Landelijke Verkiezingen: Andrews Sykes maakt stemlokalen coronaproof

Op 17. Maart is het weer zover. Nederlanders mogen weer het stemlokaal in voor de landelijke verkiezingen. En alhoewel per post stemmen dit jaar aanzienlijk populairder is door de gevolgen van de coronacrisis, willen veel mensen toch graag zoals gebruikelijk in persoon stemmen. Het schijnt dat wanneer we momenteel ook maar iets van normaliteit kunnen genieten, we die kansen met beiden handen aanpakken.

Desniettemin zitten we nog steeds in deze crisis en blijft waakzaamheid van belang. Inmiddels heeft heel Nederland na een jaar veel ervaring opgedaan in de omgang met corona, en zijn we een stuk wijzer wat betreft het veilig organiseren van evenementen waar mensen bij elkaar komen. Meerdere sectoren hebben inmiddels bewezen dat ze op een verantwoorde manier grotere groepen mensen kunnen ontvangen.

Ook bij Andrews Sykes hebben wij vanuit dat opzicht niet stilgezeten. Zo hebben wij bijvoorbeeld ventilatieoplossingen verzorgt voor de GGD’s van Nederland — zowel voor teststraten als ook vaccinatiecentra. Daarnaast hebben wij ook vele testraten van de GGD met verwarming voorzien deze winter. Daarover hebben wij tevens een artikel in onze blog. Deze kunt u hier lezen.

Tenslotte hebben wij dit jaar onze nieuwe AC1600 luchtreiniger met medical-grade filters geïntroduceerd die bacteriën en virussen uit de lucht filtert. Kortom, het was een jaar met veel nieuwe ervaringen voor Andrews Sykes. En een tijd waarin we trots zijn, dat we met ons vak een bijdrage kunnen leveren aan het gevecht tegen deze crisis.

Toen het verzoek van onze landelijke gemeentes kwam om hun tijdelijke stemlokalen zowel te verwarmen, als ook coronaproof te maken, stemden wij uiteraard voor. Met dank voor het vertrouwen, en met de wetenschap weer een belangrijke bijdrage te mogen leveren aan stemmend Nederland, gingen we aan de slag.

De doelstelling was simpel. De tijdelijke stemlokalen met voldoende ventilatie te voorzien om het risico op verspreiding van het virus tegen te gaan, én tegelijkertijd voor een aangename temperatuur te zorgen.

Tijdelijke gebouwen zijn in veel gevallen tentconstructies. Tenten hebben van nature uit prima ventilatie-eigenschappen. De lucht kan er prima circuleren — zeker wanneer men een tent met die doelstelling opzet. Feitelijk is men nog steeds in de buitenlucht. Het grote nadeel in de winter is dan wel de temperatuur. Zowel de normale als ook de gevoelstemperatuur.

Verwarming is derhalve van essentieel belang. Om dit te voorzien hebben wij ervoor gekozen indirect gestookte (ID) kachels op basis van olie of diesel te plaatsen. Door de warme lucht op overdruk de tenten in te blazen kunnen we tegelijkertijd voor de noodzakelijke ventilatie zorgen om besmettingen te voorkomen. Externe tanks verzorgen de benodigde brandstof.

In totaal hebben wij 30 kieslokalen voorzien van ventilatie en warmte. Onder meer in Barendrecht, Ridderkerk en Schiedam. 23x ID220 heaters en 7x ID440 kachels. In Schiedam zijn de meeste stemlokalen voorzien — 12 in totaal.

De kiesbureaus staan er klaar voor en er kan veilig en comfortabel gestemd worden. Wederom is iedereen bij Andrews Sykes trots erop een bijdrage te mogen leveren aan de maatschappij in deze uitzonderlijke tijden. Heeft u vragen over dit project of wilt u meer informatie? Bel ons gratis op 0800 5200 200.