Wat betekent condensatie en vocht voor uw bedrijf?

Wat is condensatie?

Condensatie is het proces waarbij waterdamp in de atmosfeer omgezet wordt in water, de temperatuur waarbij dit gebeurt noemen wij het dauwpunt. Wanneer condensatie binnen in een ruimte ontstaat kan dit leiden tot problemen zoals vochtplekken en schimmels.

Hoewel dergelijke problemen veel voorkomen kunnen deze makkelijk worden verholpen met ontvochtigers.

De binnentemperatuur verhogen vormt geen lange termijnoplossing en kost veel geld en energie. De keuze om een ontvochtiger te huren kan u niet alleen veel geld besparen, maar beschermt uw gebouw en materialen ook tegen schade als gevolg van vocht, bijvoorbeeld roest en aantasting van verpakkingsmateriaal. Om hygiënische redenen dient ook te worden voorkomen dat vocht na schoonmaaksessies van productielijnen in de voeding terecht komt.

Welke impact kan vocht op mijn productiviteit hebben?

Door vocht wordt niet alleen schade veroorzaakt, maar kan het werk ook onnodige vertraging oplopen. Producten worden onbruikbaar, opleveringsdata worden niet behaald en de gezondheid van werknemers wordt nadelig beïnvloed.

Situaties waarbij luchtontvochtigers worden ingezet zijn onder andere:

  • Het creëren van een omgeving om corrosie tegen te gaan (na brandschade);
  • Het verkorten van droogtijden op bouwwerven (vloeren, plafonds en schilderwerk);
  • Het preventief bestrijden van een te hoge luchtvochtigheid (opslag medicijnen);
  • Het drogen na waterschade om de schade te beperken;
  • Het behouden van de juiste omgevingscondities voor productieprocessen (laboratoria, voeding).

Andrews Sykes beschikt over een groot assortiment condensdrogers en adsorptiedrogers die afhankelijk van de gewenste luchtvochtigheid kunnen worden ingezet. Is een zeer lage R.V. vereist, dan verdient een adsorptiedroger de voorkeur. In de meeste gevallen volstaat een condensdroger.

Andrews Sykes bewaakt het droogproces door middel van monitoring op afstand of fysieke controle ter plaatse.

Voor meer informatie over onze droogapparatuur en diensten, klik hier. U kan ons ook steeds bereiken op 0800 5200200 om uw oplossing te bespreken met een van onze gespecialiseerde adviseurs.

Andrews Sykes Klimaatverhuur
Gratis Telefoonnummer 0800 5200200