Home > Blog > Chiller > Andrews Sykes zoekt hogere sferen op met chillers

Andrews Sykes zoekt hogere sferen op met chillers

Chillers zijn niet bepaald lichte toestellen. Zelfs de kleinste modellen wegen gemakkelijk honderden kilo’s, en nemen redelijk wat plaats in. Daarom is het vaak het makkelijkst om deze toestellen ofwel naast een gebouw, ofwel op het dak te plaatsen, en de koelte doorheen het gebouw te voeren met leidingen en eventueel fan coils.

Wanneer men chillers wil aansluiten op het bestaande verluchtingscircuit van een gebouw, is installatie op het dak meestal de ideale oplossing. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan wanneer het betreffende gebouw 70 meter hoog is. Met die situatie kregen onze techniekers recent te maken: een overheidsdienst had voor enkele weken nood aan bijna 1000 kW aan koeling in hun kantoorflat, terwijl hun eigen systemen nagekeken en vervangen werden.

De bestaande chillers stonden op het dak van het gebouw. Onze eigen chillers daarnaast installeren, was uiteraard een hele operatie. Er kwam een stevige kraan aan te pas om de toestellen, één van 200 kW en twee van 375 kW, de lucht in te hijsen. Een mooi uitzicht kregen onze installateurs er wel gratis bij tijdens het aankoppelen van de leidingen.

De toestellen zullen enkele weken in huur blijven als stand-by, zodat de werknemers van de overheidsdienst niet te maken krijgen met overmatige hitte tijdens de warme zomermaanden.

This article was posted in Chiller. Both comments and trackbacks are closed.