerd met een luchtkanaal, zodat de bedrijfshal zelf niet warmer werd. Deze oplossing nam geen kostbare ruimte in beslag in de sonde, maar hield de onderzoekers toch koel.

Zo ziet u maar dat wij zelfs voor de meest unieke projecten steeds een gepaste oplossing weten te bedenken. In de ruimte zijn we met al onze kennis nog niet geraakt, maar de nummer 1 voor aircoverhuur in Nederland zijn, vinden we ook al prima.

This article was posted in Airconditioning. Both comments and trackbacks are closed.