Home > Blog > Uncategorized > In memoriam: Russell Brookes, oud-winnaar Tulpenrallye en Andrews Sykes Icoon

In memoriam: Russell Brookes, oud-winnaar Tulpenrallye en Andrews Sykes Icoon

Andrews Sykes ontving het droevige nieuws, dat oud rally coureur en langdurig partner en vriend, Russell Brookes, 29 oktober op 74-jarige leeftijd is overleden.

De tweevoudig British Rally Championship winnaar en Andrews Sykes, onderhielden 17 jaar lang een succesvol partnerschap.

In 1974 werd Andrews Sykes de hoofsponsor van Russell Brookes en de slogan “Andrews Heat for Hire”, begeleide de coureur en zijn rally auto’s bijna twee decennia lang. De iconische kleurencombinatie en opvallende lettertype, waren niet te overzien en werden synoniem voor het succes van Russell Brookes.

Brookes behaalde grote successen in het gehele Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. In 1977 won hij de British Rally Championship en in 1978 won hij de memorabele Tulpenrallye in Nederland. Ook plaatste hij zich op het podium voor de Wales Rally GB in 1977 en zou deze prestatie de volgende twee jaar herhalen met wederom twee podium plekken. Maar bij verre was zijn grootste prestatie, het winnen van zijn tweede British Rally Championship titel in 1985 na een twee jaar durende strijd met Jimmy McRae — de vader van de misschien wel beroemdste rally coureur — Colin McRae. Deze keer won hij in een Opel Manta 400 en wederom was Andrews Sykes trots, de getalenteerde Brookes te mogen sponsoren.

De iconische Opel Manta 400 met Andrews “Heat for Hire” reclame. John Andrews (Rechts voor) met Russell Brookes (Links)

De samenwerking met Brookes is een van de langste in de geschiedenis van de Britse Motorsport. Ons partnerschap met Russell maakte het mogelijk om met een aantal van de grootste Britse Autofabrikanten samen te werken. Door de jaren heen ontstond een hechte vriendschap tussen Russell en Andrews Sykes. Hij maakte speciaal deel uit van ons 50ste Jubileumfeest waar hij aanwezig was met zijn klassieke Opel Manta 400 waarmee hij in 1985 zijn tweede titel won.

Een jaar later keerde Andrews “Heat for Hire” terug als sponsor op het rally circuit. Wij vonden een nieuwe partner in de jonge en getalenteerde coureur, Chris Ingram — voortkomend uit een introductie door Russell zelf.

Zie hieronder Russell Brookes en Chris Ingram rijden in de klassieke Opel Manta 400. Een terugblik op de succesvolle carrière van een man die vele harten sneller deed kloppen in de rally motorsport.

John Andrews, de oprichter van het Andrews merk: “Ik had het genoegen Russell Brookes in 1974 te leren kennen. Mijn bedrijf bestond toen 10 jaar. Een sponsordeal werd besproken tijdens Andrews’ tienjarig jubileum, met natuurlijk een bonus als hij in eigen land een rally wist te winnen.  Zeventien jaar lang waren wij sponsor van Russell, destijds een record in de Britse Motorsport. Zijn succes op het circuit vertaalde zich naar succes voor Andrews Sykes — we groeiden en kregen meer naamsbekendheid. De “Andrews Heat for Hire” kleurencombinatie is tot vandaag een bekend icoon en blijft nog jaren de Andrews Sykes Groep indirect promoten.

Russell’s vastberadenheid te winnen, wat de uitdaging ook mocht zijn, was een inspiratie voor ons allemaal. Hij was een fantastische ambasadeur voor het Andrews merk, zowel op het circuit als ook daarbuiten, bij open dagen, tentoonstellingen, vergaderingen of diners. Hij was aktief betrokken in alle aspekten van het bedrijf en was zeer geliefd bij de werknemers. Hij was te allen tijde voor iedereen toegangelijk en vertelde graag over zijn mooiste maar ook angstigste momenten van zijn carrière.  Hij was een voorbeeld voor ons allemaal met zijn lef, vastberadenheid en loyaliteit. Hij was simpelweg de ideale combinatie voor ons als sponsor, die samen met zijn familie, een zeer hechte persoonlijke vriend werd en die we ongelooflijk zullen missen.”

This article was posted in Uncategorized. Both comments and trackbacks are closed.