Viskwekerij project: Verwarming voor bassins

Recentelijk werden wij gebeld door een potentiële klant met een niet alledaags verzoek: of wij in staat zijn te assisteren met het verwarmen van hun bassins.

De bassins in kwestie behoren tot een viskwekerij in Zeeland. Ze kweken hier de Yellowtail — een roofvis die verwant is aan de makreel. Oorspronkelijk komt de vis voor in de zuidelijke oceaan bij Australië en is een duurzaam alternatief voor tonijn. De vis wordt geweekt in gezuiverd Oosterschelde water.

Door een te kort aan capaciteit werden wij gevraagd of wij het water in de bassins zouden kunnen bij verwarmen. De vis groeit het beste in water tussen 23 en 26 graden °C.

Om de bassins bij te verwarmen is besloten een 300 kW ketelhuis aan het bestaande waterdistributiesysteem aan te sluiten.

Uiteindelijk hebben wij nog 2 verdere ketelhuizen van 500 kW geïnstalleerd om alle bassins van de kwekerij op de juiste temperatuur te brengen.

Op deze laatste foto ziet u een warmtewisselaar. Deze maakt het mogelijk het warm tapwater gescheiden te houden van het zeewater — cruciaal uiteraard zodat het drink en zeewater apart gebruikt kunnen worden.

De klant was zeer tevreden met de voorgestelde oplossing. Een mooi project waar onze kennis goed te pas kwam. Ook een uitzonderlijk verzoek of project? Bel ons vrijblijvend op 0800 5 200 200 of stuur ons een contact verzoek. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.