Proceskoeling te huur bij Andrews Sykes

De uitgebreide range koudwatermachines van Andrews Sykes Klimaatverhuur is verder uitgebreid en bestaat nu maar liefst uit 15 koelcapaciteiten van 15kW tot 750kW.

Een wereld zonder koel- en aircosystemen is ondenkbaar en veel artikelen zouden zonder niet geproduceerd of bewaard kunnen worden. Proceskoeling is daarin essentieel. Deze complexe vorm wordt toegepast bij vele industriële processen in de verwerking van zuivel en dranken, voedingsmiddelen, geneesmiddelen en ook in de (petro)chemische en kunststoffenindustrie. Door een nauwkeurige regeling van de temperatuur kunnen processen tijdens de fabricage en bewaring worden verbeterd en de juiste kwaliteit van de producten worden gegarandeerd.

In de zuivel- en drankenindustrie dienen de vloeistoffen te worden bewaard in koeltanks en worden bepaalde onderdelen in het productieproces van koeling voorzien. Zo gebruiken bierbrouwerijen gekoeld water om het gistingsproces te optimaliseren. Bij de voedingsmiddelenindustrie zijn de toepassingen zeer divers. Productielijnen en opslag vereisen vaak temperaturen variërend van -5 °C tot + 15 °C. Maar ook nog lagere vriestemperaturen zijn geen uitzondering in koel- en vrieshuizen. Ook bij de verwerking, verpakking en opslag van medicijnen is klimaatbeheersing essentieel. De temperatuur dient perfect te worden afgestemd op het product en ook de relatieve luchtvochtigheid speelt daarin een cruciale rol. In de kunststofverwerkende industrie wordt proceskoeling toegepast om de matrijzen gelijkmatig te koelen, zodat de producten die via het zogenaamde spuitgieten in de matrijzen tot stand komen in korte cycli kunnen worden gerealiseerd. In de chemische en petrochemische industrie worden in het gehele fabricageproces op verschillende manieren koeling ingezet. Laboratoria en testfaciliteiten maken op hun eigen wijze gebruik van koeling, zowel procesmatig of als ruimtekoeling. Bij de raffinage en productie van halffabricaten of eindproducten is koeling eveneens een onmisbare schakel.

Andrews Sykes Klimaatverhuur beschikt over een uitgebreide range koudwaterchillers, airhandlers, pompen, warmtewisselaars en accessoires om in deze sectoren de helpende hand te bieden als bestaande installaties in storing zijn of tekortschieten in capaciteit. Ook bij een geplande vervanging van een koelsysteem is een chiller huren bij Andrews Sykes een uitkomst om tijdelijk deze periode te overbruggen. Voor het koelen van vloeistoffen binnen een fabricageproces beschikt Andrews Sykes over speciale platenwarmtewisselaars waarmee het gekoelde water van de chiller gescheiden blijft van het proceswater. Bij lage bedrijfstemperaturen wordt het koelwater gemengd met glycol om bevriezing te voorkomen.

Een team van experts staat klaar om gratis persoonlijk advies op uw bedrijfslocatie te verstrekken en te helpen met de best mogelijke opstelling. Zo bent u verzekerd van de meest effectieve en voordeligste oplossing voor uw probleem. Klik hier voor meer informatie of bel naar 0800-5200 200.